Kutyaház

Összesen 16 db termék 2 oldalon

Trixie Natura sátortetős kutyaház 71x77x76cm

klasszikus, natúr fa kutyaház

Trixie Natura sátortetős kutyaház - Válogatott natúr fenyőfából készült, színre pácolt, csúcsos tetejű kutyaház, kis és közepestestű kutyáknak

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Trixie

Rendelhető
47 129 Ft
32 990 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Kutyaház Natura sátortetős kutyaház 71x77x76cm Trixie

Trixie Natura sátortetős kutyaház lengőajtó 32x43cm

puha lengőajtó Natura kutyaházhoz

Trixie Natura sátortetős kutyaház lengőajtó – Puha szilikon-műanyg lengőajtó a natúr fenyőfából készült, színre pácolt, sátortetős Trixie Natura kutyaházhoz

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Trixie

Raktáron
4 076 Ft
2 853 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Kutyaház Natura sátortetős kutyaház lengőajtó 32x43cm Trixie

Trixie Natura sátortetős kutyaház 83x87x101cm

klasszikus, natúr fa kutyaház

Trixie Natura sátortetős kutyaház - Válogatott natúr fenyőfából készült, színre pácolt, csúcsos tetejű kutyaház, közepes és nagytestű kutyáknak

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Trixie

Rendelhető
72 219 Ft
50 553 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Kutyaház Natura sátortetős kutyaház 83x87x101cm Trixie

Karlie Thermo Master hőmérsékletemelő huzat S

melegítő fűtőlap kutyaházba

Karlie Thermo Master hőmérsékletemelő Polár huzat - A Karlie Thermo Master fűtőlaphoz tökéletesen megfelelő polár anyagú huzat, mellyel hamar elérheti a fűtőlap a megfelelő hőmérsékletét. A fűtőlap önmagában képes megfelelően megemelni a környezeti hőt, de a hőmérsékletemelő polár huzat képes a hőmérsékleten 2-4 celius fokkot is emelni. A hideg hónapokban használata különösen ajánlott!

Kiszerelés: 1 Darab
Gyártó: Karlie

Kifutó
3 573 Ft
3 216 Ft
KUTYA KUTYAFELSZERELÉS Kutyaház Thermo Master hőmérsékletemelő huzat S Karlie

Kutyaház

Az én házam az én váram

Ezt szoktuk mondani, és sokszor bele sem gondolunk, milyen szerencsések vagyunk, hogy van fedél a fejünk felett. Bár jó heverészni a kertben, de ha esik az eső, behúzódunk a házba. Néha jó a séta a havas télben, de ha átfáztunk, a ház melegében engedünk ki. Ugyanígy a kutyának is fontos, legyen egy saját birodalma, ahová eső, hó, vagy akár meleg, napsütés ellen tud húzódni. Kell neki egy kutyaház.

Kell-e kutyaház, vagy nem kell? Mikor a gazdi eltervezi, hogy a kertes házába magához vesz egy kiskutyát, akkor ki kell találnia egy csomó dolgot. Tudnia kell, hogy mennyi időt tölt a kutya a kertben, vagy egyáltalán, beengedi-e a házba.

Ha mindezekre az a válasz, hogy a nap nagy részét, de akár az egész napot kinn kell töltse az eb, akkor bizony szükséges a kutyaház. Persze a kutya imád a feladatának élni. Mozog a kertben, őrzi a házat, megugatja a postást, játszik, rohangál. De neki is kell egy saját kuckó, ahol békében, nyugodtan alhat, ahova bebújhat, ha fázik, ha esik, ha fúj, vagy éppen nagyon süt a nap.

A jó kutyaház

kutyaház nem kutyaól. Nem csak egy tákolmány, ami talán nem olyan hideg, talán nem olyan nedves, mintha a szabadban lenne. Nem csak kényelmes kuckó az eb számára, ahol alhat, vagy ahová a kincseit rejtheti, de menedék is az időjárás viszontagságai elől. A jó kutyaház hőszigetelt, nem ázik be, és nem süvít a repedéseken a szél. A szigetelt kutyaház ma már egyáltalán nem luxus!

Persze lehet látni csilivili, emeletes és minden komforttal, akár légkondicionálóval ellátott házakat – mit házakat, palotákat! – is, ám erre nincs szükségük a kutyáknak. Egyáltalán nem fogják értékelni a rönkfa ágyat benne, utálni fogják a lépcsőt, amin leeshetnek, és a selyempárnát is csak szétkaparják majd. És van nagyon olcsó kutyaház is, ami nélkülöz minden luxust, ámde alapfunkciójának, a védelemnek megfelel.

A kutyaház akkor jó, ha kényelmes és védett helyen van. A kertben mindenképp olyan helyre kerüljön, ahonnan a kutya a területét szemmel tudja tartani. Ez szinte a legfontosabb számára! A kutyák képesek arra, hogy ha ebből a szempontból nem ideális helyen áll a kutyaház, akkor nem használják, vagy csak végső esetben bújnak bele. Még akkor sem szívesen megy bele az eb, ha egyébként a kutyaház szigetelt. Legyen a hely ezzel együtt a családhoz közel, hiszen a kutya a családjáért él és dolgozik, őket védi, őrzi, tehát kell, hogy lássa őket. És nem utolsó sorban kerüljön a kutyaház viszonylag védett helyre, ahol az időjárási viszontagságok nem érik extrém mértékben. Bizony, sok szempont, melyek mindegyikét alaposan meg kell fontolni, hiszen a kutyaház jó eséllyel a kutya életének nagy részében az otthona lesz.

Kutyaház olcsón?

Igen, lehetséges! Kutyaól, kutyaház olcsón szinte mindenhol kapható. Ha a gazdinak van egy kis kézügyessége, akkor az egyszerű építmény gyorsan fűthető kutyaház lesz, hiszen létezik „kutyaház fűtés eladó” vagy „kutyaház melegítő” címszavú hirdetés a neten. Szóval a fűtött kutyaház nem luxus, hanem kis kreativitás és ügyesség kérdése, akárcsak a hőszigetelt kutyaház, pusztán csak a „kutyaház szigetelés” szót kell beírni a keresőbe.

Tehát a jó kutyaház hőszigetelt. Ezen kívül azért fontos, hogy legyen benne párna, takaró vagy egyéb puha fekvőhely a kutya számára, és nem árt, ha legalább a téli, hideg napokon az ajtaját is védi valami, hogy ne verjen be az eső, a hó.

Lehetőségek széles skálája

Ha eladó kutyaház után keresgél, a lehetőségek széles skálája tárul ön elé. A leggyakoribb a fából készült, már gyárilag hőszigetelt kutyaház, de található műanyag kutyaház is. A kínálat persze ár tekintetében is eltérő, hogy milyen kutyaház ár elfogadható, annak csak a gazda pénztárcája szab határt.

Mindezeken túlmenően persze az extra felszerelések széles skálája áll rendelkezésre. Van kutyaház lapos tetővel, komplett tetőszerkezettel, létezik masszív aljzattal, de akár készíthetünk alá hőszigetelt beton aljzatot is. Van olyan kutyaház, melyet eleve ellátnak ajtóval, persze olyannal, amin a kutya gond nélkül tud ki- és be közlekedni.

A választás, hogy milyen legyen az, hosszú évekig az eb otthonaként szolgáló kutyaház, egyéni döntés, külleme, kialakítása a gazdi igényei szerinti. A kutya számára az a fontos, hogy meleg, otthonos vackot tudjon benne készíteni, elférjen benne kényelmesen, és biztonságban érezhesse magát.