Macska Körömvágó, olló | Petnet.hu

Összesen 3 db termék 1 oldalon

Trixie Kis karomvágó olló macskáknak 8cm

karomvágó cicáknak

Trixie Kis karomvágó olló - Karomvágó olló, kistestű kutyák és macskák számára

1 Darab Trixie

Raktáron
1 324 Ft
993 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Olló, Körömvágó Kis karomvágó olló macskáknak 8cm Trixie
-25% Trixie Kis karomvágó olló macskáknak 8cm

Trixie Kis karomvágó olló macskáknak 8cm

karomvágó cicáknak

Kiszerelés: 1 Darab
Raktáron
993 Ft 1 324 Ft

Trixie Tompavégű fülszőrvágó olló 9cm

tompavégű kis szőrvágó olló

Trixie Tompavégű fülszőrvágó olló - Tompavégű fülszőr- mancsszőr- és szemkörnyéki szőrvágó olló, kis- közepes és nagytestű kutyák és macskák számára

1 Darab Trixie

Raktáron
1 235 Ft
926 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Olló, Körömvágó Tompavégű fülszőrvágó olló 9cm Trixie
-25% Trixie Tompavégű fülszőrvágó olló 9cm

Trixie Tompavégű fülszőrvágó olló 9cm

tompavégű kis szőrvágó olló

Kiszerelés: 1 Darab
Raktáron
926 Ft 1 235 Ft

Trixie Normál kozmetikai olló 18cm

kozmetikai olló

Trixie Normál kozmetikai olló - Esztétikus normál olló, gumi markolattal macskák és kutyák szőrzetének igazítására, otthoni - nem professzionális - használatra

1 Darab Trixie

Raktáron
1 867 Ft
1 400 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Olló, Körömvágó Normál kozmetikai olló 18cm Trixie
-25% Trixie Normál kozmetikai olló 18cm

Trixie Normál kozmetikai olló 18cm

kozmetikai olló

Kiszerelés: 1 Darab
Raktáron
1 400 Ft 1 867 Ft

Macska körömvágó: Kapar, nem kapar

Ne reménykedjen, nincs olyan macska, amelyik élvezné a karomvágás procedúráját. A macska körömvágás gazdi és kedvence számára is idegtépő feladat, kivéve, ha már kölyökkortól elkezdi hozzászoktatni kedvencét.

A hosszú karom bármibe beleakadhat és könnyen letörhet, beszakadhat. Az is igaz, hogy a macska folyton kapar, és tönkreteheti a bútorokat, a falakat. A macskakarmok maradandó nyomot tudnak hagyni az ajtókon, bútorokon. Ez mind igaz, és valóban, nagyon bosszantó. Az is tény, hogy a macska karom anyaga a keratin, az az anyag, ami a szőrzet alkotója is. És a karmok ugyanúgy folyamatos növésben vannak, csak éppen nem hullanak ki, és maguktól nem rövidülnek meg. Ezért kapar a cica. A túlnőtt karom a talppárnák alá is nőhet, ez pedig fájdalmat okoz a macskának, sőt, extrém esetben akár fertőzéshez is vezethet. Hát persze, hogy nem kényelmes a számára. Lehet, hogy páran azt mondják, hogy a macska karom eltávolítás a legjobb megoldás, de ne tegye! Sok állatorvos etikai okokból eleve nem is vállal ilyen beavatkozást. Egy karmaitól megfosztott macska nem tudja megvédeni magát más állatokkal szemben, de még a fára sem tud felmenekülni előlük. A macska karom eltávolítás után már nem lesz teljes az élete, hiszen ösztönös tevékenységeitől megfosztva kell élnie.

A kulcs a tanulás

Bár szeretni sose fogja, hiszen a macskaköröm vágás nem éppen élvezetes procedúra, de megtanulja elviselni. Jó gyakorlat a szoktatáshoz, ha rendszeresen játszik a cica mancsaival, közben meg-megérintve karmait is, persze mindezt valami kellemes dologgal összekapcsolva. Így gyorsabban megtanulja, hogy amikor a karmok vágására készül a gazdi, az nem tart sokáig. Bár a célra megteszi a szimpla, humán körömvágó csipesz is, a macska karomvágó ideálisabb a feladat kivitelezésére. A macskaköröm vágás nem egy kivitelezhtetlen feladat, egyszerűen csak határozottságot igényel, és persze kellő nevelést, összeszokottságot a cicával.

Vágjam? De hogyan?

Fogja meg a macskát, de gyengéden, de érezze magát sarokba szorítva.  Fogja a mancsát két ujja közé úgy, hogy a karmait kiemelje. Óvatosan vágja le a karom hegyes végét, ügyelve arra, nehogy megsértse. Lehet, hogy látható egy vörös csík a karomban, ebbe semmiképpen se vágjon bele, mert vérezni kezd és fájdalmat is okozhat az állatnak. Ha ezt a csíkot nem látja, akkor ott vágja le, ahol a karom meghajlik.Minden egyes karom esetében ugyanilyen óvatosan kell eljárni. Fontos, hogy biztosan és határozottan álljon a kezében a macska körömvágó.

Mielőtt nekilátna a karmok vágásának, készítsen a keze ügyébe minden szükséges eszközt. A kisállat áruházakban sokféle karomvágó kapható, keresse azt, amelyik a legkényelmesebben használhatónak tűnik és mérete is megfelelő a cica számára, legyen az cica körömvágó olló vagy erősebb macska karomvágó.

Nem árt némi fertőtlenítő folyadékot és esetleg vérzéscsillapítót is beszerezni arra az esetre, ha túl nagyot vágna és a karom vérezni kezdene. Érdemes pár jutalomfalatot is előkészíteni, így a macska pozitív visszajelzést kap, amint végzett a karomvágással. Egy idő után megtanulja, hogy semmi rossz nem történik, ráadásul a végén jutalmat is kap.