Termék kosárba került

Féreghajtó kutyáknak akár 15% kedvezménnyel | Petnet.hu

Termék szűrés
-20%
Drontal Plus ízesített féreghajtó tabletta 6db

Drontal Plus ízesített féreghajtó tabletta 6db

Széles spektrumú féreghajtó készítmény
(18)
Kiszerelés: 6 db / Doboz
Gyártó: Drontal
Egységár: 665 Ft / db
Raktáron
3 990 Ft 4 988 Ft
-20%
Drontal Plus 35kg feletti ízesített féreghajtó 2db

Drontal Plus 35kg feletti ízesített féreghajtó 2db

Széles spektrumú féreghajtó készítmény
(6)
Kiszerelés: 2 db / Doboz
Gyártó: Drontal
Egységár: 2 395 Ft / db
Raktáron
4 790 Ft 5 988 Ft
-20%
Drontal Plus Puppy féreghajtó szuszpenzió 50ml

Drontal Plus Puppy féreghajtó szuszpenzió 50ml

Széles spektrumú féreghajtó készítmény
(1)
Kiszerelés: 50ml / Flakon
Gyártó: Drontal
Egységár: 157 800 Ft / l
Raktáron
7 890 Ft 9 863 Ft
Cestal Plus Chewable rágótabletta kutyák részére 2db

Cestal Plus Chewable rágótabletta kutyák részére 2db

Széles spektrumú féreghajtó készítmény
Kiszerelés: 2 tabletta / Doboz
Gyártó: Cestal
Egységár:
Érdeklődjön!
Cestal Plus Chewable rágótabletta kutyák részére 8db

Cestal Plus Chewable rágótabletta kutyák részére 8db

Széles spektrumú féreghajtó készítmény
Kiszerelés: 8 tabletta / Doboz
Gyártó: Cestal
Egységár:
Érdeklődjön!

Féreghajtó kutyáknak , nem szeretett vendéket 

A féreg a kutya hívatlan, hőn utált vendége. Legalább annyira, mint a bolha és a kullancs. A féreghajtó kutyáknak nem alternatíva, hanem kötelezően adandó készítmény.  Minden kiskutya már születésekor férgekkel fertőzött, akkor is, ha az anyaállatot rendszeresen féregtelenítik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne kellene foglalkozni a problémával.

Születés után persze a kicsi kölyökkutyának még nem adható féreghajtó tabletta, sőt, paszta sem.  Ám nagyjából két, de inkább három hetes korában bizony el kell kezdeni a férgek kiirtását, azaz a féreghajtó paszta alkalmazását.  Ekkor még igen nehéz a kicsinek tablettát adni, különösen, ha kistestű kutya kölykéről van szó. Ám nagyobb fajták kicsinyei esetében is macerás lehet a tabletta pontos adagolása, így a paszta ebben a korban biztosan jobb választás. Ezzel párhuzamosan az anyaállatot is féregteleníteni kell, azon egyszerű oknál fogva, hogy kölykei után az anya eltakarítja a székletet, így bizonyosan féreggel fertőződik, minden előzetes, korábbi kezelés ellenére.

A kutya nem azért lesz férges, mert a gazdi nem tartja tisztán, vagy nem törődik vele eleget! Általában a séta során, szimatolás útján kapják be a kéretlen vendégeket, és igen, még a legjobban gondozott, legápoltabb kutya is fertőződhet férgekkel. Az sem megoldás, hogy nem engedi kedvencét szimatolni, hiszen vannak olyan féregfajták, melyek nem ilyen úton kerülnek a szervezetbe, ráadásul alapvető ösztöne a szaglászás, ettől nem jó megfosztani az ebet.

Hány féle féreg?

Nagyon fontos tudni, hogy a kutyát leggyakrabban kétféle féreg fertőzi. Az egyik az orsóféreg, mely az emberre is veszélyt jelent, azaz mi, gazdák is fertőződhetünk vele. Leginkább a gyerekek vannak kitéve ennek, akik önfeledten játszanak kedvencükkel, ám a higiénia kicsi korban még nem annyira tudatos a számukra. Éppen ezért ha a családban gyermek és kutya él együtt, a kutyák, de különösen a kölyökkutyák rendszeres féregtelenítésére nagy hangsúlyt kell helyezni. Emellett persze kiemelten fontos a megfelelő higiéniára nevelés, annak megtanítása, hogy a kutyával való játék előtt és után is kezet kell mosni. A kutya féreghajtó tabletta sokkal olcsóbb és fájdalom-mentesebb megoldás, mint a problémák, betegségek későbbi, elhúzódó kezelése, különösen, ha ezt nem csak az állat, de a családtagok esetében is meg kell ejteni!

A galandféreg általában bolhák közvetítésével kerül a kutya szervezetébe, ezért is kiemelt fontosságú a bolhairtás a kutyáknál. Ha kiderül, hogy kedvence galandféreggel fertőződött, bizony a kutya féreghajtó mellett bolhairtó szerről is gondoskodnia kell.  A galandféreg az emberi szervezet számára is veszélyes, ezért az állatorvosok ajánlják, hogy a gazdák kerüljék a nyers hús etetését, a gyakori erdei sétákon járó, vagy vadászkutyák esetében (azaz ha az eb nyers vadhússal találkozhat) sűrűbb időközönként megejtett féreghajtó kezelés ajánlott.

A fonálférgek ellen, melyek szintén előfordulhatnak a kutyák szervezetében, szintén hatékonyak a webáruházakban kapható széles spektrumú szerek. Szerencsére sem az ostorféreg, sem a kampósféreg nem okoz komoly problémát, és az emberre kevésbé veszélyes.

A férgek mellett egysejtű élősködők is megtelepedhetnek kedvencében. Vizsgálatok kimutatták, hogy a férgességnél is gyakrabban előforduló Giardia nemcsak a kutyákban telepedhet meg, de az emberekre nézve is veszélyes lehet. A Giardia leginkább akkor okoz problémát, ha az eb a séta során lefetyel a pocsolyákból, vagy akár a kertben belenyal az összegyűjtött, piszkos csapadékvízbe. A széles spektrumú kutya féreghajtó készítmények ebben az esetben is hatékonyak, ám bizonyított fertőzöttség esetén adagolásukkal kapcsolatban érdemes kikérni az állatorvos tanácsát, ugyanis eltérhet a megszokott protokolltól.

A kutya féreghajtó nem alternatíva!

Kutya féreghajtó nem csak akkor adandó, amikor már látható a székletben a féregfertőzöttség. A megelőzés sokkal hatékonyabb, mint a kezelés, főleg, ha a fertőzöttség szövődményekkel is jár már. Lehet, hogy még nem ürülnek féregpeték a széklettel, de a kutya bélrendszerében bizony már ott lakoznak a fránya élősködők.

Kicsi kutya, nagy a hasa. Csak nem férges?

Amennyiben a tenyésztő, a gazdi nem gondoskodik a féregirtásról, komoly megbetegedés lehet a következmény. A féreggel fertőződött kölyök nem fejlődik megfelelően, visszamarad a növekedésben. Ugyan a hasa nagy, de érintésre fájdalmas, és kinézetre sem az egészséges, rózsaszín poci. A felszaporodó, nagy mennyiségű féreg akár bélelzáródást is okozhat, mely a kölyök elhullásához vezethet, de még enyhébb esetben is produkálhat az eb ijesztő idegrendszeri tüneteket.

Persze mondhatják a gazdák, hogy a kutya féreghajtó adagolása akkor a tenyésztő dolga. Ez így is van, egészen addig a percig, amíg a kölyök az új gazdához nem kerül. Innentől kezdve ugyanis neki kell gondoskodnia a félévenkénti féregtelenítésről. Féreghajtó tabletta kutyáknak kapható az állatorvostól is, de a webáruházakban is megvásárolható, így nem kell csak ezért elzarándokolni a dokihoz, ha egyébként nincsen semmiféle panasz.

Mennyit adjon és milyen gyakran?

A féreghajtó tabletta kutyáknak adagolás tekintetében sem okozhat problémát. Arra kell ügyelni csak, hogy tisztában legyen a kutya körülbelüli súlyával. Minden készítmény leírása tartalmazza, hogy milyen testsúlyra mennyi tablettát kell adni. Minimálisan több vagy kevesebb nem okoz gondot, ám az extrém túladagolás, csak azért, mert a gazdi férgesebbnek találja kedvencét, komoly problémát okozhat. Ha úgy érzi, igen erős a féregfertőzöttség, inkább két hét elteltével ismételje meg a féreghajtó tabletta beadását, az adagolás szerinti mennyiségben, de soha ne adjon többet az előírtnál.

A féreghajtó kutya esetében sem a kellemes jutalomfalatok kategóriájába tartozó nasi. Ám jó hír, hogy léteznek olyan széles spektrumú féregható tabletta készítmények, melyek ízesítettek. Ezek a termékek könnyen adagolhatók az ebnek, garantáltan nem kell üldözni, hogy lenyelje a tablettát, és nem kell árgus szemekkel lesni, kedvence hol köpi ki éppen.

 
Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb