Kutyaajtó

Összesen 10 db termék 1 oldalon

Kutyaajtó

Abban megegyezhetünk, hogy minden kutyának, legyen az kicsi vagy nagy, szüksége van a sétára. Egyrészt a mozgás miatt, másrészt pedig a szükségét is el kell végeznie. Ez sokszor komoly logisztikát igénylő feladat, ha a gazdák dolgoznak egész nap, és csak reggel – este fér bele az idejükbe a séta.  Kertes házban élő kutyások számára sokkal egyszerűbb a helyzet, a megoldás nem más, mint a kutyaajtó. Ez a szerkezet nagy szabadságot nyújt gazdának és kutyának egyaránt, hiszen nem kell a kedvenc tévéműsor közben felugrani, mert sürgős szükség hajtja az ebet, és garantált, hogy a hosszú egyedüllét során sem fogja lepisilni a szőnyeget. A kutyaajtó igen praktikus megoldás akkor is, ha az eb unatkozik otthon, és esetleg hajlamos ilyenkor rosszalkodni. Ha van kutyaajtó, garantáltan nem fog unatkozni, hiszen ki tud menni a kertbe, „beszélgethet” a szomszéd ebekkel, vagy csak játszhat, futkározhat egyet odakinn.

Kinn is, benn is

A ház valamelyik ajtajára szerelt kutyaajtó biztosítja az eb számára a szabad ki- és bejárást, amikor annak szükségét érzi, akár ürítenie kell, akár csak mozogni, futkározni támad kedve. Kutyaajtó nagytestű és kistestű ebeknek is kapható, minden méretű eb gazdája meg tudja találni az ideális darabot. Sőt, amiatt sem kell aggódni, hogy a hideg, téli napokon az amúgy jól szigetelt házba áradni fog a hideg, ugyanis létezik szigetelt kutyaajtó is. A kutyaajtó beszerelés nem egy ördöngös feladat, de érdemes mindenképpen szakemberre bízni, aki pontosan kiszámolja a méreteket és stabilan behelyezi az eb közlekedő alkalmatosságát. A kutyaajtó kerettel ellátott, mely biztonságos, lesimított éllel rendelkezik, így a lakás ajtaján vágott nyílás nem tudja felsérteni a bőrét.

Persze kutyaajtó házilag is készíthető, ám ezek közel sem annyira dekoratívak, mint a webáruházban kapható darabok. Ezen kívül a szigetelés, a csapóajtó zajszintje sem mellékes tényező, ahogy arra is ügyelni kell, se a keret, se pedig a csapóajtó ne okozzon sérülést az ebnek.

Ajtó extrákkal? Igen!

Ha a gazdi amiatt aggódik, hogy nyaraláskor, vagy egyéb távollétük alatt valaki vagy valami bemászhat a kutyaajtón, nem kell megijedni. hiszen ezek a szerkezetek szükség esetén zárhatók és rögzíthetők is.  Sőt, létezik elektromos kutyaajtó is. Ennek nagy előny, hogy az előre beprogramozott biztonsági kódok olvasásával csak kedvencét vagy kedvenceit engedi ki és be, minden idegen állat számára a kutyaajtó használhatatlan.  Az elektromos kutyaajtó használata egyszerű, hiszen csak be kell dugni az áramba, a beprogramozott kódot a kutya nyakörvére kell akasztani, és már használatra kész is. Ezen túlmenően azt is be tudja állítani, esetenként mennyi ideig maradjon nyitva az ajtó, illetve hogy csak ki vagy be, esetleg mindkét irányba engedje-e az állatot, de szükség esetén teljesen le is lehet zárni.

A kutyaajtó vásárlása bár nagyobb beruházást igényel, de csak egyszer kell megvenni, és nagy előnye, hogy több kutya tartása esetén is elegendő belőle egyetlen darab. Sőt, ha cicák is vannak a családban, ők is örömmel fogják használni a kutyaajtót.  Érdemes okosan, megfontoltan választani, hiszen a jól megválasztott kutyaajtó illeszkedik a ház dizájnjába, és stabil, biztonságos, kifejezetten hasznos kényelmi szerkezet lesz hosszú éveken át.