Termék kosárba került

Macska fültisztítás és szemápolás | Petnet.hu

Termék szűrés
-25%
Trixie Eye-Care Könnyfolt tisztító folyadék 50ml

Trixie Eye-Care Könnyfolt tisztító folyadék 50ml

könnyfolteltávolító macskáknak
Kiszerelés: 50ml / Flakon
Gyártó: Trixie
Egységár: 28 560 Ft / l
Raktáron, utolsó darabok
1 428 Ft 1 904 Ft
-20%
Clorexyderm Oto fültisztító oldat 150ml

Clorexyderm Oto fültisztító oldat 150ml

Fültisztító folyadék macskáknak
Kiszerelés: 150ml / Flakon
Gyártó: Clorexyderm
Egységár: 31 933 Ft / l
Raktáron
4 790 Ft 5 988 Ft
-20%
Biogance Clean Ears fültisztító folyadék 100ml

Biogance Clean Ears fültisztító folyadék 100ml

Fültisztító folyadék macskáknak
Kiszerelés: 100ml / Flakon
Gyártó: Biogance
Egységár: 25 330 Ft / l
Raktáron
2 533 Ft 3 166 Ft
Trixie Ear Care Fültisztító folyadék 50ml

Trixie Ear Care Fültisztító folyadék 50ml

Fültisztító folyadék macskáknak
Kiszerelés: 50ml / Flakon
Gyártó: Trixie
Egységár:
Raktáron, utolsó darabok
Trixie Eye-Care szemkörnyék tisztító párnácskák 100db

Trixie Eye-Care szemkörnyék tisztító párnácskák 100db

tisztálkodási szer macskáknak
Kiszerelés: 50ml / Flakon
Gyártó: Trixie
Egységár:
Raktáron, utolsó darabok

Macska fültisztítás?

Hihetnénk, hogy a macskák nagy része vagy alkalmi süket, azaz szelektív halló, vagy valami baja van a fülének, és aktuális a macska fültisztítás. Ugyanis ha egy kutyát a nevén szólítva hívunk, az azonnal rohan, ám a cica majd jön, ha ő jónak látja. Szólongathatjuk, a füle botját sem mozdítja, ha éppen nincs kedve hozzá.

Szóval esélyes, hogy éppen a kedve miatt nem reagál a hívogatásunkra, ennek ellenére időszakosan nem árt átvizsgálni a cica füleit, rendben van-e minden. Ez a feladat része a rendszeres kozmetikázásnak, gondozásnak. A fül átvizsgálásának és esetleges tisztításának elsajátítása nem nehéz feladat, ha megtanulja, hogyan csinálja, nem fog fájdalmat okozni vele kedvencének, ellenben sokat tesz általános jólétéért és egészségéért.

Mivel alapjáraton öntörvényű kis lényről beszélünk, esélyes, hogy a cica nem fog fültisztításra jelentkezni, még akkor sem, ha amúgy igencsak szükséges lenne. Az ellenőrzést elegendő havonta elvégezni, de akkor mindenképpen, vagy ha bármilyen olyan jelet észlel, ami arra utal, hogy a cica fájlalja a fülét, vakarja azt, vagy rázza a fejét. Ilyenkor azonban már a szimpla macska fültisztítás nem segít, irány az orvos. Vannak tünetek, amelyek jelzik, hogy mikor kell felkeresni a dokit. Ezek a vörösödés, váladékozás, fekete lerakódás, kellemetlen szag, a fül vakarása és fejrázás. Extrém esetben, azaz ha bármilyen váladék folyik az állat füléből, komoly bajra kell gyanakodni, nincs ideje halogatni az orvosi látogatást és a macska fültisztítás felejthető.

A lerakódások, szennyeződések eltávolításához nem szükséges nagy beruházás, elegendő pár vattapamacs és jó minőségű macska fültisztító folyadék.

Tisztítsuk a fület, de hogyan?

Célszerű még a legbékésebb cicát is egy törülközőbe tekerve megfogni, ugyanis, mint említettük, ez a procedúra nem éppen a négylábú kedvence. Ha már biztonságosan betekerte, azaz nem tud sem kiugrani, sem karmolni, finoman fogja meg az egyik fülét, és kissé hajtsa vissza, hogy hozzáférjen a hallójárathoz. Ezután a macska fültisztító folyadék flakonját irányítsa a fül fülé és cseppentsen pár cseppet a fülbe. Jöhet a gyengéd masszírozás a fültőnél – legalább ezt szeretni szokták a cicák. Engedje, hadd rázza meg a fejét, a folyadékot nem tudja kirázni, ám az kissé felhabzik és a szennyeződések a fül mélyebb rétegeiből a külső hallójáratba kerülnek. Ezután már elég a külső hallójáratot egy vattapamaccsal áttörölni. Nem szabad fültisztító pálcikát használni, két ok miatt sem. Az egyik, hogy a pálcikával a szennyeződéseket csak mélyebbre tolja, másrészt, ha a cica váratlanul megugrik, akár komoly sérülést is okozhat neki.

Amikor már nem elég a macska fültisztító folyadék

A macskák leggyakrabban előforduló fülproblémája az atkásodás. Ha a cica nem jár ki a szabadba, akkor erre nem sok esélye van, ám ellenkező esetben ügyelni kell, nincs-e jele a fülben atkáknak. Az egyszerű macska fültisztító folyadék az atkák kiirtására nem elegendő, ilyenkor már gyógyszeres kezelés szükséges. Az elhanyagolt atkásodás vagy egyéb fülfertőzés komoly gyulladást okozhat, ha nem kezelik megfelelően. A kezeletlen vagy krónikus fülgyulladás következtében akár el is záródhat a hallójárat, az állat elveszítheti hallását. Bizonyos macskafajták – például a perzsa – kissé hajlamosabbak a fülfertőzésekre, mint a többiek, így esetükben a fülek ellenőrzése és a macska fültisztítás sokkal gyakoribb feladat.

 
Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb