Kutyanyírógép, vágófej pengék

Összesen 0 db termék 0 oldalon

Kutyanyírógép

A kutyanyírógép az a szerkezet, amire biztosan nincs szüksége, ha rövidszőrű eb gazdája.  Ellenben ha olyan kutyát választott az elkövetkező évekre, amely kisebb vagy nagyobb rendszerességgel nyírásra szorul, akkor két lehetősége van. Az egyik, hogy rendszeresen hordja kutyanyíró szakemberhez, azaz kutyakozmetikába. A másik alternatíva, hogy szépen elsajátítja a nyírás műveletét és vesz egy gépet.

Nem minden hosszúszőrű kutyát kell kötelezően nyírni, de sokan még ezeknek a fajtáknak – pl. yorkshire terrier, shih-tzu, máltai selyemkutya, bichonok – is levágatják vagy lenyírják a szőrét, mégpedig kényelmi okokból. Ezt a döntést sok gazda csak akkor hozza meg, amikor először szembesül azzal, hogy ha nem keféli és fésüli ki rendszeresen az eb bundáját, az bizony csúnyán összefilcesedik.

Persze ahhoz, hogy a nyírás feladata otthon is sikerülhessen, a kutyát apró korától tanítania kell. Később sem lehetetlen hozzászoktatni, csak némileg hosszabb időt vesz igénybe a tanulás folyamata. A kutyának először meg kell szoknia, hogy engedje a fésülést, kefélést. Utána lassan hozzá lehet szoktatni az olló csattogásához, hiszen a kutyanyírógép mellé kutyakozmetikus olló is kell. Aztán amint megszokta az olló használatát, bele lehet vágni a kutyaszőr nyírógép általi megrövidítésével.  

Ezt azért az első pár alkalommal inkább kozmetikus végezze. Kérje meg, hogy mutassa és tanítsa meg, hol, melyik testtájakon, és pontosan hogyan kell nyírni az ebet. Ha már úgy érzi, hogy biztosan menni fog, el lehet indulni, és megkeresni, melyik a legjobb kutyanyírógép.

Kutyanyírógép olcsón is kapható, de ne ez legyen az elsődleges szempont. A kutyaszőr nyíró minősége sokkal fontosabb, hiszen célszerűen egy egész kutyaéletre ruház be rá.  

A kutyanyíró gépek általában többféle nyírófejjel kaphatók, érdemes a kozmetikussal megbeszélni, melyik típus és milyen fej az, amelyik az ön kutyájának szőrtípusához és a nyírás gyakoriságához leginkább megfelelő. A legtöbb jó minőségű, márkás kutyaszőr nyíró mellé többféle fej is jár, így igényeinek és a kutya szőrtípusának megfelelően bármilyen fazont kreálhat kedvencének, ennek csak képzelete – és persze az eb anatómiai adottságai – szabhat határt. Gondoljon csak az uszkárra, melynek minden mérete mesés, szoborszerű kreációvá formálható, egyetlen kutyanyírógép és egy kutyakozmetikus olló használatával.

Persze a kutyanyírógép csak akkor lesz hosszú távú társa az eb kozmetikájában, ha rendszeresen karbantartja. A tisztítás és a higiénia nagyon fontos, mert a rosszul kezelt vagy piszkos gép komoly bőrsérüléseket, bőrbetegségeket okozhat.

Nem mellékes kérdés, hogy a legtöbb profi kutyaszőr nyírógép rendelkezik hazai szervizzel, a nyírófejek élezése is megoldott, a gyártók pedig hosszú garanciával értékesítik őket.  Szóval ha érez magában késztetést, némi kézügyességet, és hosszú távon spórolni szeretne, akkor valóban jó beruházás egy kutyanyírógép.