Macska féreghajtó

Összesen 1 db termék 1 oldalon

Drontal Cat féreghajtó tabletta 2db

Széles spektrumú féreghajtó készítmény

Bayer Drontal Cat féreghajtó tabletta - Széles hatásspektrumú féreghajtó tabletta macskák fertőzöttségének gyógykezelésére

Kiszerelés: 2db / Doboz
Gyártó: Drontal
Egységár: 745 Ft / db

Raktáron
1 753 Ft
1 490 Ft

Macska féreghajtó: Irtsd a férget, ne siránkozz!

Nagyon sokféle, a bélrendszerben élősködő parazita fertőzheti meg a kiscicát vagy a nagy macskát. Már kölyökként, anyjuktól „beszerezhetik” ezeket, vagy később a környezetben. Sajnos sok élősködő az emberre is fertőző lehet, éppen ezért a macskatartás alapvető felszerelése a macska féreghajtó. A rendszeres macska féregtelenítés kiirtja mind az orsóférgeket, mind a kampósférgeket, de vannak termékek, melyek giardia, coccidia vagy galandféreg ellen is hatásosak.

A parazitafertőzés útja

Már apró kölyökmacskaként, az anyaállattól való szopás közben fertőződhetnek a cicák orsóféreggel, mégpedig az anya tején keresztül. Később a környezetben szinte bárhol képesek féregtojásokkal „találkozni”, ami fertőzést okoz.

A kampósféreg sem jobb, ennek tojásai is megtalálhatók a környezetben szinte mindenütt. A kampósféreg a bőrbe fúrja magát, és úgy indul „vándorútra” a cica szervezetében.

A galandféreg leginkább bolhák közvetítésével terjed, emiatt a rendszeres bolhairtás is kifejezetten ajánlott, a macska féregtelenítés mellett.

Mivel fertőződött?

Igen nehéz laikusként csak ránézésre megállapítani, milyen féreggel fertőződött a macska.  Általában csak az orsóféreg fertőzést szokták észrevenni, mivel az a székletben feltűnő, hosszú, spagetti-szerű szálairól, a cica féreghajtó beadása akkor is fontos, ha nem lát jeleket. Ártani egyetlen macska féreghajtó tabletta sem árt, ám mellőzése komoly betegségeket okozhat.

Hogyan kivitelezhető védőöltözet nélkül?

A kölyökmacskákat a tenyésztő általában 3, 5, 7 és 9 hetes korban féregteleníti, az anyaállattal együtt. Általában ez után a kor után kerül az új otthonába, ahol már a gazda felelőssége a rendszeres macska féregtelenítés. Azt, hogy milyen macska féreghajtó tabletta kerüljön a kosárba, beszélje meg az állatorvossal, és ne feledkezzen meg egyúttal a bolhairtó, bolhásságot megelőző termékekről sem.

Persze a gondolat, hogy megelőzi a féregfertőzöttségből eredő komolyabb betegségeket, szép. Csak éppen kivitelezni nehéz, ahogy általában a gyógyszerek beadását is a cicáknak. Kísérletezhet törülközőbe csavarással, vagy akár elviheti félévente az állatorvoshoz, hadd küzdjön a beadással ő, de a legegyszerűbb megoldás, ha a cica valamely kedvenc falatát veszi elő, a féreghajtót összetöri, és ebbe a finomságba rejti el a macska féregtelenítő tabletta darabjait. Így már a cica is örömmel nyeli le a finomságot, és eszébe sem jut közben, hogy valójában az egészségvédelmét célzó kezelés zajlik.