Termék kosárba került

Kullancs és Bolhaírtó kisállatoknak | Petnet.hu

Termék szűrés
Beaphar Spot On Large Rodent nyulaknak és tengerimalacoknak 4x0,25ml

Beaphar Spot On Large Rodent nyulaknak és tengerimalacoknak 4x0,25ml

Élősködők elleni készítmény
(1)
Kiszerelés: 4 pipetta / Doboz
Gyártó: Beaphar
Egységár:
Raktáron, utolsó darabok

Bolhaírtó kisállatoknak

Csíp, mar, harap

A kisállattartóknak is gyakran kell szembenézniük azzal, hogy kedvencük bolhás lett. Ez az apró, vérszívó élősködő nem kíméli sem a nyulakat, sem a törpenyulakat, de a tengerimalac, vadászgörény, az aranyhörcsög, a futóegér, vagy patkány is szenvedhet csípésüktől. Tehát megállapítható, hogy mindegy, milyen állatot tart az ember, a különféle betegségek megelőzésének egyik legfontosabb lépése a bolhairtó rendszeres használata.

Irtsd a bolhát, ne siránkozz!

Persze a bolhairtás elsődlegesen mindig az állaton történik. Erre a célra nagyszerű, a rágcsálók méretének megfelelő spot-on termékek kaphatók. A bolha egy igen apró, nagyjából 2-3 mm nagyságú, ízeltlábú vérszívó élősködő. Petékkel szaporodnak, de sem a peték, sem a lárvák nem tudnak ugrani. Ellenben a kifejlett egyedek ugrólába igen erős, és a test oldalirányban lapított, hogy a gazdaállat szőrszálai között könnyedén tudjanak mozogni. Mivel a bolha petéi még zord körülmények között is képesek hónapokat túlélni, a bolhairtó használata akkor sikeres, ha rendszeresen történik. Egyszeri bolhairtás után megfigyelhető, hogy a kisállat újra bolhás lesz, ugyanis a peték idő közben kikelnek. A bolha nem minden idejét tölti a gazdaállaton, oda csak „vendégségbe” jár, vért szívni. Egyéb idejét a környezetben tölti, befészkel az alomba, megbújik a szőnyegben vagy a padlórepedésekben. Éppen ezért a bolhairtó használata akkor hatékony, ha a rendszeres cseppentés mellett a környezet bolhairtására is figyelmet fordítunk. Erre a célra kifejezetten jó a Trixie Bio Liberator Spray terméke, mely kizárólag növényi eredetű összetevőket tartalmaz (kókusz-, és gerani-olaj), mellyel hatékonyan távol tarthatók a bolhák mellett az atkák és más élősködők is kedvencünk környezetéből.

A kezeletlen bolhásság következtében károsodnak a bőr- és hámsejtek, a szőr kihullik. Nem csak allergén anyagok termelődnek, melyek különféle allergiás megbetegedéseket okoznak, de más jellegű betegségek is kialakulhatnak. Éppen ezért a bolhairtó kisállatoknak is kiemelten fontos. A bolhairtó rágcsálóknak is alap felszerelés!

Bolhairtás magas fokon, rágcsálóknak

A bolhairtó nyulaknak igencsak ajánlott, ugyanis egy igen gyakori betegség, a mixomatózis válogatás nélkül minden korosztályt megbetegít. A megbetegített állatok szinte mindegyike elpusztul. A betegséget különböző vérszívó, élősködők (szúnyogok, bolhák, tetvek, atkák, kullancsok) terjesztik. A betegség lappangási ideje 7-10 nap, lefolyása is rövid, 7-10 napig tart, bár ritkán előfordul 2-4 hétig elhúzódó betegség. A betegség tünetei az úgynevezett "mixomatózisos csomók" (elsősorban a fej, a fül, a szemkörnyék, az ajak valamint a lábvégek és az ivarnyílás környékének bőrében koncentrálódnak. A nagyobb csomók kialakulását általában hurutos orrgyulladás, valamint kötőhártya- és szemhéjgyulladás előzi meg.  A betegség ellen létezik védőoltás, érdemes a nyuszit rendszeresen oltatni, emellett pedig az élősködők ellen a megfelelő bolhairtó készítménnyel védekezni.

Bolhairtó hörcsögöknek és bolhairtó tengerimalacoknak is kapható. Bár tény, hogy ezeken az apró állatokon a bolhásság nehezebben észrevehető, a megelőzés soha nem felesleges, és mindig hatékonyabb, mint az esetleges kialakult betegségek kezelése.

 

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb