Kutya Tüzelőbugyi akár 25% kedvezménnyel| Petnet.hu

Összesen 18 db termék 2 oldalon

Trixie Protective kutyabugyi Bézs L 50-59cm

egészségügyi tüzelőbugyi

Trixie Protective Pants kutyabugyi - Bézs színű, a kutya testéhez tökéletesen illeszkedő, cserélhető betétes tüzelőbugyi, bármely megfelelő méretű kutyára, 3db betéttel. Puha, vékony anyagból készült kb. 30 fokon mosható.

1 Darab Trixie

Utolsó darabok
1 785 Ft
1 339 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Tüzelőbugyi Protective kutyabugyi Bézs L 50-59cm Trixie

Ferplast Culotte Small kutyabugyi 38-45cm

egészségügyi tüzelőbugyi

Ferplast Culotte Small kutyabugyi - Kistestű szuka kutyáknak ajánlott egészségügyi tüzelőbugyi

1 Darab Ferplast

1 928 Ft
1 542 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Tüzelőbugyi Culotte Small kutyabugyi 38-45cm Ferplast

Ferplast Culotte Medium kutyabugyi 46-52cm

egészségügyi tüzelőbugyi

Ferplast Culotte Medium kutyabugyi - Közepestestű szuka kutyáknak ajánlott egészségügyi tüzelőbugyi

1 Darab Ferplast

2 069 Ft
1 655 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Tüzelőbugyi Culotte Medium kutyabugyi 46-52cm Ferplast

Ferplast Culotte ExtraLarge kutyabugyi 60-70cm

egészségügyi tüzelőbugyi

Ferplast Culotte ExtraLarge kutyabugyi - Nagytestű szuka kutyáknak ajánlott egészségügyi tüzelőbugyi

1 Darab Ferplast

2 349 Ft
1 879 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Tüzelőbugyi Culotte ExtraLarge kutyabugyi 60-70cm Ferplast

Ferplast Culotte Dog Pads betét Mini-Small 12db

egészségügyi betét tüzelőbugyiba

Ferplast Culotte Dog Pads betét kutyabugyiba - Magas nedvszívó képességű, egészségügyi betét kutyáknak

12db / Csomag Ferplast

1 099 Ft
879 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Tüzelőbugyi Culotte Dog Pads betét Mini-Small 12db Ferplast

Ferplast Culotte Dog Pads betét XLarge-Maxi 12db

egészségügyi betét tüzelőbugyiba

Ferplast Culotte Dog Pads betét kutyabugyiba - Magas nedvszívó képességű, egészségügyi betét kutyáknak

12db / Csomag Ferplast

1 099 Ft
879 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Tüzelőbugyi Culotte Dog Pads betét XLarge-Maxi 12db Ferplast

Tüzelőbugyi kutyáknak

A szuka kutyák gazdái évi két alkalommal bizony gondban vannak.  A nőstény kutyák évente kétszer tüzelnek, ilyenkor készen állnak a párzásra, ennek pedig látható és érezhető nyomai is vannak. A játszma kétesélyes: a gazdi vagy ivartalaníttatja kedvencét, vagy ha ezt nem teheti, nem szeretné, akkor a tüzelőbugyi a megoldás. Az ivartalanítás minden előnye ellenére sokan úgy gondolják, nem akarják műtétnek kitenni kedvencüket. Mások kiállításra járnak a kutyával, vagy tenyésztési szándékkal vették, így ez az opció szóba sem jöhet. Ilyenkor nincs más megoldás, mint a lehető legkevesebb bosszúsággal túlélni a tüzelés heteit, erre pedig a legmegfelelőbb segédeszköz a kutya tüzelőbugyi.

Kutyabugyi? Mi az?

Lehet, hogy elsőre viccesen hangzik, hogy bugyit húznak az ebre. De gondoljon bele abba, mivel is jár a tüzelés.  Egyrészt a szuka a kanok számára vonzó illatokat ereget. A fiú kutyák sorban állnak a kertkapu előtt, séta idején a leányzó nyomába szegődnek, és sokszor bizony komoly harc is kezdődik köztük a kegyeiért. Sajnos ezek mind kivédhetetlen kellemetlenségek, ha csak el nem zárja kedvencét erre az időre, ami azért nem éppen rövid. A tüzelés esetenként általában 3 hétig is eltart.

Tüzeléskor a szuka ivarszerve megduzzad és vérezni kezd. Bár a legtöbb kutya ilyenkor intenzíven tisztogatja magát, azért elkerülhetetlen, hogy a lakásban helyenként vércseppek jelenjenek meg. A vérzés alvás, pihenés közben sem csillapszik, márpedig ilyenkor az eb nem nyalogatja magát tisztára, tehát alvóhelye biztosan maszatos lesz.

A kutya tüzelőbugyi kifejezetten jó megoldás, ha a szuka erősen vérzik, és nem képes magát olyan intenzitással tisztogatni, ahogyan az szükséges lenne, de hasznos alvás közben is, amikor nem a tisztálkodással van elfoglalva. A kutyabugyi védelmet nyújthat akkor is, ha autóba kell tenni a kutyát, akár szállító boxban, akár biztonsági övvel szállítja, hiszen mind a kocsi kárpitját, mind a box párnáját megkíméli a szennyeződéstől.

A kutya tüzelőbugyi olyan kialakítású, hogy könnyen feladható az ebre, ugyanakkor a hozzá tartozó nedvszívó betétet jól tartja. A kutya farka szabadon mozog, a gumírozásnak köszönhetően lábai is szabadok.  Mivel a kutya ivarszerve egyúttal kiválasztó szerve is, így vizelni nem tud, ha a kutyabugyi rajta van. Sőt, a székletürítés is akadályozott, így séta során sajnos nem lehet rajta a tüzelőbugyi.

Mikor legyen rajta?

Annak ellenére, hogy a vérzés nem a tüzelés teljes ideje alatt tart, pusztán pár napig okoz problémát, érdemes a kertben tartott kutyákra a tüzelés teljes idejében bugyit adni. Így elkerülhető, hogy az illatfelhők teljes intenzitással hívogassák a kanokat, és a tüzelés alatti maróbb vizeletet sem a kertben, a gyepet és növényeket tönkretéve fogja üríteni az eb, hanem séta során. Ezzel együtt folyamatos felügyelet alatt kell tartani a szukát, ugyanis ha sikerrel beszökik egy szerelmes kan a kertbe, a kutyabugyi nem sokáig marad a leányzón.

Vannak kutyák, amelyek kifejezetten utálják, ha rájuk adnak valamit, legyen az kutyaruha, kutyacipő vagy akár tüzelőbugyi. Ezek az ebek rohamos sebességgel képesek leszedni magukról minden utált hacukát. A kutyabugyi viseléséhez talán még nehezebb hozzászoktatni az ebet, mint a ruhához, ugyanis sokkal ritkábban kerül sor használatára. Ám következetes neveléssel, jutalmazással még ezt a kellemetlenséget is megtanulják elviselni az ebek. Amennyiben sikerül a tanítás, nyert ügye van. Ha pedig sikerül ráadnia, figyelni kell arra, hogy le ne szedje.