Termék kosárba került

ExSpot Bőrre csepegtető oldat kutyáknak 1x1ml

bolha és kullancsirtó készítmény

Exspot bőrre csepegtető oldat kutyáknak – Kutyák bolha, kullancs fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Exspot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: ExSpot
  • Cikkszám: 101543
  • Kiszerelés: 1 Pipetta
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 1 845 Ft / db
  • Nettó ár: 1 453 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Exspot bőrre csepegtető oldat kutyáknak – Kutyák bolha, kullancs fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Exspot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. A készítmény a kutyára rászálló szúnyogok számának és vérszívásának csökkentésére is felhasználható.

Adagolás és alkalmazás:
15kg-nál kisebb tömegű kutyák esetében a lapockák között a szőrt hajtsuk szét, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd cseppentsünk 1 ml ExSpot-ot (1 db tubus tartalmát) közvetlenül a bőrre.
15kg-nál nagyobb tömegű kutyák esetében 2 db tubus Exspot szükséges. Az első tubust az előzőhöz hasonlóan, a második tubust pedig a faroktő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre.
A készítményt nem kell a bőrbe bedörzsölni.
Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt, azonban ha a kutya megázik vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés biztonsággal megismételhető 7 nap múlva. Ügyeljünk arra, hogy az oldat a kutya bőrfelületére, és ne a szőrére kerüljön! Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk! Ajánlott a kezelt állatok tartózkodási- és fekvőhelyének takarítása, inszekticid szerrel való kezelése.

Figyelmeztetések:
Ha a kutyát macskával együtt tartjuk, a kezelés után (amíg a szer fel nem szívódik), különítsük el az állatokat egymástól, nehogy a készítményt a macska lenyalogassa. Vigyázzunk, hogy az együtt tartott kutyák se tudják egymásról vagy magukról lenyalogatni a készítményt.
Kizárólag külsőleg alkalmazható.
Élelmiszertermelő állatok a készítménnyel nem kezelhetőek!

Ellenjavallat:
2 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön tilos a használata.
Macskákon tilos alkalmazni!
Nem alkalmazható a permetrin túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Ritkán előfordulhat, hogy a kezelt állaton enyhe bőrirritáció jelentkezik az alkalmazást követően. Ilyenkor a kutya lemosása után forduljon állatorvoshoz.

Túladagolás:
Az ajánlott dózis négyszeresével kezelt kutyáknál sem jelentkeztek nemkívánatos hatással kapcsolatos tünetek.
Alkalmazás vemhesség és laktáció idején:
Laboratóriumi állatokon elvégzett teratológiai vizsgálatok azt mutatják, hogy a permetrinnek nincs magzatkárosító hatása vemhes szukákon alkalmazva.

Munkavédelmi óvórendszabályok:
Kerüljük el, hogy a szer emberi bőrre vagy a szembe jusson! Alkalmazás után mossunk kezet. A bőrre került készítményt azonnal bő vízzel mossuk le. Az alkalmazás során gumikesztyű viselése ajánlott, főleg ha egyszerre több kutyát kezelünk. Alkalmazás után a kezelés helyét 3-6 órán át ne érintsük. Ajánlott este kezelni az állatot. A kezelt kutyák ne aludjanak együtt emberrel, főleg ne gyerekkel.

Tárolás:
Felhasználható a gyártástól számított 4 évig. Felbontás után a tubus teljes tartalma felhasználandó, a felnyitott tubus tartalma nem tárolható, azonnal fel kell használni.

Tárolási előírások:
Fénytől védve, 25 Celsius fok alatt tárolandó. Hűtőben nem tárolható. Fagyástól óvni kell! A tubust ne távolítsuk el a kartonborítékról. Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Környezetvédelmi előírások:
Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamit az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Összetétel:
- Permetrin (cisz:transz 40:60): 0,744 gr/adag

  • Gyártó: ExSpot
  • Cikkszám: 101543
  • Kiszerelés: 1 Pipetta
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 1 845.00 Ft / db
  • Nettó ár: 1 452,76 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

5.0
5 értékelés
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
80% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
dyko76
2024.02.13.
Még nem használtuk Még nem használtuk, előre vásároltam
Ajánlaná ismerősének
József
2023.11.21.
Nagyon fontos a kutya szervezetének ! Mindig ezt használom,nagyon jó !
Ajánlaná ismerősének
Andye
2023.10.12.
Bolha,- kullancs védelem Ár-érték arányban szerintem a leggazdaságosabb. Évek óta ezt használjuk bolha, kullancs és egyéb élősködök ellen. Nyáron inkább a 3hetenkénti pipettázással használjuk de soha nem volt problémánk. Nem fordult elő allergiás reakció mint más készìtményeknél.
Ajánlaná ismerősének
Zsu
2023.09.10.
Spot on Hiába a bőrükre csepegtettem a szőrük zsíros ragacsos durva tapintású lett

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb