Termék kosárba került

VetPlus Aktivait Medium Large Breed tabletta 60db

Táplálékkiegészítő idős kutyáknak

VetPlus Aktivait Large Breed – Étrendkiegészítő közepes és nagytestű kutyáknak, mely csökkenti az öregedéssel járó mentális és fizikai aktivitás tüneteit. Megelőzi az időskori szellemi és aktivitási szint csökkentését. A nemzetközi szakirodalomban a humán Alzheimer szindrómához hasonló tüneteket írnak le CCD kognitív diszfunkciónak, vagy CDS kognitív zavar szindrómának. Ezt az agy progresszív degeneratív elváltozásai idézik elő. Mely viselkedési zavarokban mutatkozik. Fontos a pontos diagnózis, mert ki kell zárni az egyéb viselkedési problémákat. Kistestű kutyáknál gyakrabban írják le a betegséget, mert élettani sajátosságuk, hogy hosszabb az életciklusuk. Kutatások igazolják macskáknál 11-14 éves korban 28% érintett, míg 15 év felett 50%.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: VetPlus
  • Cikkszám: 501091
  • Kiszerelés: 60 db / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 368 Ft / db
  • Nettó ár: 17 394 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

VetPlus Aktivait Large Breed – Étrendkiegészítő közepes és nagytestű kutyáknak, mely csökkenti az öregedéssel járó mentális és fizikai aktivitás tüneteit. Megelőzi az időskori szellemi és aktivitási szint csökkentését.
A nemzetközi szakirodalomban a humán Alzheimer szindrómához hasonló tüneteket írnak le CCD kognitív diszfunkciónak, vagy CDS kognitív zavar szindrómának. Ezt az agy progresszív degeneratív elváltozásai idézik elő. Mely viselkedési zavarokban mutatkozik. Fontos a pontos diagnózis, mert ki kell zárni az egyéb viselkedési problémákat. Kistestű kutyáknál gyakrabban írják le a betegséget, mert élettani sajátosságuk, hogy hosszabb az életciklusuk. Kutatások igazolják macskáknál 11-14 éves korban 28% érintett, míg 15 év felett 50%. 

A kognitív diszfunkció idősebb kutyákat és macskákat érintő állapot, amit az agyban lezajló progresszív, degeneratív folyamatok okoznak. Jellemzője a viselkedés változása, amit a kognitív képességek fokozatos csökkenése és a tanult viselkedésminták eltűnése jelez. Idős állatokban gyakran előfordul, de a klinikusok és a tulajdonosok is a korral összefüggő viselkedésváltozásként értelmezik. 

Klinikai tünetek mely felismerésekor előnyös a VetPlus Aktivait kezelés:
• Aktivitás: zavartság, tájékozódási zavar
• Diszorientáció: eltévedés a saját kertben vagy lakásban, csökkent aktivitás, szobatisztaság képességének elvesztése
• Reakciók és szociális viselkedés: nem ismeri fel a családtagokat, ok nélküli ugatás, elfelejti a betanult trükköket
• Alvás/ébrenlét: alvási szokások megváltozása, álmatlanság, éjszaka sétál

Ezeknek a viselkedési változásoknak komoly hatásai vannak az állatok és a gazdáik jólétére, illetve az ember és állat közötti kötelékre. A kognitív változások csökkenthetik az állat stresszkezelési képességét és szorongást okozhatnak, mely további rendellenességeket eredményezhet, mint az elkülönülés, szorongás vagy fóbiák. 

Mivel a tulajdonosok ritkán ismerik fel vagy észlelik a betegséget, kulcsfontosságú, hogy az állatorvosok aktívan érdeklődjenek a viselkedésváltozások felől idősödő betegek esetében, minden alkalommal. 

Kognitív diszfunkció szindróma kórélettana 
- oxidatív stressz - az agy jelentősen fogékony az oxidatív károsodásra magas zsírtartalma, oxigén igénye és a korlátozott gyógyulási képessége miatt 
- mitokondriális károsodás - ahogy a mitokondrium öregszik egyre kevésbé használják fel hatékonyan az energiát és hajlamosak több szabad gyököt termelni, amely károkat okoz. A mitokondrium - mely elengedhetetlen az idegi védelemhez és gyógyuláshoz - károsodása megromlott elektron transzporthoz, csökkent energiatermeléshez és fokozott ROS termeléshez vezet, mely egyre növekvő pusztítás ciklushoz vezet. 

A kognitív diszfunkció kezelése 
A kognitív diszfunkció egy degeneratív állapot, eddig nem ismert gyógymóddal. Ajánlott elkezdeni a betegség kezelését amint bármely viselkedési tünet felismerhető és más diagnózis kizárható. 

A VetPlus Aktivait tápanyagok, antioxidánsok és mitokondriális ko-faktorok szinergikus kombinációja, ami bizonyítottan jótékony hatású kognitív diszfunkció esetén. 

Mikor kell használni az Aktivait-et? 
Minden veszélyeztetett vagy diagnosztizált kutyánál és macskánál. 

Összetevők nagytestű kutya (1 kapszula 20kg felett): 
DHA 50mg
Lecitin 30mg
Curcuma longa/lecitin 50mg
B6-vitamin 3mg
B12-vitamin 0,03mg
Folsav 1mg
Szelén (szelenometionin) 0,08mg
E-vitamin 20NE
D3-vitamin 150NE
A kapszulákat lehet étellel keverni vagy egészben adni naponta egyszer. 
A kutyáknak való AKTIVAIT-et TILOS macskáknak adni. 

Adagolása:
10-20 kg súlyú kutyának: napi 1 tabletta, 20-40 kg súlyú kutyának: napi 2 tabletta, 40 kg-nál nehezebb kutyának: napi 3 tabletta,

Kapható kiszerelések: 60tabletta/doboz

  • Gyártó: VetPlus
  • Cikkszám: 501091
  • Kiszerelés: 60 db / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 368.17 Ft / db
  • Nettó ár: 17 393,70 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

5.0
1 értékelés
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
100% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Kata73
2023.03.06.
Segítség idős kutyusok nak 15 éves beagle visszanyerte a szoba tisztaságát éberebb és energikusabb lett
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb