Termék kosárba került

AdTab rágótabletta macskák részére 0,5-2kg 1db

bolha és kullancsirtó készítmény

AdTab rágótabletta macskák részére — ízletes és könnyen beadható rágótabletta macskák részére, ami egyhónapos védelmet nyújt a macskának bolhák és kullancsok ellen, és segít otthonunkat is megvédeni. Az AdTab™ gyors, kényelmesen alkalmazható és közvetlenül megvásárolható, vény nélkül.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: AdTab
  • Cikkszám: 148335
  • Kiszerelés: 1 tabletta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 3 380 Ft / db
  • Nettó ár: 2 661 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

AdTab rágótabletta macskák részére — ízletes és könnyen beadható rágótabletta macskák részére, ami egyhónapos védelmet nyújt a macskának bolhák és kullancsok ellen, és segít otthonunkat is megvédeni.
Az AdTab™ gyors, kényelmesen alkalmazható és közvetlenül megvásárolható, vény nélkül.

Az AdTab™ ízletes, kicsi rágótabletta macskák részére, ami gyorsan hat bolhák és kullancsok ellen. A macskák jól tolerálják és hatékony. Az AdTab™ folyamatosan hat egy egész hónapon keresztül, és mivel a vizsgálatok során a macskák 100%-a szerette, biztos lehet abban, hogy kedvence mindig megkapja a szükséges védelmet.
A készítmény alkalmazható 8 hetes vagy annál idősebb és 0,5 kg vagy annál nagyobb testtömegű macskák kezelésére, biztonságosságát a gyártó ellenőrizte, és a hatóanyaga, a lotilaner, nem lépett kölcsönhatásba más, kedvenceknél gyakran használt gyógyszerekkel sem a klinikai vizsgálatok során.

Hogyan működik az AdTab™?
Kiterjedt kutatások igazolják, hogy az AdTab™-ot a macskák jól tolerálják és kiemelkedően hatékony a használati utasításban előírt adagban alkalmazva. Az AdTab™ hatóanyaga a lotilaner, ami túlzott stimulációt vált ki a bolhák és kullancsok idegvégződésein, és gyors pusztulásukat eredményezi. Az adagolást megelőzően a macskára került bolhák 8 órán belül elpusztulnak, az adagolást megelőzően a macskára került kullancsok pedig 18 órán belül pusztulnak el. Bolhák esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 12 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Egy teljes hónapon keresztül hatékony bolhák és kullancsok ellen.

Hogyan kell alkalmazni az AdTab™-ot?
1. Lépés - Válaszd macskád méretének és testtömegének megfelelő AdTab™-ot.
2. Lépés - Vedd ki a tablettát a csomagolásból.
3. Lépés - Tedd a tablettát az eleségbe vagy add kézből kedvencednek.
4. Lépés - A rágótablettá(ka)t etetéskor vagy etetés után kell alkalmazni. Ismételd havonta.

Gyakori kérdések
- Van valamilyen lehetséges mellékhatása az AdTab™-nak?
Mint minden gyógyszernél, itt is előfordulhatnak mellékhatások. A mellékhatásokkal kapcsolatban részletes tájékoztatást talál a használati utasításban, és mindig kérdezze meg állatorvosát, ha valamilyen aggálya merül fel kedvencével kapcsolatban.

- Kell-e kezelnem a lakást is a bolhák ellen?
Ha macskája bolhás lesz, akkor a lakás is gyorsan fertőződhet, mivel a kedvencén lévő bolhák petéket raknak, és az állatról leeső petékből a lakásban kelnek ki a bolhalárvák.  A lárvák bebábozódnak, majd a bábokból kelnek ki a kifejlett bolhák, ezek csípik meg kedvencét. A bolhák petéi, lárvái és bábjai a lakásban rejtőzködnek a szőnyegekben, a fekhelyekben és a kárpitozott bútorokban.
Ha az AdTab™ alkalmazása ellenére még mindig lát bolhát kedvencén, akkor nagy a valószínűsége, hogy újabb és újabb bolhák kelnek ki otthonában.  Természetesen ezeket a kedvencére kerülő bolhákat elpusztítja az AdTab™, a beadást követően egy hónapig.
Ha bolhafertőzöttség ütötte fel a fejét otthonában, akkor gyorsan kell cselekedni. Rendszeresen kell mosni az állatok fekhelyét és porszívózni a szőnyegeket és a padlót, hogy a bolha minden fejlődési alakját el lehessen pusztítani.

Használati utasítás
1. Az állatgyógyászati készítmény neve
- AdTab 12 mg rágótabletta macskák részére (0,5–2,0 kg)
- AdTab 48 mg rágótabletta macskák részére (> 2,0–8,0 kg)

2. Összetétel
Minden rágótabletta tartalmaz:
AdTab rágótabletta lotilaner (mg)
- macskák részére (0,5–2,0 kg) / 12 mg
- macskák részére (> 2,0–8,0 kg) / 48 mg
Fehér-barnás színű, kerek rágótabletta barna pöttyökkel.

3. Célállat fajok
Macska

4. Terápiás javallatok
Macskák bolha- és kullancsfertőzöttségének kezelésére.
Az állatgyógyászati készítmény azonnali és tartós ölő hatással bír 1 hónapon keresztül bolhák (Ctenocephalides felis és C. canis) és kullancsok (Ixodes ricinus) esetében.
A bolháknak és a kullancsoknak meg kell kapaszkodniuk a gazdaállaton és el kell kezdeniük a táplálkozást, hogy a hatóanyaggal érintkezésbe kerülhessenek.

5. Ellenjavallatok
Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

6. Különleges figyelmeztetések
Különleges óvintézkedések a célállatfajokon való biztonságos alkalmazáshoz:
A parazitáknak el kell kezdeniük a táplálkozást a gazdaállaton, hogy a lotilanerrel érintkezésbe kerülhessenek, ezért a paraziták által terjesztett fertőző betegségek átvitelének a kockázata nem zárható ki.

Figyelembe kell venni annak lehetőségét, hogy a háztartásban élő egyéb kedvenc állatok a bolhákkal való újrafertőződés forrásai lehetnek, és ezeket szükség szerint megfelelő készítménnyel kell kezelni.
A bolhák minden fejlődési stádiumban megfertőzhetik a macska fekhelyét és rendszeres pihenőhelyeit, például a szőnyegeket és a puha bútorszöveteket. Tömeges bolhafertőzés esetén és az ellenintézkedések megkezdésekor ezeket a területeket megfelelő, környezetben alkalmazható szerrelkell kezelni, majd rendszeresen porszívózni.

Elfogadható hatékonysági szintet nem lehet elérni, ha az állatgyógyászati készítményt nem adagolják etetéskor vagy az etetés után 30 percen belül. 
Mivel a fiatal macskáknál a kullancsokkal szembeni hatékonyságot elegendő adat nem támasztja alá,ez a termék nem ajánlott kullancsok elleni kezelésre 5 hónapos vagy annál fiatalabbmacskakölyköknél.

Az ártalmatlanságra és a hatékonyságra vonatkozó adatokat 8 hetes vagy annál idősebb és 0,5 kg vagy annál nagyobb testtömegű macskáknál vizsgálták. Rendelkezésre álló adatok hiányában a 8 hetesnél fiatalabb vagy 0,5 kg alatti testtömegű macskakölykök kezelése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
A készítmény alkalmazása után kezet kell mosni.
Véletlen lenyelés esetén haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, bemutatva a készítmény használati utasítását vagy címkéjét.

Vemhesség és laktáció:
Patkányokon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején.
A vemhesség és szoptatás ideje alatt a kezelés megkezdése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Termékenység:
Patkányokon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem fejt ki káros hatást a hímek és a nőstények reprodukciós képességére.
Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt tenyész-anyamacskáknál.
Tenyészmacskáknál a kezelés megkezdése előtt egyeztessen az állatorvossal.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Nem ismert. A klinikai kísérletek során a lotilaner és a rutinszerűen alkalmazott állatgyógyászati készítmények között kölcsönhatás nem volt megfigyelhető.

Túladagolás:
Nem észleltek mellékhatást szájon át történő beadást követően 8 hetes, 0,5 kg testtömegű macskakölyköknél, amelyeket a javasolt maximális adag több mint 5-szörösével (130 mg lotilaner testtömeg kilogrammonként) havonta, nyolc alkalommal kezeltek.

7. Mellékhatások
Célállat faj: Macska

Nagyon ritka (10 000 kezelt állatból kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az izolált eseteket is): Hányás
Rendszerint kezelés nélkül megszűnnek

Fontos a mellékhatások bejelentése. Ez lehetővé teszi a készítmény biztonságosságának folyamatos nyomon követését. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost! A mellékhatásokat a forgalombahozatali engedély jogosultjának is bejelentheti a jelen használati utasítás végén található elérhetőségeken vagy a nemzeti mellékhatás figyelő rendszeren: Honlap: https://portal.nebih.gov.hu/web/guest/-/mellekhatasok-pharmacovigilance-esetek-bejelentesekeresztül.

8. Adagolás állatfajok szerint, az alkalmazás módszere és módja
Szájon át történő alkalmazásra.
Az ízesített állatgyógyászati készítményt a következő táblázatnak megfelelően kell adagolni a 6–24 mg lotilaner/testtömeg kg egyszeri adag biztosításához.

Macska testtömege (kg) A tabletta erőssége és a beadandó tabletták száma
- AdTab 12 mg / 0,5–2,0 kg esetén 1 db tabletta
- AdTab 48 mg / > 2,0–8,0 kg esetén 1 db tabletta
- 8,0 kg felett a tabletták megfelelő kombinálása

8 kg testtömegnél nagyobb macskáknál a rendelkezésre álló erősségek megfelelő kombinációját kell alkalmazni, hogy az ajánlott 6 – 24 mg/kg-os adagot elérje.
Az aluldozírozás hatástalan használatot eredményezhet, és elősegítheti a rezisztencia kialakulását. A helyes adagolás biztosítása érdekében a testtömeget a lehető legpontosabban kell meghatározni.

9. A helyes alkalmazásra vonatkozó útmutatás
Az állatgyógyászati készítményt etetéskor vagy etetés után 30 percen belül kell alkalmazni.
A kullancs és bolhafertőzések optimális kontrollálására az állatgyógyászati készítményt havi gyakorisággal kell alkalmazni, és a helyi epidemiológiai helyzet alapján kell folytatni a bolha- és/vagya kullancsszezon alatt.

10. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő
Nem értelmezhető.

11. Különleges tárolási óvintézkedések
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási körülményeket nem igényel.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon és buborékfólián az {Exp} után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

12. Az ártalmatlanná tételre vonatkozó különleges óvintézkedések
A gyógyszerek nem kerülhetnek a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba!
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt vagy az állatgyógyászati készítmény alkalmazása után keletkező hulladékokat az állatgyógyászati készítményre vonatkozó helyi előírásoknak és a nemzeti hulladékgyűjtési előírásoknak megfelelően kell ártalmatlanítani. Ezek az intézkedések a környezetet védik.
Kérdezze meg a kezelő állatorvost vagy a gyógyszerészt, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket!

13. Az állatgyógyászati készítmények besorolása
Állatorvosi vény nélkül kiadható állatgyógyászati készítmény.

14. A forgalombahozatali engedély száma(i) és a kiszerelések
EU/2/22/288/011–014
A tabletták alumínium/alumínium buborékfóliába vannak csomagolva kartondobozban. Valamennyi hatáserősség 1 vagy 3 tablettás kiszerelésben érhető el.
Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

15. A használati utasítás legutóbbi felülvizsgálatának dátuma
2023/04.
Erről az állatgyógyászati készítményről részletes információ érhető el a készítmények uniós adatbázisában https://.medicines.health.europa.eu/veterinary.

16. Kapcsolattartási adatok
A forgalombahozatali engedély jogosultja: és kapcsolattartási adatai a feltételezett mellékhatások bejelentése céljából:
Elanco GmbH, Heinz-Lohmann-Str. 4, 27472 Cuxhaven, Németország
Tel.: +36 18506968
PV.HUN@elancoah.com

A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:
Elanco France S.A.S., 26 rue de la Chapelle, 68330 Huningue, Franciaország

17. További információk
A lotilaner, az izoxazolin családba tartozó tiszta enantiomer, a kifejlett bolhákkal (Ctenocephalides felis és Ctenocephalides canis) és kullancsokkal (Ixodes ricinus) szembeni aktivitással.

A lotilaner erős gátlója a gamma-amino-vajsav (GABA)-kapus kloridcsatornáknak, ami a kullancsok és a bolhák gyors pusztulását eredményezi. In vitro vizsgálatokban a lotilaner aktivitását egyes ízeltlábú fajokkal szemben nem befolyásolta a szerves klórvegyületekkel (ciklodiének, pl. dieldrin), fenilpirazolokkal (pl. fipronil), neonikotinoidokkal (pl. imidakloprid), formamidinekkel (pl. amitráz) és piretroidokkal (pl. cipermetrin) szembeni rezisztencia.

Bolhák esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 12 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Az adagolást megelőzően az állatra került bolhák 8 órán belül elpusztulnak.

Kullancsok esetében a hatás a rákapcsolódástól számított 24 órán belül kialakul, és a készítmény beadását követő egy hónapos időszakban fennáll. Az adagolást megelőzően az állatra került kullancsok 18 órán belül elpusztulnak.

Az állatgyógyászati készítmény azelőtt elpusztítja az újonnan a macskára került bolhákat, hogy azok petét tudnának rakni. Ezáltal a termék megszakítja a bolha életciklusát, így megelőzi a környezet bolhákkal történő szennyeződését azokon a területeken, ahol a macska mozog.

Kapható kiszerelések: AdTab rágótabletta macskák részére 1db tabletta 0,5-2kg, AdTab rágótabletta macskák részére 1db tabletta 2-8kg

  • Gyártó: AdTab
  • Cikkszám: 148335
  • Kiszerelés: 1 tabletta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 3 380.00 Ft / db
  • Nettó ár: 2 661,42 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

4.5
2 értékelés
5
50%
4
50%
3
0%
2
0%
1
0%
100% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Juju
2024.04.15.
Megfelelőnek tűnik Nem tudom mennyire tartós, de hamar használt. A bolhák eltűntek az állat szőréből.
Ajánlaná ismerősének
Bernadett
2024.03.12.
Jó ár szuper termék Nagyon jó vàlasztás volt 8cicám simán megette sokkal jobb mint a cseppek eggyáltalán nincs bennük azóta kullancs fogok még rendelni csak ajánlani tudom
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb