Termék kosárba került

Advantix Spot On 4-10kg között 4x1ml

kullancs, bolha es szúnyog elleni csepp

Bayer Advantix Spot On 4-10kg között - Rácsepegtető oldat kutyáknak 4-10kg súlyig: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: Advantix
  • Cikkszám: 117716_BAYE100
  • Kiszerelés: 4 pipetta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 2 873 Ft / db
  • Nettó ár: 9 047 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Bayer Advantix Spot On 4-10kg között – Rácsepegtető oldat kutyáknak 4-10kg súlyig: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos.

Javallat:
• Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként.
• A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor reticulatus) esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából.
• Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok (Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig.



Alkalmazás módja:

Bőrön való külsőleges használatra

Adagolási táblázat az Advantix® spot on készítményhez:
4 kg alatt: Advantix® spot on 4 kg alatti kutyáknak.
4-10 között: Advantix® spot on 4-10 kg közötti kutyáknak
10-25 kg között: Advantix® spot on 10-25 kg közötti kutyáknak
25-40 kg között: Advantix® spot on 25-40 kg közötti kutyáknak
40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni.



A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható szerrel.
A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix® spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében.
Vemhesség és szoptatás ideje alatt is használható.



Alkalmazási útmutató:

Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. Az álló kutya lapockái közötti területen húzza szét a szőrzetet úgy, hogy a bõr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. Csak egészséges bőrfelületet kezeljen!



Ellenjavallat:

7 hetesnél fiatalabb és 1,5kgnál kisebb testsúlyú kutyakölykökön használni tilos! A készítmény csak a megfelelő testtömegű kutyán alkalmazható! Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén!



Nemkívánatos hatások:

Ritkán előfordulhat kutyákon fokozott bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegségét és kipirulását előidézve) vagy levertség. A kutyák véletlen szájon át történő mérgezése kevéssé valószínű, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek, például remegés és levertség jelentkezhetnek. A tüneti kezelés állatorvosi felügyelet mellett történjék. A készítménynek nincs ismert ellenszere.



Figyelmeztetés:

Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljünk a helyes alkalmazásra. Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt állat, mind az azzal együtt tartott állatok által.
Macskákat a készítménnyel kezelni tilos! Ez a készítmény macskákra különösen mérgező, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgeződésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, azonnal forduljon állatorvoshoz!
Beteg, legyengült kutya kezelése előtt egyeztessen állatorvosával. Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízbe menjen a kezelést követő 48 órán belül. A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bõrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez.



Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:

Élelmiszertermelő állatok kezelésére nem használható.



Tárolás:

Szobahőmérsékleten, felbontás után 30 °C alatt. Fagyveszélytől óvni kell.
Gyermekek elől elzárandó!



Munkavédelmi óvórendszabályok:

Vigyázzunk, hogy a termék ne kerüljön az alkalmazó személy bőrére, szemébe vagy szájába. A termék alkalmazása közben tilos enni, inni, dohányozni! A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni. A véletlenül bőrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel. Ismerten érzékeny bőrű egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. A véletlenül szembe került Advantix® spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bõr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, forduljon orvoshoz és adja át neki a termék használati utasítását.



Eltarthatóság:

A gyártástól számított 2 évig, a csomagoláson feltüntetetett időpontig. Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított egy éven belül, vagy a tubuson feltüntetett lejárati ideig, ha az rövidebb időt határoz meg.

Forgalmazhatóság:
Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak.



Környezetvédelmi előírások:
Használat után a kupakot tegyük vissza a tubusra. A készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos jogszabályok szerint kell megsemmisíteni. Vigyázzunk, hogy az Advantix ne kerüljön természetes vizekbe, mert halakra és más vízi élőlényekre veszélyes lehet. A permetrin tartalmú készítmények mérgezőek a mézelő méhekre.

Kapható kiszerelések: 4kg alatt 4x0,4ml, 4-10kg között 4x1,0ml, 10-25kg között 4x2,5ml, 25kg felett 4x4,0ml (tubus bliszterezve, tasakban, papírdobozban
)

  • Gyártó: Advantix
  • Cikkszám: 117716_BAYE100
  • Kiszerelés: 4 pipetta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 2 872.50 Ft / db
  • Nettó ár: 9 047,24 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

5.0
6 értékelés
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
100% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Zsuzsa
2023.11.12.
Megbízható jó termék. Regóta használjuk az avantixot. Szerintem megbízható termék. Előző kutyusunknál is ezt a terméket használtuk. Jó szívvel ajánlom.
Ajánlaná ismerősének
Éva
2023.10.25.
Ajánlom Jó termék nem okoz allergiás reakciót
Ajánlaná ismerősének
Arbdt Susanna
2023.09.07.
Empfehlenswert! Ich habe es für meine Freundin gekauft.
Ajánlaná ismerősének
Bichon
2023.07.04.
rendben rendben mint mindig
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb