Termék kosárba került

Beaphar COMBOtec Spot-on Cat bolha- és kullancsirtó macskáknak 3x0,5mg

kullancs- és bolhairtó csepp macskáknak

Beaphar ComboTec rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára – Védelmet nyújt macskák és vadászgörények számára, önálló bolhafertőzések, valamint azokhoz társuló, kullancsok és/vagy szőrtetvek okozta fertőzések ellen.

Tovább a részletes termékleírásra

 • Gyártó: Beaphar
 • Cikkszám: 12356
 • Kiszerelés: 3 pipetta / Doboz
 • Státusz: Raktáron
 • Egységár: 2 258 Ft / db
 • Nettó ár: 5 333 Ft
 • Törékeny: Nem
 • Állatorvosi: Igen

Leírás

Beaphar ComboTec rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára – Védelmet nyújt macskák és vadászgörények számára, önálló bolhafertőzések, valamint azokhoz társuló, kullancsok és/vagy szőrtetvek okozta fertőzések ellen. 

• Macskáknál és vadászgörényeknél alkalmazva elpusztítja a bolhákat (Ctenocephalides spp.), és 4 héten keresztül véd az új fertőzések ellen. 
• Macskáknál és vadászgörényeknél alkalmazva elpusztítja a kullancsokat (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus), és macskák esetében 2 héten át, vadászgörények kesetében pedig 4 héten át véd az új fertőzések ellen.
• Macskáknál alkalmazva elpusztítja a szőrtetveket (Trichodectes canis). 
• Gátolja a bolhák petéinek, lárváinak és bábjainak fejlődését (kutyák esetében 8 héten át), és ugyanennyi időn keresztül megakadályozza, hogy a kezelt állatok környezete a bolhák éretlen fejlődési alakjaival fertőződjön.

A fipronil az alkalmazást követő 24 órán belül elpusztítja a bolhákat, 48 órán belül pedig a kullancsokat és a tetveket.

Ellenjavallatok:
A megfelelő adatok hiányában a készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1kg-nál kisebb testtömegű macskakölyköknél nem alkalmazható. A készítmény nem alkalmazható 6 hónaposnál fiatalabb vadászgörényeknél. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas stb.) vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat, akár elhullást is okozhat. Az erre vonatkozó vizsgálatok hiányában a készítményt a célállatfajokon kívül más állatoknál nem ajánlott alkalmazni. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Feltételezett mellékhatásként nagyon ritkán az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (hámlást, lokális szőrhullást, viszketést, bőrpírt) és testszerte jelentkező viszketegséget vagy szőrhullást figyeltek meg. Egyes esetekben az alkalmazást követően túlzott nyálzást, átmeneti idegrendszeri tüneteket (hiperesztéziát, levertséget és más idegrendszeri tüneteket), hányást észleltek.

Alkalmazás:
Az alkalmazás módja: külsőleg, helyileg, a bőrre alkalmazva. 10 kg-nál kisebb testtömegű macskák esetében macskánként egy 0,5 ml-es pipetta - ami megfelel a minimálisan ajánlott 5 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak -, helyileg, bőrre alkalmazva. Vadászgörényenként egy 0,5 ml-es pipetta - ami 50 mg fiprronil és 60 mg (S)-metoprén adagnak felel meg -, helyileg, a bőrre alkalmazva.
A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

Használata:
A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a buborékcsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. Tartsa függőleges helyzetben a pipettát. Óvatosan ütögesse meg a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóval vágja le a pipetta csúcsát. Hajtsa szét a szőrt a lapockák között, amíg láthatóvá nem válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát finoman összenyomva ürítse a benne lévő tartalmat a bőrre. Ügyeljen arra, hogy a készítmény ne áztassa át a szőrt, mert ettől a szőr a kezelés helyén átmenetileg ragacsos kinézetű lesz.

Összetevők:
Fipronil 50 mg, (S)-metoprén 60 mg, Butil-hidroxianizol (E320) 0,10 mg, Butil-hidroxitoluol (E321) 0,05 mg. (Segédanyagok: q.s. 0,5 ml)

Tartalom: Beaphar ComboTec rácsepegtető oldat macskák és vadászgörények számára  3 pipetta (3x0,5 ml) 

 • Gyártó: Beaphar
 • Cikkszám: 12356
 • Kiszerelés: 3 pipetta / Doboz
 • Státusz: Raktáron
 • Egységár: 2 257.67 Ft / db
 • Nettó ár: 5 333,07 Ft
 • Törékeny: Nem
 • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

5.0
4 értékelés
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
100% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Janó Erika
2023.05.11.
Tényleg jó, a kullancs elkerüli cicámat. Maximálisan ajánlanám havonta 1xi használatra. Cicám naponta 2-3 kullancsot szedett össze az elmúlt 3 hónapban. 2 hónapja használom ezt a fajta bolha írtót és a Beaphar Combotec használatára nem megy bele a kullancs.
Ajánlaná ismerősének
Boros Melitta
2023.03.20.
Ajánlom a terméket Ajánlom a terméket
Ajánlaná ismerősének
Boros Melitta
2023.03.20.
Ajánlom a terméket Ajánlom a terméket
Ajánlaná ismerősének
Csépány Alexandra
Igazolt vásárlás 2022.12.28.
Jo Nagyon jo
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb