-30%
* A kép illusztráció.
* A kép illusztráció.

Drontal Cat féreghajtó tabletta 2db

Széles spektrumú féreghajtó készítmény

Bayer Drontal Cat féreghajtó tabletta - Széles hatásspektrumú féreghajtó tabletta macskák fertőzöttségének gyógykezelésére

Tovább a részletes termékleírásra

Ingyenes személyes átvétel és
Ingyenes szállítás 10001 Ft-tól!
Gyártó: Drontal
Kiszerelés: 2db / Doboz
Egységár: 745 Ft / db
Nettó ár: 1 173,00 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Állatorvosi: Igen
Ingyenes személyes átvétel és
Ingyenes szállítás 10001 Ft-tól!
Leírás
Gyártó: Drontal
Kiszerelés: 2db / Doboz
Egységár: 745 Ft / db
Nettó ár: 1 173,00 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Állatorvosi: Igen

Bayer Drontal Cat féreghajtó tabletta – Széles hatásspektrumú féreghajtó tabletta macskák fertőzöttségének gyógykezelésére

A macska leggyakoribb fonál- és galandférgei ellen egyaránt hatékony az egyszeri dózisban használható Drontal Cat tabletta. Könnyen felismerheti Ön is, mivel a tabletta januártól ellipszoid alakú formában kerül forgalomba. Ez az új forma a tabletta könnyebb beadását, lenyelését segíti.

Ne feledkezzen el a rendszeres bolhaellenes megelozésről/kezelésről sem. A bolhák magukban hordozhatják a galandféreg lárváit, ezáltal a férgesség hordozói (vektorai) lehetnek. Az Advantage spot-on bolhaellenes kezelés mellett, gondoskodjon kedvence környezetének tisztántartásáról is, a bolhák fejlodésének és szaporodásának hatékony megszüntetése érdekében. Ha a féregtelenítés és a bolhaellenes kezelés nincs folyamatosan biztosítva, akkor az újrafertoződés hamarosan kialakul, és kedvence férgessé válik.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése (1 tabletta tartalmaz):
Pirantel-embonát: 200 mg (80 mg pirantel), Prazikvantel: 20 mg

Javallatok:
Széles hatású féregtelenítő macskák gyógykezelésére az alábbi fonalférgek kifejlett alakjai és galandférgek (minden stádium) ellen: Toxocara mystax (cati), Toxascaris leonina, Ancylostoma tubaeformae, Echinococcus multilocularis, Dipydium caninum, Hydatigea (Taenia) taeniaeformis, Mesocestoides spp., Joyeuxiella spp.

Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén. A kombinációval végzett megfelelő vizsgálatok elvégzéséig vemhes állatokon nem használható. Használata nem javasolt 3 hetes kor előtt.

Mellékhatások:
Nem ismeretesek. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasítsában nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat:
A tablettákat közvetlenül vagy ételbe rejtve kell beadni. Koplaltatás vagy a táplálkozási szokások megváltoztatása nélkül adható.
Megjegyzés: Fonálféreg fertőzés esetén, különösen kölykökben a féreg teljes kiirtása nem várható, így az emberi fertőzés lehetősége megmarad, ezért kéthetente ismételt kezelés javasolt.

Adagolás:
Macskáknak egyzseri adagja szájon át 5 mg prazikvantel és 20 mg pirantel-embonát / testtömeg kg, ami megfelel 4 testtömeg kg-ra 1 tabletta Dontal cat-nek.

Adagolási táblázat:
0-2 testtömeg kg között 0,5 tabletta/nap
2-4 testtömeg kg között 1 tabletta/nap
4-6 testtömeg kg között 1,5 tabletta/nap
6-8 testtömeg kg között 2 tabletta/nap

A kezelés hossza:
Egyszeri kezelés elegendő.

Különleges figyelmeztetések:
Mivel macskákban a galandféreg fertőzés legkorábban 3 hetes állaton jelentkezhet a Drontal Cat tabletta használata nem javasolt 3 hetes kor előtt.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések.
Az általános munkavédelmi előírásokat kell betartani.
A tabletta beadás ellen különösen agresszíven védekező állatok esetében javasolt a féregtelenítést rácseppentő oldattal(Advocate) végezni.

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.
Csak a dobozon feltüntetett lejárati időn (Exp) belül szabad felhasználni!
Minden részlegesen felhasznált tablettát meg kell semmisíteni.
Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra!

Kapható kiszerelések: 2db tabletta/doboz

Ajánlott termékek
Vissza az oldal tetejére