Macskafű

Összesen 11 db termék 1 oldalon

Trixie Cat Grass macskafű 100g

Dobozos macskafű

Trixie Cat Grass - Műanyagtálcás előkészített macskafű

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Trixie

Raktáron
680 Ft
544 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Cat Grass macskafű 100g Trixie

Trixie Cat SoftGrass BIO vitaminozott macskafű 100g

Dobozos macskafű

Trixie Cat SoftGrass BIO vitaminozott macskafű – Műanyagtálcás előkészített, magas vitamintartalú lágylevelű macskafű

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Trixie

Raktáron
874 Ft
699 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Cat SoftGrass BIO vitaminozott macskafű 100g Trixie

Trixie Cat Grass macskafű utántöltő 100g

macskafű utántöltő vermiculittal

Trixie Cat Grass utántöltő - Előkészített macskafű utántöltő

Kiszerelés: 1 Zacskó
Gyártó: Trixie

Raktáron
610 Ft
488 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Cat Grass macskafű utántöltő 100g Trixie

Trixie Cat Grass macskafű kerámiatálban 100g

Dobozos macskafű

Trixie Soft Cat Grass BIO vitaminozott macskafű - Műanyagtálcás előkészített, magas vitamintartalú lágylevelű macskafű

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Trixie

Raktáron
2 707 Ft
1 895 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Cat Grass macskafű kerámiatálban 100g Trixie

Trixie Cat Grass BIO vitaminozott macskafű utántöltő 100g

macskafű utántöltő vermiculittal

Trixie Soft Cat Grass BIO vitaminozott macskafű utántöltő - Műanyagtálcás előkészített, magas vitamintartalú lágylevelű macskafű

Kiszerelés: 1 Zacskó
Gyártó: Trixie

Raktáron
821 Ft
698 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Cat Grass BIO vitaminozott macskafű utántöltő 100g Trixie

Panzi Macskafű vermiculitban 100g

Dobozos macskafű

PANZI Macskafű vermiculitban – Ideális választás minden lakásban tartott cica számára. A lakásban, szobában tartott cicák számára elengedhetetlen a cicafű, melyet gyomruk tisztításához, emésztésük rendben tartásához rágnak.

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Panzi

Raktáron
621 Ft
559 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Macskafű vermiculitban 100g Panzi

Vitakraft Cat Grass Cicafű 120g

kiegészítő eleség macskáknak

Vitakraft Macskafű-készlet - Csak öntözni kell, és zöldellő, vegyszerektől mentes, vitamindús fű növekszik a lakásban! serkenti az emésztést, és segíti a szőrlabdák távozását.

Kiszerelés: 120g / Doboz
Gyártó: Vitakraft

Raktáron
1 160 Ft
986 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Cat Grass Cicafű 120g Vitakraft

Hagen CatIt Cat Grass prémium macskafű 75g

Dobozos macskafű

Hagen CatIt Cat Grass macskafű – Műanyagtálcás előkészített macskafű. A macskafű 6-8 napos keltetés után adható kedvenceinknek. Tápláló vitaminokban, ásványi anyagokban és klorofillban gazdag fűféléket tartalmaz. Segíti az emésztést és a szőrlabda kiöklendezését is. Kisrágcsálóknak és nyulaknak is kiváló kiegészítő eledel.

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Hagen

Rendelhető
1 908 Ft
1 526 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű CatIt Cat Grass prémium macskafű 75g Hagen

Hagen CatIt Senses Grass Garden macskafűnevelő

Újratölthető macskafűnevelő

Hagen CatIt Senses Grass Garden macskafűnevelő — Innovatív, könnyen tisztítható és újratölthető műanyag macskafűnevelő, a Hagen CatIt játékainak megfelelő designban

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Hagen

Rendelhető
9 394 Ft
7 515 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű CatIt Senses Grass Garden macskafűnevelő Hagen

GimCat Katzen Gras dobozos macskafű 150g

Dobozos macskafű

GimCat Katzen Gras dobozos macskafű – Műanyagtálcás előkészített, gyors csírázó képességű macskafű. Tápláló vitaminokban, ásványi anyagokban és klorofillban gazdag –folyamatosan ellenőrzött területről származó– fűféléket tartalmaz. Segíti az emésztést és a szőrlabda kiöklendezését is. Kisrágcsálóknak és nyulaknak is kiváló kiegészítő eledel. A macskafű 6-8 napos keltetés után adható kedvenceinknek.

Kiszerelés: 150g / Doboz
Gyártó: GimCat

Raktáron
1 249 Ft
999 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Katzen Gras dobozos macskafű 150g GimCat

GimCat Katzen Gras macskafű utántöltő 100g

Dobozos macskafű

GimCat Katzen Gras macskafű utántöltő – GimCat Katzen Gras dobozos macskafű utántöltője. Gyors csírázó képességű macskafű. Tápláló vitaminokban, ásványi anyagokban és klorofillban gazdag –folyamatosan ellenőrzött területről származó– fűféléket tartalmaz. Segíti az emésztést és a szőrlabda kiöklendezését is. Kisrágcsálóknak és nyulaknak is kiváló kiegészítő eledel. A macskafű 6-8 napos keltetés után adható kedvenceinknek.

Kiszerelés: 100g / Doboz
Gyártó: GimCat

Raktáron
959 Ft
MACSKA MACSKATÁP, MACSKAELEDEL Macskafű Katzen Gras macskafű utántöltő 100g GimCat

Macskafű

Amikor egy kezdő macska- vagy kutya gazda azzal szembesül, hogy kedvence füvet eszik, először megijed. Miért rágcsál a cica füvet, ha nem is növényevő állat, és főleg nem vegetáriánus? Igen sok cicus hajlamos lelegelni a gazdi szobanövényeit, megrágcsálni a kerti füvet, bokrokat. Mit lehet tenni, ha ezt szeretnénk elkerülni? A megoldás egyszerű: macskafű kell! Elárulom: a cicafű akkor is hasznos a háznál, ha a cica mellett kutya vagy tengerimalac is lakik, hiszen ők is szeretni fogják!

Na de nem fura ez? Az a cica, amelyik a legmárkásabb, legínyencebb eledelekben is csak turkál, állandóan kényeskedve tisztogatja magát, igen akkurátusan ügyel a pocakjára, az képes legelni? Naná! Hiszen az, hogy a macska húsevő állat, nem jelenti azt, hogy az egészséges létéhez csak és kizárólag húsra lenne szüksége. A szervezet egészséges működéséhez szükséges vitaminok és ásványi anyagok nem mindegyike található meg a húsfélékben.

Azt illetően, hogy miért is legel a cica, eltérő vélemények vannak. Egyesek szerint vadászösztönére vezethető vissza, amikor is az elejtett zsákmányt annak gyomortartalmával együtt fogyasztotta el, ezáltal pedig növényi eredetű anyagokhoz is jutott. Mások szerint ösztönös vitaminpótlás miatt falatozzák a fűféléket, és megint mások úgy vélik, emésztési problémáikat kezelik ezzel a megoldással.

A macskafű nem egy ördöngös dolog. Persze cicafű nélkül is van élet, de ha valóban szeretne minden jót megadni kedvencének, ezen a tényleg olcsó dolgon nem érdemes spórolni.  Egyrészt ha biztosítja cicájának, nem kell aggódnia szobanövényei miatt. Másrészt a macskafű igazán multifunkciós dolog, ráadásul igen olcsó kivitelben. Nagyon egészséges, klorofillban gazdag fűféléket tartalmaz, és vegyszerektől mentes készítmény a webáruházban kapható összes macskafű féle. Az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag fűfélék legjobb tulajdonsága, hogy elősegítik az emésztést, ha kedvence hozzájut a fűhöz, amikor szükségét érzi, a szőrlabdák eltűnnek az állat gyomrából. Ráadásul a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitel szükséges nem csak a belső egészség, de a bőr és a szőrzet egészsége és szépsége szempontjából is. Egyszóval a macskafű használata az állat egészségének egyik kulcsa.

A macskafű mag ültetésével szaporítható. A webáruházakban kapható macsakfű mag keverékek általában zab-, rozs- és búzamagokat tartalmaznak, de kreatív gazdik ültethetnek citromfüvet, mentát vagy macskagyökeret is, persze nem a macskafű helyett, hanem amellé, mintegy a cica salátabár extra fogásaként.  A macskafű ültetése nem igényel nagy területet, elég a lakásban egy kis tálka, egy sarok, vagy az erkélyen egy balkonláda. A lényeg, hogy mindez a cica számára elérhető helyen legyen. Persze locsolni kell, és várni nagyjából egy hetet, amíg szép, zöldellő és legelhető cicafű lesz az edényben, de ha ez kész van, igazi a cicaöröm. A macskafű gondozása sem nagy munkát igénylő feladat. Persze fontos a jó minőségű föld és a rendszeres locsolás, de semmiképp sem szabad permetezni, vegyszerekkel kezelni. Amikor szükségét érzi, egyszerűen vásároljon utántöltő csomagot, és ültesse el a magokat a már megrágcsált fű mellé. Trixie macskafű egyébként kapható bio és vitaminozott kivitelben is, szóval a natúr életmód hívei, és az extra vitaminigényű cicák gazdái is könnyen megtalálják a számukra – és kedvencük számára – legideálisabb macskafű variációt.

A macskafű használata nem korlátozható. Ez nem olyan, mint a jutalomfalat vagy a vitamintabletta, amit akkor ad a cicának, amikor szükséges. Persze a salátabár gyakori látogatása figyelmeztető jel lehet, különösen, ha igen gyakran követi hányás. Ilyenkor érdemes felkeresni az állatorvost és kikérni a tanácsát.