Termék kosárba került

VitaMed C-11 Complex integrált porcvédő 60db

ortopédiai műtétek utáni felépülésre

Vitamed C-11 Complex integrált porcvédő tabletta – Porcvédő, porcerősítő és az izület regenerációját elősegítő komplex készítmény hialuronsavval, glükózaminnal, kondroitin-szulfáttal, kollagénnel, MSM-mel és mikroelemekkel dúsított készítmény kutyáknak

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: VitaMed
  • Cikkszám: VITAC11
  • Kiszerelés: 60db / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 150 Ft / db
  • Nettó ár: 7 079 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Nem

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Vitamed C-11 Complex integrált porcvédő tabletta – Porcvédő, porcerősítő és az izület regenerációját elősegítő komplex készítmény hialuronsavval, glükózaminnal, kondroitin-szulfáttal, kollagénnel, MSM-mel és mikroelemekkel dúsított készítmény kutyáknak

A Vitamed C-11 Complex integrált porcvédő tabletta felhasználhatósága rendkívül széles:
- Védelmet jelenthet a fejlődés korai szakaszában, kölyökkutyák intenzív növekedési periódusában, amikor bármelyik porc- és ízületalkotó hiánya kritikus következményekkel járhat.
- Alkalmazható a felnőtt- és időskori porckárosodások megelőzésére, az egészséges ízületi működés támogatására, az inak, a szalagok, az ízületi tok, a kötőszövet és az ízületi nedv regenerációjának elősegítésére.
- Különösen javasolt helyreállító ízületi műtétek előtt és után a regenerációs folyamatok felgyorsítására. Rendkívül biztonságos, mellékhatása még nagyobb dózisokban sem ismert, együtt alkalmazható bármilyen gyulladáscsökkentő kezeléssel.
- Ízületgyulladás és bármilyen típusú degeneratív porcelváltozás esetén használható.

A Vitamed C-11 Complex integrált porcvédő legkomplexebb összetételű porcvédő. Nem csak a porc egyik alkotórészének (GAG) szintéziséhez szükséges alapanyagokat tartalmazza, de a porcképződéshez nélkülözhetetlen hialuronsavat és 2-es típusú kollagént, valamint a porcépítésben közreműködő enzimek kofaktorait adó mikroelemeket is. Az általánosan használt rákokból és kagylóból kivont alapanyagok helyett nagy tisztaságú, humán felhasználásra készült összetevőkkel és minőségi GMP+ gyártással biztosított a nagyobb biológiai hasznosulás és hatékonyság. Az alkotóelemek közül a kondroitin-4-szulfát, de különösen a hialuronsav nagyon érzékeny, könnyen elbomlana. Ezt egy különleges technológiai újítás, a SPZ® -Shield Protection Zone- eljárás alkalmazásával sikerült kivédeni.

A C-11 Complex integrált porcvédő tabletta egyik különleges hatóanyaga a hialuronsav. Egyrészt az ízületi nedv legfontosabb alkotóeleme (rendkívül nagy vízkötő képességének köszönhetően állandó csúszós közeget biztosít), másrészt magában a porcszövetben is alapvető vázalkotó szerepe van. Hozzá kötődnek a glükózaminoglikánból (GAG) felépülő proteoglikán molekulák. Hiányában nem tud felépülni a porc glükózaminból és kondroitinből.

Glükózamin: Belőle épülnek fel a glükózaminoglikán (GAG) molekulák. A proteoglikán láncok alapvető alkotóeleme. A legnagyobb mennyiségben beépülő porc-alkotó, de csak akkor, ha minden egyéb alapanyag (glükuronsav, hialuronsav, kondroitin, enzimek) is kellő mennyiségben rendelkezésre áll.

Kondroitin-4-szulfát: Egy különleges glükózaminoglikán, N-acetil-glükózaminból (NAG) és glükuronsavból felépülő aminocukor. A porc rugalmasságáért felel. Szinte minden porcvédő tabletta tartalmazza, sajnos azonban az általánosan használt cápaporc- és zöldkagylókivonatok nem a kutyák porcépítéséhez szükséges kondroitin-4-szulfát-ot, hanem a 2-es és 3-as izomert tartalmazzák, melyek sokkal kevésbé hasznosulnak. A C-11 Complex épp ezért sertéseredetű kondroitin-4-szulfát-ot tartalmaz.

Kollagén (2-es típusú): Az ízületi porc összetételéből csupán 2-3 % a porcsejtek aránya és közel 98 % maga a porcszöveti állomány, amelynek jelentős hányadát a kollagén (méghozzá 2-es típusú) adja. A porc a kollagén-proteoglikán vázszerkezet hiányában egyszerűen szétfolyna. Ezért rendkívül fontos a kollagén molekulák jelenléte a porcregeneráció során. Több mint 10 különböző típusú kollagént ismerünk, de a porcépítésben a kettesnek van alapvető jelentősége. Ennek megfelelően a C-11 complex is 2-es típusú kollagént tartalmaz.

MSM (metil-szulfonil-metán): Gyulladáscsökkentő hatású szerves kénvegyület, számos anyagcsere-folyamatban nélkülözhetetlen. Növeli az ízületekben a sejtmembránok áteresztőképességét, ezzel növeli a tápanyagok be- és a bomlástermékek kiáramlását. Nem csupán a gyulladás tüneteit csökkenti, hanem a mediátorok felszaporodását meggátolva az okát segít megszüntetni.      

Mikroelemek: Bizonyos mikroelemek nélkülözhetetlenek a porcképződéshez. A porcsejtekben a réz a citokróm-oxidáz, a vas a kataláz, a cink a karbo-anhidráz, a mangán az argináz, a kalcium a piruvát-dekarboxiláz, a kobalt a metionin aminopeptidáz enzim kofaktora, ezek nélkül a porcépítés folyamata elakadna és nem működne.

Alkalmazás módja:
1 ízesített tabletta 20 testtömeg kilogrammra naponta egyszer.
Az alkalmazás első 5 hetében (ún. feltöltési időszak) dupla dózis, azaz 2 tabletta/20 ttkg adása javasolt. A tünetek a C-11 Complex porcvédő első beadásától számított két héten belül enyhülnek, de a kívánt hatás elérése érdekében célszerű a tablettát kúraszerűen, 3 hónapon át folyamatosan alkalmazni. Súlyos ízületkárosodás esetén a tabletta folyamatos adagolása javasolt. A tabletta különlegessége a kétrétegű ízesítés. A külső réteg sonka ízű, kellemes illatú, ezért az állatok a legtöbb esetben szívesen elfogyasztják. Beadható kis falatban vagy a táphoz keverve is, ekkor a tabletta belsejéből felszabaduló máj íz válik dominánssá.

Adagolása:
20 testtömegkg alatt: első 5 hét: 2 tabletta/nap - azt követően: 1 tabletta/nap
20-40 testtömegkg között: első 5 hét: 4 tabletta/nap - azt követően: 2 tabletta/nap
40 testtömegkg felett: első 5 hét: 6 tabletta/nap - azt követően: 3 tabletta/nap

A napi adagot -amennyiben az megoldható– célszerű kettéosztani és két részletben beadni (reggel/este).

Összetétel:
Glükózamin 400mg, Kondroitin 200mg, Kollagén (2-es típusú) 100mg, MSM 100mg, Hialuronsav 50mg, Kalcium-foszfát 25mg, Kobalt 5mg, Mangán 5mg, Réz 5mg, Cink 5mg, Vas 5mg, Aromák és segédanyagok 200mg

Fénytől védve, hűvös, száraz helyen tároljuk!

Kapható kiszerelés: 60db tabletta/flakon

  • Gyártó: VitaMed
  • Cikkszám: VITAC11
  • Kiszerelés: 60db / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 149.83 Ft / db
  • Nettó ár: 7 078,74 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Nem

Értékelések Írj értékelést!

4.9
18 értékelés
5
94%
4
6%
3
0%
2
0%
1
0%
94% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Németjuhász
2024.02.29.
Állatorvos javasolta kutyánknak Kutya tenyésztöktöl hallotam ,hogy jo a kutyáknak
Ajánlaná ismerősének
Lex
2024.02.27.
Gyors szállitás, megvagyok elégedve a termékkel Gyors szállitás, megvagyok elégedve a termékkel
Ajánlaná ismerősének
D.A.
2024.02.11.
Pár hónapja adom a kutyámnak ízületvédelemre, szemmel láthatóan könnyebben mozog. Szuper!
Ajánlaná ismerősének
Bobi
2023.12.27.
Idősebb törpe uszkárunk nehezebben kezdett felállni, fájlalta a lábát.Orvos ajánlotta a terméket. Nekünk bevált. A termék nagyon hatásos, jó. Másnak is ajánlom izületi és porc problémák megoldására.
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb