Termék kosárba került

Ugatásgátló nyakörv széles választékban | Petnet.hu

Termék szűrés
-20%
DOG Trace D-Mute Small ugatásgátló nyakörv

DOG Trace D-Mute Small ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló kis- közepestestű kutyáknak
(2)
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace
Egységár: 20 490 Ft / db
Raktáron
Ingyenes házhozszállítás
20 490 Ft 25 613 Ft
-20%
DOG Trace D-Mute Small Light ugatásgátló nyakörv

DOG Trace D-Mute Small Light ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló nyakörv kistestű kutyáknak
(1)
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace
Egységár: 17 990 Ft / db
Raktáron
Ingyenes házhozszállítás
17 990 Ft 22 488 Ft
-20%
DOG Trace D-Mute Light ugatásgátló nyakörv

DOG Trace D-Mute Light ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló nyakörv kutyáknak
(1)
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace
Egységár: 23 990 Ft / db
Raktáron
Ingyenes házhozszállítás
23 990 Ft 29 988 Ft
-20%
DOG Trace D-Mute ugatásgátló nyakörv

DOG Trace D-Mute ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló nyakörv óriástestű kutyáknak
Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace
Egységár: 27 490 Ft / db
Raktáron
Ingyenes házhozszállítás
27 490 Ft 34 363 Ft
-20%
DOG Trace D-Mute hosszabító elektróda 21mm 2db

DOG Trace D-Mute hosszabító elektróda 21mm 2db

ugatásgátló nyakörv kutyáknak
Kiszerelés: 1 Csomag
Gyártó: DOG Trace
Egységár: 2 100 Ft / db
Raktáron
2 100 Ft 2 625 Ft

Ugatásgátló nyakörv

Miért lehet szükséges egy ugatásgátló megvásárlása? Kertes házban sem túl nagy élmény, ha egy kutya állandóan ugat, de bérházban, tömbházban ez maga a rémálom. Tuti, hogy akad legalább egy olyan szomszéd, aki nem éppen a toleranciájáról híres, és hát valószínűleg a többiek sem boldogok, ha rendszertelen időközönként vad, ámde igen hosszan tartó csaholás veszi kezdetét.

A kutyák sok ok miatt ugathatnak, ami alapvetően normális dolog, hiszen beszélni nem tudnak, ám mondanivalójukat valamilyen módon közölniük kell. Tudatni szeretnék, ha éhesek, szomjasak, játszani szeretnének, ki kell menniük, vagy ha éppen idegen közelít a lakás felé. Sőt, néha társadalmi életet is kell élniük, azaz beszélgetni akarnak a többi kutyával, vagy akár a gazdival is. Ám van egy szint, amikor már kóros ugatásról beszélhetünk, amikor már olyan hangerejű és gyakoriságú a csaholás, hogy az gondot okoz, nem csak a gazdinak, de a szomszédságnak is.

Csak humánusan!

Régen ilyenkor a gazdák nemes egyszerűséggel műtéti úton átvágatták a kutyák hangszálait, akik ezután csak vékony, csipogó hangot tudtak kiadni. Ez egyrészt fura és zavaró volt mind a számukra, mind a többi kutya számára, másrészt nem éppen állatbarát megoldás. Fogalmazhatunk úgy is, hogy állatkínzás, hiszen a kutyát nem pusztán korlátozták az ugatásban, hanem véglegesen megfosztották egyik kommunikációs eszközétől.

Persze abban az esetben, ha a kutya kényszeresen ugat, rapid megoldás kell, valamilyen ugatásgátló lehetőség. A következő lépés annak kitalálása, miért ugat az eb, mi az oka a nem szűnő csaholásnak. Az orvosi vizsgálatot követően szakember segítségével kel kideríteni, hogy szeparációs szorongás, vagy éppenséggel túlzott őrző-védő hajlam, esetleg nevelési hiba a kiváltó ok. Azonban ezek kezelése nem azonnali, márpedig megoldás kell.

Sokan azt mondják, illóolajokkal is célt lehet érni, de amikor én hasonló problémával küzdöttem, a család és a szomszédság békéje miatt ennél garantáltan hatékonyabb megoldáshoz folyamodtam, ami nem más volt, mint az ugatásgátló nyakörv. Ez a kutya ugatásgátló szerkezet elektrosztatikus impulzust használ. Amikor az eb ugatni kezd, a hangszálak rezegnek. Erre ad választ a nyakörv az impulzussal, ami ugyan kellemetlen érzés a kutya számára, de egyáltalán nem fájdalmas.

Nevelés ÉS nyakörv

Egyébként az ugatásgátló nyakörv nem egy életen át hordandó szerkezet, hiszen a kutya viszonylag hamar megtanulja, hogy az ugatást kellemetlen érzés kíséri, így le fog szokni az ok nélküli csaholásról. Az ugatás elleni nyakörv elsősorban céleszköz, azaz a nevelési folyamat eszköze, ennél fogva nem lehet állandóan a kutyán tartani. Például ha olyankor ugat, amikor a gazdi elmegy otthonról, akkor célszerűen ilyenkor kell ráadni. Ha az ugatás oka a vendégek érkezte, akkor érkezésük várható időpontja előtt kell ráadni.

Az ugatásgátló nyakörv ne legyen végleges és állandó megoldás! Nem szabad elfelejteni, hogy ahogyan mi, emberek a beszédet használjuk kommunikációs eszközkánt, úgy a kutyák az ugatást. Szükségük van arra, hogy használhassák a hangjukat, és tudatni tudják a fontos információkat a gazdával, a külvilággal és a kutyatársakkal. A kutya ugatásgátló tehát csak és kizárólag a túlzott ugatás kezelésére szolgálhat! Legelső sorban a kényszeres ugatás kiváltó okát kell kideríteni, és meg kell tanulni, hogyan szoktatható, nevelhető le róla az eb. Az ugatás elleni nyakörv legyen egy olyan biztonságos tartalék eszköz, amely a nevelés mellett használ. Ez megnyugtató a gazda számára, hosszú távon garantálja a békés együttélést a szomszédokkal, és hatékony segítség a kóros vagy idegesítő ugatás végleges megoldásában.

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb