Csonterősítő kutyáknak

Összesen 7 db termék 1 oldalon

Panzi Csonterősítő Tabletta kutyáknak 100db

vitaminkészítmény kutyáknak

Panzi Csonterősítő Tabletta - Kalciumot és foszfort optimális arányban tartalmazó csonterősítő táplálékkiegészítő. Kiválóan alkalmas vemhes és szoptató szukák, valamint fejlődésben lévő kutyák megnövekedett ásványi anyag szükségleteinek kielégítésére. Elősegíti az egészséges csont- és fogazat kialakulását.

Kiszerelés: 100db / Doboz
Gyártó: Panzi

Raktáron
686 Ft
549 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő Csonterősítő Tabletta kutyáknak 100db Panzi

Vetmed Cal-D-Phos csonterősítő 75db

Kalciumtartalmú csonterősítő tabletta

Vetmed Cal-D-Phos - Kutyák, macskák normális csont- és fogfejlődéséhez szükséges anyagokat tartalmazó, közvetlenül szájon át adandó táplálékkiegészítő tabletta.

Kiszerelés: 75db / Doboz
Gyártó: Vetmed

Raktáron
4 233 Ft
3 598 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő Cal-D-Phos csonterősítő 75db Vetmed

Sogeval Pet-Phos Canin Ca/P 1,3 Csonterősítő 100db

Kalciumtartalmú csonterősítő tabletta

Pet Phos Pet-Phos Ca/P = 1,3 - Kalciumtartalmű táplálékkiegészítő készítmény kutyák részére erős igénybevétel, növekedés, vemhesség vagy szoptatás időszakában.

Kiszerelés: 100db / Doboz
Gyártó: Sogeval

Raktáron
3 666 Ft
3 299 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő Pet-Phos Canin Ca/P 1,3 Csonterősítő 100db Sogeval

Panzi CsontMix csonterősítő por kutyáknak 1kg

csonterősítő táplálékkiegészítő

Panzi CsontMix csonterősítő por kutyáknak - A kutyák élettani folyamatainak megfelelő kálcium:foszfor arányú csonterősítő készítmény D3 vitaminal és más mikroelemekkel.

Kiszerelés: 1kg / Doboz
Gyártó: Panzi

Raktáron
1 835 Ft
1 652 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő CsontMix csonterősítő por kutyáknak 1kg Panzi

Beaphar Bone Builder Csonterősítő kutyáknak 500g

csonterősítő táplálékkiegészítő

Beaphar Bone Builder Csonterősítő kutyáknak - Magas minőségű csonterősítő táplálékkiegészítő, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal dúsítva kölyökkutyáknak, szoptatós szukáknak, valamint traumás-töréses betegségből lábadozó felnőtt kutyknak

Kiszerelés: 500g / Doboz
Gyártó: Beaphar

Raktáron
3 363 Ft
2 690 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő Bone Builder Csonterősítő kutyáknak 500g Beaphar

Sogeval Pet-Phos Canin Ca/P 2 Csonterősítő 100db

Kalciumtartalmú csonterősítő tabletta

PetPhos Canin Pet-Phos Ca/P = 2 - Magas Kalciumtartalmú táplálékkiegészítő készítmény növekvő kutyák és szoptató szukák számára.

Kiszerelés: 100db / Doboz
Gyártó: Sogeval

Érdeklődjön!
4 757 Ft
4 281 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő Pet-Phos Canin Ca/P 2 Csonterősítő 100db Sogeval

PetAG Calcium Phosphorus csonterősítő kutyáknak 50db

Kalciumtartalmú csonterősítő tabletta

PetAG Calcium Phosphorus csonterősítő kutyáknak - Magas kalciumtartalmű táplálékkiegészítő készítmény kutyák részére erős igénybevétel, növekedés, vemhesség vagy szoptatás időszakában.

Kiszerelés: 50db / Doboz
Gyártó: PetAG

Rendelhető
3 988 Ft
3 589 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Csonterősítő Calcium Phosphorus csonterősítő kutyáknak 50db PetAG

Csonterősítő kutyáknak

Mi, emberek hajlamosak vagyunk csak akkor foglalkozni csontjaik egészségével, amikor már baj van. Akkor nyúlunk táplálék-kiegészítő szerekhez, ha fenyeget a csontritkulás veszélye. Valljuk be, ez nem igazán jó döntés, hiszen a megelőzés mindig hatékonyabb, és általában jóval olcsóbb is. Ilyenkor kerül képbe a csonterősítő használata.

A kutyafáját! Vagy inkább a csontját?

Ugyanez a helyzet a kutyáknál is, ráadásul a kutya sok szempontból érdekes faj. Képviselői méretben is testfelépítésben is jelentős különbségeket mutatnak, gondoljon csak egy apró csivava és egy bernáthegyi közötti különbségekre.

A nagytestű, gyorsan növekvő fajták ideális fejlődésének alapfeltétele a megfelelő táplálás, ez pedig magában foglalja a vitaminok, ásványi anyagok helyes arányát, amit nem könnyű eltalálni. A gyorsan növő fajtáknál komoly problémát jelent a csontok növekedése is. Ez gyakran fájdalmas, kellemetlen érzéssel járó folyamat. Ebben a korban különösen szükséges, hogy a csontok ideális fejlődéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat megkapja a kutya. Ezek közül a csontfejlődés szempontjából a legfontosabb a kalcium. A megfelelő csontfejlődéshez tehát kalcium kell, erre a célra pedig ideális táplálék-kiegészítő a csonterősítő kutyáknak fejlesztett változata. A legjobb csonterősítő kutyáknak ideális arányban tartalmazza a kalciumot és a foszfort, könnyen szívódik fel a szervezetben.

A kevesebb néha több

Azonban a kalcium adagolásával vigyázni kell. Nem lehet csak úgy, nyakra-főre etetni kedvencünkkel, mert lehet, hogy bár jót akarunk, többet ártunk vele, mint használunk. A magas kalciumbevitel ugyanis befolyásolja a hormonális szabályozást, hatást gyakorol a szervezet belső egyensúlyára. Alacsony kalciumbevitel esetében fokozódik a bélből történő kalciumfelszívódás, mely esetben a bevitt kalcium akár 90%-a is felszívódhat. Tehát ezek alapján a kutya jobban tud védekezni a kalciumhiány ellen, mint a kalcium-túladagolás esetében. Érthető módon a kevesebb ebben az esetben is több, azaz a csonterősítő kutyáknak sem adható kontroll nélkül.

Ügyeljen arra is, hogy a hús és a gabonafélék, melyek a tápok alapvető alkotói, tartalmaznak foszfort. A csonterősítő kutyáknak való adagolásával értelemszerűen a foszforbevitel kerül túlsúlyba. A felesleges mennyiség ugyan kiürül a szervezetből, ám ezzel párhuzamosan is kalcium is fokozottan kezd ürülni. Legyen az akár a legjobb csonterősítő kutyáknak, ebben az esetben ugyanolyan haszontalan lesz, mint az olcsóbb, kevésbé hatékony variációk.

Speciális esetben is

Elképzelhető, hogy a fogzás időszakában az állatorvos kalciumpótlást javasol. Különösen kistermetű, a fogukat nehezen váltó, gyakran dupla fogsorral kínlódó törpe fajták esetében igaz ez. Természetesen a csonterősítő kölyökkutyának is adható ebben az esetben, de célszerű az állatorvossal konzultálni, aki a kutya méretéhez, problémájához és étkezési szokásaihoz igazítja a szükséges mennyiséget.

Van még egy nagyon fontos kérdés, ez pedig a kutyák vemhességének, és a szoptatás időszakának problémája. Különösen kistestű kutyáknál gyakori, de sok kölyköt szoptató nagyobb ebeknél is előfordulhat kóros kalciumhiány. A csonterősítő kutyáknak ilyen esetben életmentő lehet, bár első körben, a görcs kialakulásakor mindenképpen állatorvosi beavatkozás szükséges. Az orvos intravénásan pótolja a kalciumot, de az állapot stabilizálódása után a tabletta vagy por formájában bevitt kalcium igen hatékony, A súlyos kalciumhiány kialakulása meg is előzhető, márpedig a megelőzés mindig hatékonyabb és gazdaságosabb is, mint a veszélyhelyzet kezelése. A legjobb csonterősítő kutyáknak már a vemhesség alatt adagolható, de a szoptatás során mindenképp szükséges, különösen, ha az anya méretéhez képest sok apróságot szoptat.

A doki a kulcs

Ne felejtse el, hogy minden esetben kérje ki az állatorvos tanácsát. Minden kutya más. Egyik kicsi, másik nagy. Egyik gyorsabban nő, a másik lassabb ütemben, stb. Mindegyikük mást eszik, máshogyan dolgozza fel a tápanyagokat, a vitaminokat, az ásványi anyagokat. Csak az orvos tudja pontosan meghatározni, mennyi az ideális mennyiség a csonterősítőből, mi az elég, mennyi az, ami ideális fejlődéséhez és általános egészségéhez szükséges.