Termék kosárba került

Advantix Spot On 25-40kg között 4x4ml

kullancs- és bolhairtó csepp kutyáknak

Bayer Advantix Spot On 25kg felett - Rácsepegtető oldat kutyáknak 25kg súly felett: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: Advantix
  • Cikkszám: 117718_BAYE400
  • Kiszerelés: 4 pipetta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 3 373 Ft / db
  • Nettó ár: 10 622 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Bayer Advantix Spot On 25kg felett – Rácsepegtető oldat kutyáknak 25kg súly felett: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos.

Javallat:
• Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként.
• A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor reticulatus) esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából.
• Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok (Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig.



Alkalmazás módja:

Bőrön való külsőleges használatra

Adagolási táblázat az Advantix® spot on készítményhez:
4 kg alatt: Advantix® spot on 4 kg alatti kutyáknak.
4-10 között: Advantix® spot on 4-10 kg közötti kutyáknak
10-25 kg között: Advantix® spot on 10-25 kg közötti kutyáknak
25-40 kg között: Advantix® spot on 25-40 kg közötti kutyáknak
40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni.



A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható szerrel.
A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix® spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében.
Vemhesség és szoptatás ideje alatt is használható.



Alkalmazási útmutató:

Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. Az álló kutya lapockái közötti területen húzza szét a szőrzetet úgy, hogy a bõr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. Csak egészséges bőrfelületet kezeljen!



Ellenjavallat:

7 hetesnél fiatalabb és 1,5kgnál kisebb testsúlyú kutyakölykökön használni tilos! A készítmény csak a megfelelő testtömegű kutyán alkalmazható! Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén!



Nemkívánatos hatások:

Ritkán előfordulhat kutyákon fokozott bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegségét és kipirulását előidézve) vagy levertség. A kutyák véletlen szájon át történő mérgezése kevéssé valószínű, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek, például remegés és levertség jelentkezhetnek. A tüneti kezelés állatorvosi felügyelet mellett történjék. A készítménynek nincs ismert ellenszere.



Figyelmeztetés:

Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljünk a helyes alkalmazásra. Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt állat, mind az azzal együtt tartott állatok által.
Macskákat a készítménnyel kezelni tilos! Ez a készítmény macskákra különösen mérgező, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgeződésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, azonnal forduljon állatorvoshoz!
Beteg, legyengült kutya kezelése előtt egyeztessen állatorvosával. Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízbe menjen a kezelést követő 48 órán belül. A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bõrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez.



Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Élelmiszertermelő állatok kezelésére nem használható.



Tárolás:

Szobahőmérsékleten, felbontás után 30 °C alatt. Fagyveszélytől óvni kell.
Gyermekek elől elzárandó!



Munkavédelmi óvórendszabályok:

Vigyázzunk, hogy a termék ne kerüljön az alkalmazó személy bőrére, szemébe vagy szájába. A termék alkalmazása közben tilos enni, inni, dohányozni! A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. A véletlenül bőrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel. Ismerten érzékeny bőrű egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. A véletlenül szembe került Advantix® spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bõr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, forduljon orvoshoz és adja át neki a termék használati utasítását.



Eltarthatóság:

A gyártástól számított 2 évig, a csomagoláson feltüntetetett időpontig. Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított egy éven belül, vagy a tubuson feltüntetett lejárati ideig, ha az rövidebb időt határoz meg.

Forgalmazhatóság:
Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak.



Környezetvédelmi előírások:
Használat után a kupakot tegyük vissza a tubusra. A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Vigyázzunk, hogy az Advantix ne kerüljön természetes vizekbe, mert halakra és más vízi élőlényekre veszélyes lehet. A permetrin tartalmú készítmények mérgezőek a mézelő méhekre.

Kapható kiszerelések: 4kg alatt 4x0,4ml, 4-10kg között 4x1,0ml, 10-25kg között 4x2,5ml, 25-40kg között 4x4,0ml (tubus bliszterezve, tasakban, papírdobozban
)

  • Gyártó: Advantix
  • Cikkszám: 117718_BAYE400
  • Kiszerelés: 4 pipetta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 3 372.50 Ft / db
  • Nettó ár: 10 622,05 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

4.9
18 értékelés
5
94%
4
6%
3
0%
2
0%
1
0%
89% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Riccardo
2023.12.20.
Ottimo Ottimo prodotto per la difesa dei miei figli pelosi
Ajánlaná ismerősének
Attila
2023.12.17.
Megbízható precíz bolt. Gyors kiszállítás
Ajánlaná ismerősének
Kiss Judit
2023.10.18.
Vigyázok a kutyáimra
Azért használom ezt a terméket, mert nem csak a kullancsok és bolhák ellen védi meg őket, hanem a lepkeszúnyogok ellen is. Négyen vannak, két puli és két komondor.
Ajánlaná ismerősének
Martin
2023.10.10.
Legjobb bolhaírtó Egész évben szenvedtünk a bolhákkal. Rendszeresen mostuk a kutyákat gombírtó samponokkal, nyakörveket, sprayket használtunk, de igazából hasztalanul. Ez a termék viszont nagyon bevált. Ahogy a leírásában szerepel a kezelés utáni 24 órában még vakaróztak a kutyák, de azóta semmi, nyoma sincs a bolháknak.
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb