Macska alagút és macskabújó

Összesen 9 db termék 1 oldalon

Játék az egész világ!

A cicák számára játék az egész világ, az egész élet. A játék nagyon fontos része kölyökkori fejlődésüknek, szocializációjuknak, felnőtt korban pedig mozgásban tartja agyuk fogaskerekeit, élénkek, elevenek lesznek, és nem mellesleg vonalaiknak sem árt a játékkal járó mozgás. A macskák képesek bármivel elmélyülten játszani, akár órákig, legyen az egy falevél, egy termés, egy bot a kertben. A szabadban temérdek természetes macska alagút van, amely egyrészt része játékuknak, másrészt a természetes, ösztönös szerepjáték (pl. amikor a vadászatot imitálják) fontos kelléke.

A lakásban tartott macskák képesek unatkozni, ha nem találnak maguknak megfelelő játékot, vagy a készleten levők már nem annyira érdekesek. Ilyenkor akár keményen rombolni is tudnak, csimpaszkodnak a függönyön, szétszedik a vécépapír gurigát, és más huncutságokra is képesek. Lehet, hogy első olvasásra ez vicces, ám nap, mint nap erre hazatérni nem éppen mókás. Rosszabb esetben a naphosszat unatkozó cica amint a gazdi fáradtan hazaér, annak kezein, lábain gyakorolja a játékot, így akarja őt egy kis közös tevékenységre ösztönözni. Mások előszeretettel támadnak éjjel, hiszen éjszakai vadászként jobb híján a gazdi takaró alól kilógó lába is tökéletes zsákmány lehet.

Bújócska vagy macskabújó?

Ha szeretné úgy berendezni lakását, hogy ott a cica is jól érezze magát, ki tudja élni játékszenvedélyét, eleget tudjon mozogni, ugyanakkor ne kapjon sírógörcsöt bútorai és testrészei folyamatos amortizálódása láttán, akkor bizony kell egy tökéletes macskabútor, ahol heverészhet, pihenhet, és nem árt egy jó macska alagút, vagy más néven macskabújó.

A cicák szeretnek néha egyszerűen visszahúzódni, pihenni, de ha stressz éri őket, akkor is elvonulnak. Ha a macskabútoron nincs erre lehetőség, vagy csak egy nyitott fekvőhely akad rajta, akkor a cica előszeretettel keres más helyet a visszahúzódásra. Ha ezt kombinálni szeretné a játéklehetőséggel, akkor valóban a macskaalagút a megoldás. Ezt készítheti akár saját kezűleg is, de a webáruház kínálatában kiválaszthatja a céljának, lakása stílusának és macskája igényeinek legmegfelelőbbet.

A macskák egyébként is mindenhová bebújnak, ahová csak tudnak. Elég letennie pár percre egy kartondobozt, garantált, hogy a cica két percen belül belemászik és felfedezi, hogy a legkényelmesebb elhelyezkedni benne. Ugyanez a helyzet a nyitva hagyott fiókokkal, szekrényajtókkal, de mosásindítás előtt a mosógépbe sem árt benézni.

A profi macska bújó általában mind a két oldalán nyitott, ám belekucorodva a cica biztonságban érzi magát. Ám ha játékra szeretné ösztönözni, akkor elég kedvenc labdáját begurítani neki, és élvezettel fogja kivadászni onnan. Csalogassa kedvenc tollas játékával vagy a felhúzható egérrel, át a macskaalagút izgalmas görbületein – cicája garantáltan imádni fogja.

Az ideális macska alagút

Az ideális macska alagút kellően hosszú, hogy elbújásra és játékra is alkalmas legyen, illeszkedik a cica méretéhez úgy hosszában, mint átmérőjében. Akár oldalsó búvó nyílással felszerelt is lehet, hogy minél több lehetősége nyíljon a cicának kihasználni. Van, amelyik impregnált anyagból készül, ez akár a teraszon is használható, mások plüssből, de mindegyikük könnyen tisztítható.

Egy biztos: az ideális, kedvence számára legmegfelelőbb macska alagút az, amely képes kielégíteni kedvence játékos énjét, és előcsalogatni belőle a felfedező, vadászó, zsákmányt ejtő, kalandozó vadmacskát.