Macska Fogápolás, Szájhigiénia: macska fogkefe, fogkrém| Petnet.hu

Összesen 4 db termék 1 oldalon

GimCat Denta Tabs fogápoló jutalom tabletták 40g

fogtisztító jutalomfalat macskáknak

GimCat Denta Tabs fogápoló jutalom tabletták – Lehelletet javító, fogkőképződést gátló tabletta macskáknak. Az egészséges fogak és fogíny elengedhetetlen a macska jó közérzetéhez, ezért a GimCat Denta Tabs fogápoló jutalom tabletták a fogak tisztítására szolgáló különleges hatóanyag komplexumot tartalmaznak. A GimCat Denta Tabs egy cellulózzal dúsított, cukormentes táplálékkiegészítő macskáknak az egészséges fogakért és fogínyért.

40g / Zacskó GimCat

Raktáron
1 351 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Fogápolás, Szájhigiénia Denta Tabs fogápoló jutalom tabletták 40g GimCat

Trixie Fogápoló készlet macskáknak fogkefével

kutya- és macskaápoló eszközök

Trixie Fogápoló készlet macskáknak – Fogápoló szett macskáknak és más kisállatoknak.

1 Csomag Trixie

Raktáron
1 784 Ft
1 338 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Fogápolás, Szájhigiénia Fogápoló készlet macskáknak fogkefével Trixie
-25% Trixie Fogápoló készlet macskáknak fogkefével

Trixie Fogápoló készlet macskáknak fogkefével

kutya- és macskaápoló eszközök

Kiszerelés: 1 Csomag
Raktáron
1 338 Ft 1 784 Ft

ICF Stomodine LP fogápoló gél macskáknak 50ml

Ízesített szájhigiéniai gél macskáknak

ICF Stomodine LP fogápoló gél - Antibakteriális és természetes gyulladáscsökkentő hatású ízesített szájfertőtlenítő gél macskák és kutyák részére. Mindazon macskáknak ajánlott ahol a fogkefével történő rendszeres fogápolás szinte lehetetlen.

50ml / Flakon ICF

Raktáron
6 238 Ft
4 990 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Fogápolás, Szájhigiénia Stomodine LP fogápoló gél macskáknak 50ml ICF
-20% ICF Stomodine LP fogápoló gél macskáknak 50ml

ICF Stomodine LP fogápoló gél macskáknak 50ml

Ízesített szájhigiéniai gél macskáknak

Kiszerelés: 50ml / Flakon
Raktáron
4 990 Ft 6 238 Ft

Biogance Dentifresh szájápoló spray 100ml

Fog- és szájhigiéniát javító készítmény

Biogance Dentifresh szájápoló spray kutyáknak és macskáknak - A spray tökéletes megoldást nyújt a száj- és fog higiéniai problémákra, melyeket a fogkő okoz. A Fluor és enzim tartalmának köszönhetően természetes és egészséges szájhigiéniát biztosít.

100ml / Flakon Biogance

Raktáron
4 249 Ft
3 399 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Fogápolás, Szájhigiénia Dentifresh szájápoló spray 100ml Biogance
-20% Biogance Dentifresh szájápoló spray 100ml

Biogance Dentifresh szájápoló spray 100ml

Fog- és szájhigiéniát javító készítmény

Kiszerelés: 100ml / Flakon
Raktáron
3 399 Ft 4 249 Ft

Cica/fogas kérdések

Amikor a kiscica a családhoz kerül, szája tejfogakkal van tele. Ezek az apró, tűhegyes kis fogak nagyjából háromhetes kor körül kezdenek kibújni, hogy aztán úgy négyhónapos korban ki is potyogjanak, és helyükre maradandó cicafogak nőhessenek. A fogzás persze náluk sem könnyű időszak, ilyenkor a kölyökmacska mindent megrágcsál, amit ér, sokszor még a gazdi keze-lába is áldozatul esik a viszkető ínynek. Ilyenkor nyugodtan lehet neki rágható játékokat adni, hadd csillapítsa a fogzással járó kellemetlen érzést.

Mosni vagy nem mosni, ez itt a kérdés

Sok gazdi nagyot kacag, amikor meglátja, hogy a webáruházak kínálatában macska fogkefe és macska fogkrém is van. Merthogy minek is mossák a macsek fogát? Rág az eleget! És egyébként is, biztosan csíp, rúg, harap és karmol, ha ezt megpróbáljuk.

A macska fogápolás nem kínzás, sőt! Nem olyan ördöngös feladat ám, amitől meg kell ijedni! A titka egyszerű: apró kölyökkortól hozzá kell szoktatni a cicát a fogmosáshoz. Eleinte érdemes csak ujjunkkal dörgölgetni az ínyét, hadd szokja, hogy a szájban matatás nem jár fájdalommal, sőt, kellemes érzés lehet. Ha már ez megy, akkor lehet elkezdeni a profi macska fogápolás gyakorlását. Ráadásul ha ez az okítási időszak egybeesik a fogzással, még örülni is fog neki a macska, hiszen a macska fogkefe dörgölése enyhíti a viszkető íny kellemetlen érzését. Semmiképpen nem szabad emberi fogkefét használni, mert annak kialakítása nem alkalmas a macska fogainak tisztítására, könnyen felsértheti vele az ínyét. És persze a macska fogkefe mellé macska fogkrém dukál, mégpedig olyan ízű, amit szeret a cica.

Miért kell mosni?

Mi, emberek, azért mosunk fogat, hogy fogaink és ínyünk egészséges maradjon. Rendszeresen szájápolással megelőzhető sokféle betegség és a fogak elvesztése, de a kellemetlen szájszag ellen is tökéletes megoldás. Ugyanez a helyzet a cicáknál. A macska fogínygyulladás nem éppen kellemes állapot, ráadásul, ha nem vesszük észre, a fogak elvesztéséhez vezethet. Márpedig a macska ragadozó állat, szüksége van a fogaira.

Biztos érezte már, hogy egyes ételek elfogyasztása után igen kellemetlen macska szájszag csapja meg. Dorombolna a cica, bújna a gazdihoz, de az menekül a kellemetlen szag elöl. Rossz szájszagot nem csak étel okozhat, hanem lehet a macska fogínygyulladás vagy fogkövesedés jele is. A macska szájszag ellen is hatékony megoldás a rendszeres fogmosás, ráadásul ilyenkor a gazdi ellenőrizni tudja kedvence ínyének és fogainak állapotát. Ha szükségét érzi, időben tudja állatorvoshoz vinni, de a macska fogkő eltávolítás procedúrája – beleértve az altatás rizikóját is – megelőzhető vagy időben alaposan kitolható a rendszeres fogmosással.  

Emellett persze használhat fogápoló gélt is, mely antibakteriális és természetes gyulladáscsökkentő hatású ízesített szájfertőtlenítő gél. Kifejezetten ajánlott fogkő-eltávolítás előtt az ínygyulladás mértékének csökkentésére, fogkő-eltávolítás után a plakk-képződés mérséklésére, foghúzás után  az esetleges gyulladás csökkentésére, de a macska szájszag ellen is hatékony.

A szájápoló spray tökéletes megoldást nyújt azokra a száj- és foghigiéniai problémákra, melyeket a fogkő okoz. Fluor és enzim tartalmának köszönhetően természetes és egészséges szájhigiéniát biztosít, igen hatékony a macska szájszag ellen.

Jó étrend + macska fogkefe = egészséges fogak

Természetesen nagyon fontos a fogmosás, de egyáltalán nem mellékes, hogy milyen étrenden él a cica. Kölyökkorban a biztonságos, rágható macskajáték segíti a fogzás könnyed lefolyását, felnőtt macskánál pedig a jó  tápválasztás, a megfelelő étrend, valamint a macska fogápolás együttese az egészséges íny és a stabil fogazat garanciája.