Termék kosárba került

Beaphar Gentle Leader fejhám kistestű kutyáknak piros 26/20-46cm

eredeti amerikai szájszíj kutyáknak

Beaphar Gentle Leader fejhám kistestű kutyáknak piros – Javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek. Használja az eredeti Gentle Leader fejhámot vagy másnéven szájszíjat.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: Beaphar
  • Cikkszám: 17947
  • Kiszerelés: 1 Darab
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 5 076 Ft / db
  • Nettó ár: 3 997 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Nem

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Beaphar Gentle Leader fejhám kistestű kutyáknak piros – Javasolt tanításhoz, kiképzéshez, illetve olyan kutyák esetén, akik előszeretettel húzzák a pórázt sétáltatáskor. Alkalmazása esetén a kutyák húzása megszűnik, elfogadóbban, nyugodtabban viselkednek. Használja az eredeti Gentle Leader fejhámot vagy másnéven szájszíjat.

Figyelem! a Beaphar Gentle Leader fejhám NEM SZÁJKOSÁR és NEM FOJTJA A KUTYÁT!

A Beaphar Gentle Leader fejhám tudományos alapokon tervezett eszköz, amely a kutyák természetes ösztöneit, reflexeit hívja segítségül a nem kívánatos viselkedés megszüntetésére, a tanulási folyamat rövidítésére.

1. Gyengéd nyomást gyakorol a nyak hátulsó részére, amely természetes relaxációs (nyugalmi) reflexet vált ki az állatból (mint amikor az anyaállat szállítja a kölykeit)
2. Gyengéd nyomást gyakorol az orrnyeregre, amely szintén természetes relaxációs reflexet vált ki az állatból
3. Amerre az alul csatlakozó póráz fordítja a fejet, a kutya arra figyel, s arra megy (ha húzni akar, figyelme visszafordul a gazdájára). Ellentétben más fejhámokkal a Gentle Leader -kényelmesen, pontosan méretre állítható orrhurokkal rendelkezik - semmilyen körülmények között nem csúszik le a kutyáról, így nincs szükség biztonsági zsinórokra, vagy dupla pórázra - használható úgyis, mint egy egyszerű nyakörv

A Gentle Leader-t a Minnesotai Egyetem Állatviselkedési Klinikájának professzora, Prof. Robert Anderson és az Amerikai Kutyakiképzők nemzeti szövetségének korábbi elnöke, Ruth Foster tervezték, s az Egyesült Királyság legelismertebb állatviselkedési szakembere, Dr. Peter Neville teljes támogatását is élvezi.

Méret tanácsadó fajtákhoz:
Gentle Leader fejhám kistestű kutyáknak pl.: westie yorkie, törpe uszkár, Jack Russel, ill. közepes és nagy fajták kölykeihez
Gentle Leader fejhám közepestestű kutyáknak pl.: labrador, Cocker és Springer spániel, német juhász, boxer, retriever, dobermann, Staffordshire Bull Terrier
Gentle Leader fejhám nagytestű kutyáknak pl.: német juhász, nagy labrador, Rottweiler, Újfunlandi, stb.

Felhelyezési útmutató:
Alapvető fontosságú, hogy a Gentle Leader-t megfelelően helyezzük fel. Ellenkező esetben szükségtelen problémákat okozunk saját magunknak és kellemetlenséget kutyánknak.
A Gentle Leader részei:
1-kapcsoló gyűrű a póráznak (control ring)
2. állítható csúszó csat (adjustable sliding clamp)
3.központi dupla D-gyűrű (centre double D-ring)
4. orrhurok (nose loop)
5. nyakörv (neck strap)

6. csat

Felhelyezés lépésenként:
1. lépés: csatolja a kapcsoló gyűrűhöz a pórázt
2. lépés: nyissa ki a nyakörv csatját úgy, hogy egyik kezében az egyik részét, a másikban a másikat tartja, míg az orrhurok és a póráz szabadon lóg (T alakban)
3. Helyezze a nyakörvet a kutyára egészen a nyak felső részére (hátul a tarkóra, elöl az ádámcsutka fölé) és állítsa be olyan szorosan, hogy csak egy ujját tudja bedugni alá.
4. Vegye le a nyakörvet.
5. Az állítható csúszó csatot nyissa ki és húzza le a kapcsoló gyűrűig.
6. Mindkét hevedert a kezében tartva bújtassa a kutya orrát az orrhurokba, a nyakörvet pedig a korábban beállított helyzetbe csatolja fel.
7. A csúszó csatot tolja föl egészen az állkapocs alá és rögzítse úgy, hogy az orrhurok fölül a szemek előtt/alatt, oldalt a száj sarkai mögött legyen, s annyira hagyja lazán, hogy az orr húsos részéig előre lehessen húzni, de az orról ne lehessen lehúzni.

Előfordulhat, hogy eleinte egyes kutyák, főleg kölykök furcsának érzik a Gentle Leader viselését, s megpróbálják  eltávolítani. Ez teljesen természetes reakció, s hasonló fordulhat elő a normál nyakörvek első fölhelyezésekor is. A kutyák rázhatják a fejüket, vagy lábukkal próbálják levenni az orrhurkot, esetleg egyszerűen lefekszenek. Ilyen esetben 15-20 métert sétáljon a kutyával szép lassan, közben nyugtatólag beszéljen hozzá, bátorítsa. Ez általában elegendő az ellenállás megszüntetésére, az állat felismeri a gazda irányítását és rövid időn belül kellemes dolgokat fog társítani a Gentle Leader viseléséhez: a jó kapcsolatot a gazdával, a családdal és barátokkal, jutalmat, stb.

Kapható méretek: Beaphar Gentle Leader fejhám kistestű kutyáknak 26cm(max. orrhurok mérete) 20-40cm(nyak/fej körméret),  Beaphar Gentle Leader fejhám közepestestű kutyáknak 36cm(max. orrhurok mérete) 22-56cm(nyak/fej körméret),, Beaphar Gentle Leader fejhám nagytestű kutyáknak 46cm(max. orrhurok mérete) 26-62cm(nyak/fej körméret)

  • Gyártó: Beaphar
  • Cikkszám: 17947
  • Kiszerelés: 1 Darab
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 5 076.00 Ft / db
  • Nettó ár: 3 996,85 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Nem

Értékelések Írj értékelést!

Ezt a terméket még nem értékelték, legyél te az első!

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb