Bolhaírtó kisállatoknak | Petnet.hu

Összesen 2 db termék 1 oldalon

Beaphar Spot On Large Rodent nyulaknak és tengerimalacoknak 4x0,25ml

Élősködők elleni készítmény

Beaphar Spot On Large Rodent - Beaphar élősködők elleni spot on nyulaknak és törpenyulaknak valamint tengerimalacoknak, vadászgörényeknek, patkányoknak

Kiszerelés: 4pipetta / Doboz
Gyártó: Beaphar

Raktáron
3 488 Ft
2 790 Ft
KISÁLLAT EGÉSZSÉGÜGY Bolha, kullancs Spot On Large Rodent nyulaknak és tengerimalacoknak 4x0,25ml Beaphar

Beaphar Spot On Small Rodent hörcsögöknek és futóegereknek 2db

Élősködők elleni készítmény

Beaphar Spot On Rodent - Beaphar élősködők elleni spot on aranyhörcsögök és futóegerek részére

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Beaphar

Raktáron
2 363 Ft
1 890 Ft
KISÁLLAT EGÉSZSÉGÜGY Bolha, kullancs Spot On Small Rodent hörcsögöknek és futóegereknek 2db Beaphar

Bolhaírtó kisállatoknak

Csíp, mar, harap

A kisállattartóknak is gyakran kell szembenézniük azzal, hogy kedvencük bolhás lett. Ez az apró, vérszívó élősködő nem kíméli sem a nyulakat, sem a törpenyulakat, de a tengerimalac, vadászgörény, az aranyhörcsög, a futóegér, vagy patkány is szenvedhet csípésüktől. Tehát megállapítható, hogy mindegy, milyen állatot tart az ember, a különféle betegségek megelőzésének egyik legfontosabb lépése a bolhairtó rendszeres használata.

Irtsd a bolhát, ne siránkozz!

Persze a bolhairtás elsődlegesen mindig az állaton történik. Erre a célra nagyszerű, a rágcsálók méretének megfelelő spot-on termékek kaphatók. A bolha egy igen apró, nagyjából 2-3 mm nagyságú, ízeltlábú vérszívó élősködő. Petékkel szaporodnak, de sem a peték, sem a lárvák nem tudnak ugrani. Ellenben a kifejlett egyedek ugrólába igen erős, és a test oldalirányban lapított, hogy a gazdaállat szőrszálai között könnyedén tudjanak mozogni. Mivel a bolha petéi még zord körülmények között is képesek hónapokat túlélni, a bolhairtó használata akkor sikeres, ha rendszeresen történik. Egyszeri bolhairtás után megfigyelhető, hogy a kisállat újra bolhás lesz, ugyanis a peték idő közben kikelnek. A bolha nem minden idejét tölti a gazdaállaton, oda csak „vendégségbe” jár, vért szívni. Egyéb idejét a környezetben tölti, befészkel az alomba, megbújik a szőnyegben vagy a padlórepedésekben. Éppen ezért a bolhairtó használata akkor hatékony, ha a rendszeres cseppentés mellett a környezet bolhairtására is figyelmet fordítunk. Erre a célra kifejezetten jó a Trixie Bio Liberator Spray terméke, mely kizárólag növényi eredetű összetevőket tartalmaz (kókusz-, és gerani-olaj), mellyel hatékonyan távol tarthatók a bolhák mellett az atkák és más élősködők is kedvencünk környezetéből.

A kezeletlen bolhásság következtében károsodnak a bőr- és hámsejtek, a szőr kihullik. Nem csak allergén anyagok termelődnek, melyek különféle allergiás megbetegedéseket okoznak, de más jellegű betegségek is kialakulhatnak. Éppen ezért a bolhairtó kisállatoknak is kiemelten fontos. A bolhairtó rágcsálóknak is alap felszerelés!

Bolhairtás magas fokon, rágcsálóknak

A bolhairtó nyulaknak igencsak ajánlott, ugyanis egy igen gyakori betegség, a mixomatózis válogatás nélkül minden korosztályt megbetegít. A megbetegített állatok szinte mindegyike elpusztul. A betegséget különböző vérszívó, élősködők (szúnyogok, bolhák, tetvek, atkák, kullancsok) terjesztik. A betegség lappangási ideje 7-10 nap, lefolyása is rövid, 7-10 napig tart, bár ritkán előfordul 2-4 hétig elhúzódó betegség. A betegség tünetei az úgynevezett "mixomatózisos csomók" (elsősorban a fej, a fül, a szemkörnyék, az ajak valamint a lábvégek és az ivarnyílás környékének bőrében koncentrálódnak. A nagyobb csomók kialakulását általában hurutos orrgyulladás, valamint kötőhártya- és szemhéjgyulladás előzi meg.  A betegség ellen létezik védőoltás, érdemes a nyuszit rendszeresen oltatni, emellett pedig az élősködők ellen a megfelelő bolhairtó készítménnyel védekezni.

Bolhairtó hörcsögöknek és bolhairtó tengerimalacoknak is kapható. Bár tény, hogy ezeken az apró állatokon a bolhásság nehezebben észrevehető, a megelőzés soha nem felesleges, és mindig hatékonyabb, mint az esetleges kialakult betegségek kezelése.