Macska Sampon, Balzsam

Összesen 19 db termék 2 oldalon

Beaphar Hypoallergenic pH semleges sampon 200ml

pH semleges hipoallergén sampon

Beaphar Hypoallergenic pH semleges sampon - Hipoallergén, bőrnyugtató és pH semleges sampon érzékeny bőrű macskáknak és kutyáknak

200.00ml / Flakon Beaphar

Raktáron
4 367 Ft
3 275 Ft
KUTYA KUTYAKOZMETIKA Szőrápolás, Samponok Hypoallergenic pH semleges sampon 200ml Beaphar
-25% Beaphar Hypoallergenic pH semleges sampon 200ml

Beaphar Hypoallergenic pH semleges sampon 200ml

pH semleges hipoallergén sampon

Kiszerelés: 200.00ml / Flakon
Gyártó: Beaphar
3 275 Ft 4 367 Ft

Beaphar Anti-Itch Bőrnyugtató sampon 200ml

Sampon viszkető bőrre

Beaphar Anti-Itch Bőrnyugtató sampon - Viszketés elleni, bőrnyugtató hatású sampon macskáknak és kutyáknak

200.00ml / Flakon Beaphar

Raktáron
4 367 Ft
3 275 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Sampon, Balzsam Anti-Itch Bőrnyugtató sampon 200ml Beaphar
-25% Beaphar Anti-Itch Bőrnyugtató sampon 200ml

Beaphar Anti-Itch Bőrnyugtató sampon 200ml

Sampon viszkető bőrre

Kiszerelés: 200.00ml / Flakon
Gyártó: Beaphar
3 275 Ft 4 367 Ft

Biogance Gliss Hair Conditioner Balzsam 1000ml

Szőrkondicionáló balzsam macskáknak

Biogance Gliss Hair Conditioner - Szőrkondicionáló balzsam macskák és kutyák számára

1000.00ml / Flakon Biogance

Rendelhető
7 790 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Sampon, Balzsam Gliss Hair Conditioner Balzsam 1000ml Biogance

Biogance Protein Plus Sampon 250ml

sampon gyakori használatra macskának

Biogance Protein Plus Sampon - Sampon gyakori használatra macskák és kutyák számára

250.00ml / Flakon Biogance

Raktáron
2 840 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Sampon, Balzsam Protein Plus Sampon 250ml Biogance

Biogance White Spray Dry Sampon 300ml

fehérítő szárazsampon macskáknak

Biogance White Spray Dry Sampon - Kiemelten fehérítő száraz sampon kutyáknak és macskáknak

250.00ml / Flakon Biogance

Raktáron
4 690 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Sampon, Balzsam White Spray Dry Sampon 300ml Biogance

Biogance Waterless Dry Spray Szárazsampon macskáknak 150ml

tisztálkodási szer macskáknak

BIOGANCE Waterless szárazsampon spray macskáknak - A waterless száraz sampon természetes növényi eredetű por, mely gyengéden és szárazon tisztít, dezodorál, valamint magábaszívja a szennyeződéseket, zsírt és a nedvességet. Ideális fürdetések között minden bunda típusra. Nem szárítja és nem irritálja a bőrt.

150.00ml / Flakon Biogance

Rendelhető
4 989 Ft
4 490 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Sampon, Balzsam Waterless Dry Spray Szárazsampon macskáknak 150ml Biogance
-10% Biogance Waterless Dry Spray Szárazsampon macskáknak 150ml

Biogance Waterless Dry Spray Szárazsampon macskáknak 150ml

tisztálkodási szer macskáknak

Kiszerelés: 150.00ml / Flakon
Gyártó: Biogance
4 490 Ft 4 989 Ft

Biogance Xtra Volume Conditioner Balzsam 250ml

Szőr és bőrkondícionáló macskáknak

Biogance Xtra Volume Conditioner - Szőrkondicionáló balzsam sűrű szőrzetű kutyák és macskák számára

250.00ml / Flakon Biogance

Raktáron
2 690 Ft
MACSKA MACSKAKOZMETIKA Sampon, Balzsam Xtra Volume Conditioner Balzsam 250ml Biogance

Cica sampon, de minek?

Azért az érdekes kérdés, hogy az az állat, amelyik elmélyülten képes szemlélni a vizet, akár a csapból csepeg, folyik, akár a kádban fodrozódik, vagy hajlamos a kerti tóba nyúlkálva vadászni a halakat, miért utálja annyira a fürdetést. Pedig hát a háziasított macska közel sem rajong a vízért, nedvességért annyira, mint vadon élő rokonai, melyek közül sok kifejezetten élvezi a pancsolást. Olyannyira nem, hogy a felmosott padlóra is fintorogva teszi le a mancsát, és úgy megy végig rajta, mintha égő parázson lépdelne. Persze ez is egyedenként változó, és vannak cicák, amelyek akár úszni is képesek, azért valljuk be, a fürdetésért ők sem rajonganak. Szőrük ugyanis nem taszítja, hanem éppen hogy elnyeli a vizet, ez pedig nem éppen kellemes érzetet ad. A macska sampon pedig valamiféle ördögtől való dolog a számukra.

Márpedig fürdeni néha muszáj. Na jó, egyes fajtáknak rendszeresen szükséges a fürdetés, de ilyen fajta kevés van. Leginkább akkor merül fel a cica alapos mosdatásának a kérdése, ha valamivel rendesen összemaszatolja magát, vagy éppen kóbor cicát fogadunk örökbe, amely szegény kellőképpen piszkos, és tele a bőre-szőre élősködőkkel. Indokolt lehet a fürdetés bolhásság, atkásság, rühösség esetén is, amikor már nem elég a szimpla macska sampon, hanem valamilyen gyógyhatású termék kell. Kisebb szennyeződések esetén megúszható a macera, ha van kéznél macska száraz sampon, amit nagyobb bajok és sérülésveszély nélkül is lehet használni, de egyéb esetben kell valamilyen hatékony, alaposan tisztító termék.

Fürdetés…avagy indul a vérfürdő

Ugye álmodozott már róla valamelyik természetcsatornát nézve, hogy kedvence olyan békésen és édesdeden tűri, mit több, élvezi a fürdetést, mint nagy tesója, a tigris a pancsolást. Na ez az, ami csak álom marad. A legtöbb macska ugyanis vadul karmol, ha fürdetik, még akkor is, ha kölyökkorától szoktatják a procedúrához. Célszerű tehát, hogy minden kéznél legyen, már a fürdetés megkezdése előtt, és nem árt gumikesztyűt húzni, lehetőleg minimum könyékig érőt. Próbálkozhat a káddal, de annak valószínűleg üldözéses hajsza lesz a vége, főleg, ha kellőképpen nagy. A legjobb hely a cica fürdetésére (kivéve, ha méretes maine coon a szentem) a mosdókagyló. A felszerelések közül legyen elérhető közelben a macska sampon, egy műanyag kancsó az öblítéshez, egy méretes törülköző, egy kisebb törülköző vagy fürdőkesztyű a pofa lemosásához. Bár a macska fürdetését, legalábbis annak terv szerinti kivitelezését pontokba szedve elolvashatja az interneten, ez a gyakorlatban ritkán megy simán.

Egyébként a fürdetés menete így néz ki. Először töltse meg a mosdókagylót nagyjából 10-15 cm vízzel, majd tegye bele a macskát és nedvesítse át a bundáját. Ezek után jön a macska sampon, amit oldott állapotban kell a bundába dolgozni, Habosítsa fel a sampont, majd öblítse ki alaposan. A fejet érdemes kihagyni a samponozásból, és külön kis törülközővel vagy mosdókesztyűvel áttörölni, elkerülendő a kemény csatákat. A macskák ugyanis általában utálják, ha arcukat víz éri. A füleket a fürdetés után érdemes vattapamaccsal áttörölni. Szárítani nem biztos, hogy sikerül, úgyhogy a fürdetés után tekerje nagy törülközőbe a cicát, és igyekezzen minél több vizet kinyomkodni a bundából, akár több törülköző „bevetésével”. Hosszabb szőrű fajták esetében, vagy télen, ha hideg van, érdemes megpróbálkozni a szárító használatával. Szóval így néz ki elméletben. Gyakorlatban ki kell próbálni, majd lesz valahogy.

Milyen legyen a macska sampon?

A kérdésre egyszerű a válasz: csakis a macskának való macska sampon a jó. Se a humán sampon, de még a babasampon sem megfelelő, ugyanis a macskák bőrének pH értéke eltér az emberi bőr pH értékétől.  Lehetséges, hogy valamilyen érzékenység, allergia vagy bőrbetegség miatt gyógysampon lesz szükséges, esetleg hypoallergén változatot ajánl az állatorvos. A macska sampon ára nagy mértékben függ összetételétől, és természetesen a gyártótól is. Mivel a cicákat nem kell túl gyakran fürdetni, így nem érdemes ezen spórolni. Ne a macska sampon ára legyen a kérdés, sokkal inkább annak hatékonyságára és a cica egyedi igényeire, érzékenységére érdemes helyezni a hangsúlyt. Ha éppen nincs otthon a megszokott macska sampon, de sürgőssé válik a fürdetés, a macska száraz sampon mindig jó megoldás lehet akut helyzetekre.