Tófólia, Geotextíl

Összesen 6 db termék 1 oldalon

Ubbink FoliColl PVC tófólia ragasztó 125ml

tófólia ragasztó

Ubbink FoliColl PVC tófólia ragasztó - PVC alapú tófóliák ragasztásához kifejlesztett különösen erős ragasztó

125.00ml / Flakon Ubbink

Raktáron
2 306 Ft
KERTITÓ FELSZERELÉS Fólia, Geotextíl FoliColl PVC tófólia ragasztó 125ml Ubbink

Ubbink FoliColl PVC tófólia ragasztó 250ml

tófólia ragasztó

Ubbink FoliColl PVC tófólia ragasztó - PVC alapú tófóliák ragasztásához kifejlesztett különösen erős ragasztó

250.00ml / Flakon Ubbink

Raktáron
3 930 Ft
KERTITÓ FELSZERELÉS Fólia, Geotextíl FoliColl PVC tófólia ragasztó 250ml Ubbink

Ubbink Töltésgyékény kókuszrostból 1m

kókuszrost töltésgyékény

Ubbink Töltésgyékény kókuszrostból - Kertitavi nővények ültetéséhez ajánlott természetes anyagú töltésgyékény

1.00 Méter Ubbink

Rendelhető
1 479 Ft
KERTITÓ FELSZERELÉS Fólia, Geotextíl Töltésgyékény kókuszrostból 1m Ubbink

Ubbink Töltéstasak kókuszrostból 1mx0,7m

kókuszrost töltésgyékény

Ubbink Töltéstasak kókuszrostból - Kertitavi nővények ültetéséhez ajánlott természetes anyagú töltéstasak

1.00 Darab Ubbink

Rendelhető
3 364 Ft
KERTITÓ FELSZERELÉS Fólia, Geotextíl Töltéstasak kókuszrostból 1mx0,7m Ubbink

Ubbink GeoTextília 2m 200g/m2

GeoTextil kertitavak tófóliája alá

Ubbink GeoTextil kertitó építéshez (200g/m2)

1.00 m2 Ubbink

Rendelhető
341 Ft
KERTITÓ FELSZERELÉS Fólia, Geotextíl GeoTextília 2m 200g/m2 Ubbink

Ubbink PVC tófólia 4m/0,8mm

minőségi holland import tófólia

Ubbink PVC tófólia - minőségi holland import tófólia

1.00 m2 Ubbink

Rendelhető
1 711 Ft
KERTITÓ FELSZERELÉS Fólia, Geotextíl PVC tófólia 4m/0,8mm Ubbink

Kerti tó dekoráció – a természet csodája otthonunkban

Budapest és az ország nagyvárosai tele vannak szebbnél szebb, kisebb vagy nagyobb tavakkal. Ezek nyáron, a nyaralások alkalmával megejtett városnézések közben nem csak esztétikai élményt, de felüdülést is nyújtanak. Vágyunk otthon is a erre a hűsítő élményre, a nyugtató látványra.

Tavasztól őszig a kert a ház kibővítése. Olyan, mintha lenne egy plusz szobánk, melynek teteje a napsütéses égbolt, díszei a fák, bokrok, virágok, a zöld gyep. Lehet élvezni a jó levegőt, a napsütést, és persze fel lehet szerelni a kertet mindenféle kényelmi és dekorációs eszközzel is – kinek-kinek ízlése szerint. Sok ember szeretne egy csodaszép kerti tavat. De milyen legyen? Kicsi? Nagy? és hogyan építsük?

Fontos az alapozás – tavunkba kell a tófólia

Legyen szó bármilyen építményről, az alapozás a legfontosabb. Egy ház esetében is az a lényeg, hogy stabil, erős alapokon álljon a felépítmény. Egy kerti tó esetében az alapozást a kerti tó fólia jelenti.  Egyértelmű, hogy minél vastagabb tó fólia lesz alap, annál biztosabb alapja lesz a tónak, és annál tartósabb lesz. A tavi fólia sokféle külső hatásnak van kitéve. Gondoljon csak bele: a tóban vízi növények és halak, más állatok is élnek. A növények gyökere szúrhatja a fóliát, az állatok sérülést okozhatnak rajta, de akár mi is felsérthetjük, kiszakíthatjuk a tó takarítása közben. Logikus, hogy minél vastagabb a fólia, ezeknek a külső hatásoknak annál jobban ellenáll.

Milyen anyagból?

Kerti tó fólia található PVC anyagból és gumiból is. A PVC tófólia könnyen kezelhető, nem rideg anyag. Kitűnően ragasztható és hegeszthető, többféle méretének köszönhetően bármilyen alakú és méretű kerti tó bélelésére alkalmas. A webáruházban szakszerű tanácsot kaphat a megfelelő méret és vastagság tekintetében, valamint a tófólia alá szükséges geotextíliát és a tófólia ragasztót illetően is.

Létezik még gumi tófólia is, melynek anyaga rugalmasabb és tartósabb is, mint a PVC. Emiatt elsősorban halastavak, iszapoló vagy más ipari jellegű tavak bélelésére kifejezetten ajánlott.

Kerti tó tervezése

A kerti tó tervezésekor érdemes figyelembe venni a környező növényzetet. A diófa levele például mérgező a halak számára, így az alá semmiképp se tervezze tavát. Az sem mindegy, általában merről fúj a szél, azaz mi az uralkodó szélirány, és a kertben hol helyezkednek el a fák. Úgy kell megválasztani a tó helyét, hogy annak vizét lehetőleg minél kevesebb levél szennyezze be.
Ha kisgyermek van a családban, gondolni kell arra is, hogy a kerti tó számára veszélyes lehet, tehát vagy le kell keríteni, vagy a gyerek csak felügyelettel mehet a kertbe. A tófólia síkos, így még egy felnőtt is nehezen tud kimászni a kerti tóból, nemhogy egy apró gyerek.

Ha megvan a tó helye, akkor annak méretét is célszerű meghatározni, valamint azt, hogy milyen formájú legyen. Építhet akár geometrikus, akár nem geometrikus formájú tavat, a döntés teljesen szabad. A méret viszont sok mindent befolyásol, leginkább azt, hogy a tó helyét kézzel is ki tudja-e ásni, avagy munkagép szükséges hozzá. Ne felejtse el, hogy a jelenlegi szabályozások szerint az 50 m³-nél, vagyis 50.000 liter űrtartalmúnál nagyobb, vagy 1 méternél mélyebb kerti tóra vagy úszótóra építési engedélyt kell kérni!

Amint a hely, a méret megvan, és már a tó helyének ásása is be van tervezve, el lehet gondolkodni a megfelelő méretű és anyagú geotextília, valamint kerti tó fólia beszerzésén. Amint ezzel is elkészült, már nem sok választja el attól, hogy élvezhesse a csodás kerti tó látványát, és kipihenhesse a tóépítés fáradalmait annak partján.