Ugatásgátló nyakörvek

Összesen 5 db termék 1 oldalon

DOG Trace D-Mute Small Light ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló nyakörv kistestű kutyáknak

DOGTrace D-Mute Small Light elektromos ugatásgátló nyakörv kifejezetten kistestű fajták részére (tacskó, shih-tzu, havanese, stb.)

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace

Raktáron
18 812 Ft
15 990 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Ugatásgátlók D-Mute Small Light ugatásgátló nyakörv DOG Trace

DOG Trace D-Mute Small ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló kis- közepestestű kutyáknak

DOGTrace D-Mute Small elektromos ugatásgátló nyakörv kis- és közepes testű fajták részére (angol spinger spániel, border collie, shar-pei, stb.) 6 hónapos kortól.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace

Raktáron
21 165 Ft
17 990 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Ugatásgátlók D-Mute Small ugatásgátló nyakörv DOG Trace

DOG Trace D-Mute Light ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló nyakörv kutyáknak

DOGTrace D-Mute elektromos ugatásgátló nyakörv közepes- és nagytestű kutyák részére (malinois, rhodesiai ridgeback, ír szetter stb.) 6 hónapos kortól.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace

Rendelhető
25 165 Ft
21 390 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Ugatásgátlók D-Mute Light ugatásgátló nyakörv DOG Trace

DOG Trace D-Mute hosszabító elektróda 21mm 2db

ugatásgátló nyakörv kutyáknak

DOGTrace D-Mute elektromos ugatásgátló nyakörv hosszabító elektróda hosszúszőrű kutyák részére

Kiszerelés: 1 Csomag
Gyártó: DOG Trace

Rendelhető
2 224 Ft
1 890 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Ugatásgátlók D-Mute hosszabító elektróda 21mm 2db DOG Trace

DOG Trace D-Mute ugatásgátló nyakörv

ugatásgátló nyakörv óriástestű kutyáknak

DOGTrace D-Mute elektromos ugatásgátló nyakörv nagy- és óriástestű kutyák részére (rottweiler, masztiff stb.) 6 hónapos kortól.

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: DOG Trace

Raktáron
28 929 Ft
24 590 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Ugatásgátlók D-Mute ugatásgátló nyakörv DOG Trace

Ugatásgátló nyakörv

Miért lehet szükséges egy ugatásgátló megvásárlása? Kertes házban sem túl nagy élmény, ha egy kutya állandóan ugat, de bérházban, tömbházban ez maga a rémálom. Tuti, hogy akad legalább egy olyan szomszéd, aki nem éppen a toleranciájáról híres, és hát valószínűleg a többiek sem boldogok, ha rendszertelen időközönként vad, ámde igen hosszan tartó csaholás veszi kezdetét.

A kutyák sok ok miatt ugathatnak, ami alapvetően normális dolog, hiszen beszélni nem tudnak, ám mondanivalójukat valamilyen módon közölniük kell. Tudatni szeretnék, ha éhesek, szomjasak, játszani szeretnének, ki kell menniük, vagy ha éppen idegen közelít a lakás felé. Sőt, néha társadalmi életet is kell élniük, azaz beszélgetni akarnak a többi kutyával, vagy akár a gazdival is. Ám van egy szint, amikor már kóros ugatásról beszélhetünk, amikor már olyan hangerejű és gyakoriságú a csaholás, hogy az gondot okoz, nem csak a gazdinak, de a szomszédságnak is.

Csak humánusan!

Régen ilyenkor a gazdák nemes egyszerűséggel műtéti úton átvágatták a kutyák hangszálait, akik ezután csak vékony, csipogó hangot tudtak kiadni. Ez egyrészt fura és zavaró volt mind a számukra, mind a többi kutya számára, másrészt nem éppen állatbarát megoldás. Fogalmazhatunk úgy is, hogy állatkínzás, hiszen a kutyát nem pusztán korlátozták az ugatásban, hanem véglegesen megfosztották egyik kommunikációs eszközétől.

Persze abban az esetben, ha a kutya kényszeresen ugat, rapid megoldás kell, valamilyen ugatásgátló lehetőség. A következő lépés annak kitalálása, miért ugat az eb, mi az oka a nem szűnő csaholásnak. Az orvosi vizsgálatot követően szakember segítségével kel kideríteni, hogy szeparációs szorongás, vagy éppenséggel túlzott őrző-védő hajlam, esetleg nevelési hiba a kiváltó ok. Azonban ezek kezelése nem azonnali, márpedig megoldás kell.

Sokan azt mondják, illóolajokkal is célt lehet érni, de amikor én hasonló problémával küzdöttem, a család és a szomszédság békéje miatt ennél garantáltan hatékonyabb megoldáshoz folyamodtam, ami nem más volt, mint az ugatásgátló nyakörv. Ez a kutya ugatásgátló szerkezet elektrosztatikus impulzust használ. Amikor az eb ugatni kezd, a hangszálak rezegnek. Erre ad választ a nyakörv az impulzussal, ami ugyan kellemetlen érzés a kutya számára, de egyáltalán nem fájdalmas.

Nevelés ÉS nyakörv

Egyébként az ugatásgátló nyakörv nem egy életen át hordandó szerkezet, hiszen a kutya viszonylag hamar megtanulja, hogy az ugatást kellemetlen érzés kíséri, így le fog szokni az ok nélküli csaholásról. Az ugatás elleni nyakörv elsősorban céleszköz, azaz a nevelési folyamat eszköze, ennél fogva nem lehet állandóan a kutyán tartani. Például ha olyankor ugat, amikor a gazdi elmegy otthonról, akkor célszerűen ilyenkor kell ráadni. Ha az ugatás oka a vendégek érkezte, akkor érkezésük várható időpontja előtt kell ráadni.

Az ugatásgátló nyakörv ne legyen végleges és állandó megoldás! Nem szabad elfelejteni, hogy ahogyan mi, emberek a beszédet használjuk kommunikációs eszközkánt, úgy a kutyák az ugatást. Szükségük van arra, hogy használhassák a hangjukat, és tudatni tudják a fontos információkat a gazdával, a külvilággal és a kutyatársakkal. A kutya ugatásgátló tehát csak és kizárólag a túlzott ugatás kezelésére szolgálhat! Legelső sorban a kényszeres ugatás kiváltó okát kell kideríteni, és meg kell tanulni, hogyan szoktatható, nevelhető le róla az eb. Az ugatás elleni nyakörv legyen egy olyan biztonságos tartalék eszköz, amely a nevelés mellett használ. Ez megnyugtató a gazda számára, hosszú távon garantálja a békés együttélést a szomszédokkal, és hatékony segítség a kóros vagy idegesítő ugatás végleges megoldásában.