A kép illusztráció.

Solar Raptor HID-Lamp Spot-Beam fémhalogén izzó 70W

napfényt tökéletesen szimuláló izzó

Solar Raptor HID-Lamp Spot Beam fémhalogén izzó – Különleges fémhalogén spot izzó, mely a lehető legjobb fényforrás hüllőknek, kétéltűeknek és madaraknak. Különleges, nagy intenzitású kisülésekkel szinte tökéletesen szimulálja a napfényt. Az egyik legerősebb izzó, mégis rendkívül valósághű színeket és árnyalatokat kölcsönöz a terráriumnak (86 %-ban valós színvilágot ad). Fényerején túl UV kibocsátása is a Napéval vetekszik, a hüllők biztosan nem szenvednek majd hiányt a számukra létfontosságú UV-A és UV-B sugárzásból.

Gyártó:

Solar Raptor

Státusz: Raktáron
Kiszerelés: 1 Darab
Egységár: 24933 Ft / db
Nettó ár: 19 631,97 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Ár: 24 933 Ft
VÁLOGASSON HASONLÓ TERMÉKEINK KÖZÜL!
TERRARISZTIKA FELSZERELÉS Világítás Electronic HID Ballast EVG 70W Solar Raptor Electronic HID Ballast EVG – Elektronikus előtét HID fémhalogén –teljes spektrumú– izzókhoz. A HID fémhalogén izzóknak elektronikus előtétre van szükségük a működéshez. A Solar Raptor Electronic HID Ballast csatlakozásra kész, és tartalmazza a kábeleket és a SolarRaptor® csatlakozókat. Solar Raptor

Solar Raptor Electronic HID Ballast EVG 70W


Kiszerelés: 1 Darab
Egységár: 30502 Ft / db
30 502 Ft 35 885 Ft
TERRARISZTIKA FELSZERELÉS Világítás Reptile Clamp Lamp Large PAR 38 Solar Raptor Reptile Clamp Lamp Large PAR 38 – A különleges fémhalogén spot izzó minőségi lámpabúrája. A szellőzőnyílásai megakadályozzák, hogy túl sok hőt halmozzon fel, valamint egyszerűen összekapcsolható a SolarRaptor elektronikus ballaszttal. Gumiburkolatú csiptetőivel van ellátva, ezzel csúszásmentesen rögzíthető üvegfalakra, de egy külön csatlakozó segítségével könnyedén felszerelhető műanyag vagy hálós tetejű terráriumokra is. 360°-ban forgatható. Solar Raptor

Solar Raptor Reptile Clamp Lamp Large PAR 38


Kiszerelés: 1 Darab
Egységár: 21955 Ft / db

Solar Raptor HID-Lamp Spot Beam fémhalogén izzó – Különleges fémhalogén spot izzó, mely a lehető legjobb fényforrás hüllőknek, kétéltűeknek és madaraknak. Különleges, nagy intenzitású kisülésekkel szinte tökéletesen szimulálja a napfényt. Az egyik legerősebb izzó, mégis rendkívül valósághű színeket és árnyalatokat kölcsönöz a terráriumnak (86 %-ban valós színvilágot ad).
Fényerején túl UV kibocsátása is a Napéval vetekszik, a hüllők biztosan nem szenvednek majd hiányt a számukra létfontosságú UV-A és UV-B sugárzásból.

Tökéletességre tőrekvő hüllőtartóknak, vagy különleges fajtákat tartók számára kötelező, valamint a tökéletes intenzitású napfényt igénylő fajokat tartó floráriumokba ajánlott.
Működtetéséhez megfelelő elektronikus ballaszt és hőálló foglalat szükséges!

 A SolarRaptor HID izzó a lehető legjobb fényforrás hüllőknek, kétéltűeknek és madaraknak:
• A Solar Raptor Electronic HID Ballast megfelelő E26-os vagy E27-es gyűrűs foglalathoz is könnyedén csatlakoztatható.
• Fordított polaritás védelemmel van ellátva, segít kiküszöbölni az elektromos hálózat hibáiból eredő izzókiégéseket.
• Az alumínium burkolatnak köszönhetően csak kevés hőt termel. A kábelek hőálló szilikonból készülnek.
• Elérhető 35, 50 és 70 W-os változatokban, minden SolarRaptor HID fémhalogén lámpához.

A terráriumban tartott állatok többsége hidegvérű, vagyis igényli a rendszeres napozást, sütkérezést, hogy fényhez és hőhöz jusson. Nem mindegy viszont, hogy milyen fajtájú és erősségű világítást választunk neki. Fontos az izzó által kibocsátott fény színe, ami segít, hogy otthonukat minél természetesebbnek érezzék (és mi is természetes színükben csodálhassuk, figyelhessük őket), valamint végül, de egyáltalán nem utolsó sorban: az UV sugárzás.

Az emberek tartanak a Napból áradó UV fénytől, nem is véletlenül. Melegvérű élőlények vagyunk, a mi szervezetünknek nagyobb mennyiségben már sokkal inkább árt az UV sugárzás, ráadásul számunkra láthatatlan. A hüllők és madarak viszont látják az UV színtartományt is, hozzátartozik természetes életmódjukhoz. Nélküle szó szerint máshogy látják a világot, szinte idegennek hat számukra minden, amitől könnyen stresszesek, idegesek lehetnek. Ha viszont gondoskodunk a kellő mennyiségű UV fényről, nemcsak otthon érzik majd magukat állataink, de egészségesebbek is lesznek. Sokkal jobban érzékelik az élő táplálékot és fajtársaikat is, arról nem is beszélve, hogy a szaporodásukhoz is ez az egyetlen ideális hangulatvilágítás. Ezen kívül szervezetük képes lesz hatékonyabban feldolgozni a vitaminokat, különösen a D3-vitamint, ami olyan betegségeket előz meg náluk, mint például a csontritkulás, csontpuhulás.

A SolarRaptor HID izzók nagy intenzitású kisüléssel működnek, vagyis sokkal erősebbek bármelyik hétköznapi villanykörténél (amiket mellesleg szinte kegyetlenség terráriumvilágításként használni). A SolarRaptor izzóinak fénye olyan közel áll a természetes napfényhez, amennyire csak lehet. Színe és erőssége szinte azonos a nappali világossággal, ennek köszönhetően természetesen hat állatainkra, színüket és környezetüket pedig úgy világítja meg hogy az 86 %-ban megegyezik azzal amit a természetben látnánk. Közben pedig, számunka láthatatlanul, ellátja az állatokat a létfontosságú UV sugárzással, melynek mindkét fontos fajtájából, UV-A-ból és UV-B-ből is elegendő mennyiséget áraszt magából.

Használati útmutató:
A világítóeszköz javasolt működtetési ideje 4000 óra(napi 8 órás üzemben tartás melett ez 500 nap). Nem ajánlott hőérzékelőkre(thermosztat) rákötve használni. A gyakori kapcsolgatás a világítótest gyors elhasználódásához vezet. Minimum 8 óra folyamatos működés javasolt. A minimum működési idő csökkentése lényegesen csökkenti a SolarRaptor HID lámpa várható élettartamát. Idővel – mint minden hasonló fényforrásnál – az UV fény intenzitása csökkenhet. Az állatokat érő optimális UV mennyiség erre a célra készült mérőeszközökkel követhető. Ha szükséges, a fényforrást ki kell cserélni. Az állattartó felelőssége, hogy ezt időben megtegye.
• Az első használat alkalmával a fényforrás legalább 2 órán keresztül folyamatosan égjen. Ezáltal stabilizálódik, és elkerülhető az izzó későbbi sérülése.
• A túl korai lekapcsolástól az izzó elromolhat!
• A fényforrás és szerkezetének cseréje csak az egész rendszer leállításakor végezhető el. Javasolt a főkábel előzetes áramtalanítása.
• A SolarRaptor HID lámpa kizárólag a megfelelő ballaszttal működtethető.
• A ballasztot csak hozzáértő személy használhatja fel, ezzel elkerülve az emberek, állatok és a felszerelés sérülését.
• A modelltől függően a ballaszt hátulján egy védőhártya fordulhat elő. Ezen réteget használat előtt el kell távolítani, így elkerülhető a termikus hiba.
• A világítóeszközt soha ne helyezzük gyúlékony tárgyak, helyek közelébe!
• Ellenőrizzük az izzó megfelelő illeszkedését. Csak így biztosítható a világítótest cseppállósága.
• Minden ballaszt csak a hozzá készült világítótestekkel működik megfelelően. Például: 35 HID = 35 EVG
• Az áramot vezető alkatrészeken működtetés közben magasfeszültség halad át.
• Fontos a megfelelő szellőzés biztosítása. Soha ne takarjuk le a világítótesteket és a ballasztokat.
• Kizárólag hőálló foglalatokat használjunk.
• Rendellenes működés vagy sérülés esetén a világítótestet szakszerűen, azonnal el kell távolítani!
• A hatékony, biztonságos UV szint fenntartásához maximum 12 hónapnyi, naponta 12 órányi folyamatos működtetés javasolt. Az UV szint a használat során csökken.
• Még kikapcsolt állapotban is valamennyi SolarRaptor termék burkolata kizárólag erre felhatalmazott szakember vagy a gyártó által távolítható el. Ellenkező esetben a termékek garanciája érvényét veszti és a gyártó mentesül minden felelősség alól.

Hulladékkezelés:
A SolarRaptor HID elektromos kisüléssel működő izzó (fémhalogén izzó). Ezek kis mennyégben higanyt tartalmaznak. A használt izzók nem tekinthetők közönséges hulladéknak. Hulladékként az elektromos és elektronikus eszközök közé tartoznak, ezekkel együtt adhatók le az újrahasznosító központokban és az erre a célra fenntartott gyűjtőállomásokon.

Kapható méretek: Solar Raptor HID Lamp Spot-Beam fémhalogén izzó 35W, Solar Raptor HID Lamp Flood-Beam fémhalogén izzó 35W, Solar Raptor HID Lamp Spot-Beam fémhalogén izzó 50W, Solar Raptor HID Lamp Spot-Beam fémhalogén izzó 70W, Solar Raptor HID Lamp Flood-Beam fémhalogén izzó 70W

Ajánlott termékek

ExoTerra Daylight Basking Spot Neodium 50W

ExoTerra Daylight Basking Spot Neodium - Széles spektrumú nappali lámpa Neodímium körtével. Spektruma ideális a növények fotoszintéziséhez, UVA fény pedig hozzájárul a hüllők szervezetének működéséhez. A másik fontos tényező az izzó által kibocsátott hő, amellyel növeli a terráriumban uralkodó hőmérsékletet.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: ExoTerra
Egységár: 1995 Ft / db
1 995 Ft 2 660 Ft

JBL ReptilDay Halogen 50W

JBL ReptilDay Halogen

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: JBL
Egységár: 2818 Ft / db
2 818 Ft 3 131 Ft

ExoTerra Solar Glo napfényízzó 125W

Exo Terra Solar Glo 125W - Természetes napfényt pótló UV-B spektrumot tartalmazó izzó, a hüllők (növényevők) és kétéltűek számára. Optimális szintű UVB és UVA sugárzás, vizuális fény-, és hőkibocsátás, s mindezt egyetlen izzó biztosítja.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: ExoTerra
Egységár: 10899 Ft / db
10 899 Ft 14 532 Ft

ExoTerra Reptile Intense UVB 150 Compact 25W

Exoterra Reptile Intense UVB 150 Compact - Újgenerációs UVB/UVA izzó, minden félsivatagi és sivatagi terráriumi környezetet igénylő hüllő és kétéltű számára

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: ExoTerra
Egységár: 6773 Ft / db
6 773 Ft 9 675 Ft

ExoTerra Daylight Basking Spot Neodium 25W

ExoTerra Daylight Basking Spot Neodium - Széles spektrumú nappali lámpa Neodímium körtével. Spektruma ideális a növények fotoszintéziséhez, UVA fény pedig hozzájárul a hüllők szervezetének működéséhez. A másik fontos tényező az izzó által kibocsátott hő, amellyel növeli a terráriumban uralkodó hőmérsékletet.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: ExoTerra
Egységár: 1622 Ft / db
1 622 Ft 2 163 Ft

ExoTerra Intense Basking Spot 25W

Exo Terra Intense Basking Spot - Kifejezetten sütkérezéshez tervezett lámpa. A szűkített sugárnyaláb pontosan az adott területre irányítható, megfelelő sütkérező terület létrehozása érdekében. A sugárnyalábban a fény és a hő intenzitása 35%-kal magasabb, így a lámpa távolabb is elhelyezhető a megvilágítási területtől. Az UVA fény pedig hozzájárul a hüllők szervezetének működéséhez.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: ExoTerra
Egységár: 1299 Ft / db
1 299 Ft 1 855 Ft