Termék kosárba került

Kerti Tó Levegőztető, Légpumpa | Petnet.hu

Termék szűrés
-20%
JBL PondOxi Set kertitavi levegőztető készlet

JBL PondOxi Set kertitavi levegőztető készlet

levegőztető készlet kertitavakba
(1)
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: JBL
Egységár: 10 707 Ft / db
Raktáron
10 707 Ft 13 384 Ft

Kell egy kis oxigén!

A kerti tavakat azért is szeretjük, mert frissítik a kert levegőjét. Partján üldögélve sokkal kellemesebben érezzük magunkat, a víz közelsége mindig nyugtatóan hat a nap stresszétől fáradt idegrendszerre, de a légzésnek is jót tesz. Ám mindez csak akkor van így, ha gondoskodunk a tó rendszeres takarításáról, karbantartásáról, amibe beletartozik a tó levegőztetése is.

Amennyiben a tóban nem csak egy-két hal úszkál, hanem több hal, akár más állatok és növények is „lakják”, akkor a szakszerű kerti tó levegőztető elengedhetetlen kellék. A halak is élőlények, és bár a víz alatt élnek, nekik is szükségük van oxigénre.  Ha kicsi a tó, akkor persze elegendő egy csobogó vagy egy szökőkút, de nagyobb méretnél a megfelelő oxigénszint eléréséhez már tó levegőztető szükséges.

Tó levegőztető, de hogyan?

Egyáltalán, mit kell tudni a tavak oxigénellátásáról? Nos, a vízben oldott oxigén mennyisége elsősorban a víz hőmérsékletétől függ. Hideg vízben a legmagasabb az oxigéntartalom, meleg vízben pedig a legkevesebb. A halak oxigénigénye ezzel fordítottan arányos. A hidegebb vízben a halak anyagcseréje is lelassul, a lelassult anyagcsere pedig kevesebb oxigént igényel. Ellenben meleg vízben az anyagcsere felgyorsul, a halak pedig több oxigént fogyasztanak. Ebből eredően logikus, hogy meleg vízben kiemelten fontos a megfelelő kerti tó levegőztető használata, hiszen ilyenkor a víz kevesebb oxigént tud felvenni, ám a halaknak ilyenkor van rá a legnagyobb igényük.

Mivel a víz ott tud oxigént felvenni, ahol levegővel érintkezik, és ezt viszonylagosan kis területen kell megoldani, így levegőztető pumpa segítségével kell fokoznunk az oxigén ellátást. Azt már tudjuk, hogy a tó vizének felszíne veszi fel a legtöbb oxigént, ezért logikusan a felső vízréteg oxigéndúsabb, mint a mélyebb rétegek. A levegőztető pumpa a tó vízének áramoltatásával segíti a víz oxigén utánpótlását. Már azzal, hogy a kevesebb oxigént felvevő meleg víz helyére hideg vizet áramoltatunk a tó levegőztető segítségével, sokat tudunk tenni a tó oxigénellátása, ezáltal a kerti tó lakói és növényei egészségéért és szépségéért.

Télen is biztonságban

A téli időszakban a hideg hatására a kerti tó befagyhat, és a benne élő halak elpusztulnak. Különösen a kis méretű, sekély tavaknál fordul elő, hogy gyorsan és könnyen befagynak, és a jég alatti oxigénhiány elpusztítja a halakat. Azzal, hogy a kerti tó levegőztető segítségével levegőbuborékokat juttat a vízbe, meggátolja a tó befagyását is.

 

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb