Termék kosárba került

Alomtálca ketrecbe akár 10% kedvezménnyel | Petnet.hu

Termék szűrés
-25%
Trixie Sarok alomtál ketrecbe Medium 36x21x30cm

Trixie Sarok alomtál ketrecbe Medium 36x21x30cm

alomtálca ketrecbe
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Trixie
Egységár: 1 163 Ft / db
Raktáron
1 163 Ft 1 551 Ft
-25%
Trixie Sarok alomtál ketrecbe Large 45x21x30cm

Trixie Sarok alomtál ketrecbe Large 45x21x30cm

alomtálca ketrecbe
(2)
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Trixie
Egységár: 2 111 Ft / db
Raktáron
2 111 Ft 2 815 Ft
-25%
Trixie Sarok alomtál ketrecbe Small 16x7x12cm

Trixie Sarok alomtál ketrecbe Small 16x7x12cm

alomtálca ketrecbe
(1)
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Trixie
Egységár: 237 Ft / db
Raktáron
237 Ft 316 Ft

Alomtálca ketrecbe

A húsvéti nyúl és a felelős nyúltartás

Biztos ismerős a húsvéti nyúl körülötti, évenként ismétlődő mizéria. Való igaz, az állattartás felelősséggel jár, csak a hagyomány vagy a divat miatt felelőtlenség élő állatot ajándékozni, akár gyerekről, akár felnőttről van szó. A nyúltartás ugyanúgy felelősséggel jár, mint a kutya- vagy macskatartás.

A nyulat sokan nem húsállatként, hanem házi kedvencként tartják. Különösen a törpenyúl fajták alkalmasak a házi kedvencként való tartásra. Belőlük ráadásul jó sokféle van, a holland loop, az oroszlánfejű törpenyúl, a holland törpenyúl, a hermelin nyúl, a miniatűr kosorrú, a miniatűr lion loop, a jersey wooly mellett még számos más nyuszifajta is ismert és kedvelt.

A nyúl egyébként sokkal okosabb állat, mint azt sokan gondolnák. Rengeteg mindent képesek megtanulni, legyenek azok akár egyszerűbb parancsszavak, játékok, trükkök. A szobatisztaság sem jelent nekik  gondot, igaz, ehhez szükség van türelemre, kitartásra, következetességre, no és persze kell egy alomtálca.

Okos nyuszi alomba pisil

A nyuszik általában ott bogyóznak, ahol esznek. Éppen ezért annak megtanítása, hogy ne csak folyó ügyeiket végezzék a kijelölt helyen, több időt igényel, de még így is előfordulhat itt-ott egy pár bogyó. Ellenben azt, hogy a vizelet ürítésének helye a nyúl alomtálca, nagyon könnyen képesek megtanulni. Nem kell hozzá mást tenni, minthogy a ketrec egyik sarkába elhelyezni egy nyuszivécét. Nyúl alomtálca minden kereskedésben, de a webáruházban is kapható, ráadásul olcsó dolog. Persze az alomtálca ár minőségtől és tartósságtól is függ, de nagy eltérések nincsenek. Az alomtálca az alomanyagtól lesz jó, azaz attól, ami belekerül, amire a nyuszi a dolgát végzi.

Bár a nyuszik nagyon könnyen szoktathatók sok mindenhez, a hazavitel utáni első napokban ne engedje ki, tartsa a ketrecében. Neki is meg kell szoknia az új környezetet, azt, hogy hol van az ő helye. Erre az időszakra helyezzen faforgács almot a ketrec aljára, és figyelje. Ebben a pár napban a nyúl megkeresi, hol lesz a hely, ahol majd a dolgát végzi. Ide fog kerülni a nyúl alomtálca, mégpedig úgy, hogy először a vizelettel átnedvesedett faforgácsból kell beletenni, míg a ketrecben kicserélni az alomanyagot tisztára. Ha úgy látja, nem szívesen megy rá, tegyen az alomtálca tetejére egy kevés szénát, így szívesebben jár majd bele. Amint már biztonságosan megy az alomtálca használata, már nem kell a vizelettel átitatott forgácsot beletenni, már nem kell faforgács sem, mehet a ketrecbe akár pellet, akár szilikonos alom – a gazdi igénye és nyuszi kedve szerint.

Az alomtálca ketrecbe helyezése persze nem jelent végső győzelmet. Bár a legtöbbször a nyuszi oda végzi majd el a dolgát, eleinte lesznek kisebb balesetek. Megszidni felesleges, sokkal inkább érdemes ecetes vízzel feltakarítani a baleset helyét. Lehet, hogy nem is „rosszalkodott” a nyuszi, pusztán csak piszkos már az alomtálca, és ezért nem használta. A nyúl alomtálca cseréje legalább kétnaponta esedékes, de sokkal inkább mérvadó az, hogy mikor nedves. Sose hagyja kedvencét a pisiben tocsogni!

 
Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb