Beaphar FiproTec Spot On Cat 3x0,5ml

kullancs- és bolhairtó csepp macskáknak

-30%
A kép illusztráció.

Beaphar FiproTec Spot On Cat 3x0,5ml

kullancs- és bolhairtó csepp macskáknak

Beaphar FiproTec Spot On Cat – Macskák Kullancsfertőzöttségének (Ixodes ricinus) és bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis-FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. Kullancsfertőzöttség (Ixodes ricinus) kezelésére. A kezelés időpontjában az állaton lévő kullancsok (Ixodes ricinus) 48 órán belül elpusztulnak. A kezelés nem nyújt védelmet újabb kullancs fertőzöttségek ellen.

Tovább a termékleírásra

Gyártó: Beaphar
Kiszerelés: 3pipetta / Doboz
Egységár: 830 Ft / db
Nettó ár: 1 961,00 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Állatorvosi: Igen

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS:

  • Személyes átvétel telephelyünkön - Mindig ingyenes
  • Házhozszállítás GLS futárszolgálattal - 15 001 Ft felett
  • Kiszállítás GLS Csomagpontra - 10 001 Ft felett
  • PostaPont - 10 001 Ft felett
  • Magyar Posta - 500 001 Ft felett
Leírás

Beaphar FiproTec Spot On Cat – Macskák Kullancsfertőzöttségének (Ixodes ricinus) és bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis-FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. Kullancsfertőzöttség (Ixodes ricinus) kezelésére. A kezelés időpontjában az állaton lévő kullancsok (Ixodes ricinus) 48 órán belül elpusztulnak. A kezelés nem nyújt védelmet újabb kullancs fertőzöttségek ellen.

Az alkalmazás módja:
Helyileg, bőrre történő rácsepegtetésre. Adagolás: egy 0,5 ml-es pipetta egy macskakezelésére. Kizárólag külsőleges használatra. Ne távolítsa el a pipettát, csak közvetlenül a felhasználás előtt.

Alkalmazása:
Függőleges helyzetben tartva óvatosan meg kell ütögetni a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipetta-testbe kerüljön. Ollóval le kell vágni a pipetta csúcsát. Szét kell hajtani a szőrzetet a lapockák között, amíg láthatóvá nem válik a bőr. A pipetta hegyét a bőrre kell illeszteni és finoman össze kell nyomni, hogy tartalma a bőrre ürüljön, lehetőleg két pontban: az egyik a koponya alapjánál, a másik 2-3 cm-rel hátrább legyen. Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse át túlzottan a szőrt, mert ettől a kezelés helyén a szőr összetapad. Ha ez mégis bekövetkezik, a jelenség az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie. A bolhafertőzés optimális megfékezése érdekében a kezelési tervet a helyi járványügyi helyzet alapján lehet kialakítani

Ellenjavallatok:
Rendelkezésre álló adatok hiányában az állatgyógyászati készítmény 7 hónaposnál fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kismacskákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas, stb.) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert nem kívánt mellékhatások - akar elhullás is - előfordulhatnak. Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, fokozott nyálzás figyelhető meg, ami főként a vivőanyag jellegéből adódik. Az alkalmazást követően rendkívül ritkán fellépő, feltételezett mellékhatások között az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, lokális szőrhullást, viszketést, kipirosodást) és testszerte viszketegséget vagy szőrhullást jelentettek. Kivételes esetekben az alkalmazást követően fokozott nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (túlérzékenységet, depressziót és ingerlékenységet), hányást, vagy légzőszervi tüneteket észleltek. Ha súlyos nemkívánatos hatást, vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Figyelem!
Minden alkalmazás előtt olvassa el a használati utasítást és valamennyi figyelmeztetést, beleértve a doboz belsején található információt, amely tartalmazza a részletes felhasználói figyelmeztetéseket is.

Tárolási előírások:
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel. A pipetták a felhasználásig az eredeti csomagolásban tartandók a fénytől való megóvás érdekében. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Gyermekek elől gondosan el kell zárni. A közvetlen csomagolás első felbontását követően azonnal felhasználandó.

Közvetlenül a felhasználásig a pipetták az eredeti csomagolásukban tartandók. Ez az állatgyógyászati készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért kerülni kell, hogy a készítmény szájba, vagy szembe jusson. Fipronil vagy bármely segédanyag iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. Kerülni kell , hogy a pipetta tartalma az ujjakra kerüljön. Amennyiben ez megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Amennyiben az állatgyógyászati készítmény a szembe kerül, akkor azt azonnal, vízzel alaposan ki kell öblíteni. Az alkalmazás ideje alatt dohányozni, enni és inni tilos! Alkalmazás után kezet kell mosni. A készítmény lenyelése ártalmas az egészségre. Meg kell előzni, hogy a gyermekek a pipettákhoz férjenek és a használt pipettákat az alkalmazást követően azonnal ki kell dobni. A kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyermekeknek nem szabad engedni, hogy a kezelt állatokkal játsszanak, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Ezért javasolt, hogy az állatok kezelése ne napközben, hanem kora este történjen, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás Laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított teratogén, vagy fötotoxikus hatással. Az állatgyógyászati készítménnyel nem végeztek vizsgálatokat vemhes, vagy szoptató macskákon. Ezért vemhesség és laktáció alatt kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/ kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.
Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok), ha szükséges Túladagolással a mellékhatások kialakulásának kockázata növekedhet. A kezelést követően az állatok vakarózhatnak. A készítmény túladagolása esetén a kezelés helyén a szőrzet összetapad. Azonban ez a jelenség a alkalmazást követő 24 órában megszűnik

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
Az olyan háztartásokban, ahol több állat is van, a bolhák okozta probléma optimális megfékezése érdekében minden kutyát és macskát megfelelő rovarirtószerrel kell kezelni. A háziállatokból származó bolhák gyakran megfertőzik az állatok kosarát, alomját, megszokott pihenőhelyeit, mint például szőnyegeket és kárpitozott bútorokat, amelyeket masszív parazitafertőzés esetén és a védekező intézkedések elkezdésével egyidejűleg megfelelő rovarirtó készítménnyel és rendszeres porszívózással kell kezelni. A bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként történő használata során javasolt az allergiás állaton és a háztartásban élő más macskákon havonta történő alkalmazása. Kerülni kell az állatok gyakori úsztatását és samponozását mert a készítmény hatékonyságának tartósságát ilyen esetekben nem vizsgálták.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Kerülni kell, hogy a készítmény az állatok szemébe jusson. Amennyiben a készítmény véletlenül mégis a szembe kerül, akkor azt azonnal, vízzel alaposan ki kell öblíteni. A kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni. Fontos gondoskodni arról, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és meg kell akadályozni, hogy a kezelés után közvetlenül az állatok egymást nyalogassák. Kullancsok megtapadása az állaton előfordulhat. Ezért a fertőző betegségek átvitele nem zárható ki. A készítmény sebes, vagy kórosan elváltozott bőrfelületen nem alkalmazható. Nem alkalmazható a készítmény a célállat fajoktól eltérő fajokon, különösen nyulakon és tengerimalacokon. A készítmény lehetséges toxicitását az olyan 7 hónaposnál fiatalabb kismacskákra, amelyek a készítménnyel kezelt anyaállatokkal vannak kapcsolatban, nem vizsgálták. Az ilyen esetek különös gondosságot igényelnek.
Szabadon forgalmazható

Összetevők (egy 0.5 ml-es pipetta):
Hatóanyag: Fipronil 50.0 mg
Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E-320), 0.100 mg Butil-hidroxitoluol (E-321), 0.050 mg Benzil-alkohol (E-1519), 142.500 mg

Kapható kiszerelések: Beaphar FiptoTec Sopt On Cat 1x0,5ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Cat 3x0,5ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog S 5-10kg 1x0,67ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog S 5-10kg 3x0,67ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog M 10-20kg 1x1,34ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog M 10-20kg 3x1,34ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog L 20-40kg 1x2,68ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog L 20-40kg 3x2,68ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog XL 40-60kg 1x4,02ml

Ajánlott termékek
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Bolha és kullancsnyakörv S Bayer Bolfo Bolha és kullancsnyakörv - Bolha és kullancs elleni nyakörv kis és közepes kutyáknak valamint macskáknak Bolfo
-20%
Raktáron
2 968 Ft 3 710 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs 40 Cat SpotOn 4x0,4ml Bayer Advantage Cat 4kg alatt - Macskák bolhásságának megelőzésére és kezelésére, ezáltal a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) megelőzésére, illetve a gyógykezelés részeként gyorsan és könnyen alkalmazható csöpögtető készítmény 0-4 kg közötti súlyú macskáknak. Advantage
-25%
Raktáron
4 995 Ft 6 660 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs 80 Cat SpotOn 4x0,8ml Bayer Advantage Cat 4kg felett - Macskák bolhásságának megelőzésére és kezelésére, ezáltal a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) megelőzésére, illetve a gyógykezelés részeként gyorsan és könnyen alkalmazható csöpögtető készítmény 4 kg feletti súlyú macskáknak. Advantage
-25%
Raktáron
5 378 Ft 7 170 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Macska 3x1db Frontline Spot On Cat - Frontline készítmény Fipronil tartalmú, kifejezetten macskáknak kifejlesztve. Frontline
-15%
Raktáron
5 877 Ft 6 916 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Macska 1db Frontline Spot On Cat - Frontline készítmény Fipronil tartalmú, kifejezetten macskáknak kifejlesztve. Frontline
-5%
Raktáron
2 190 Ft 2 305 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Macska 1db Fypryst Spot On Macska - Rácsepegtető oldat Macskák bolha (Ctenocephalides felis), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére. Fypryst
-15%
Raktáron
1 489 Ft 1 752 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Repellens kullancs és bolhanyakörv 38cm Bayer Foresto Repellens kullancs és bolhanyakörv - Újgenerációs bolha és kullancsnyakörvként szagtalan és vízálló, hatását 48 órán belül kifejti, és biztonságosan alkalmazható 8kg testsúly alatti 7 hetes, vagy annál idősebb kölyök, és felnőtt kutyákon, valamint 10hetesnél idősebb kismacskákon és felnőtt macskákon. Foresto
-20%
Raktáron
6 890 Ft 8 613 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Macska 1x0,5ml Norbrook PestiGon Spot On Macska - Fipronil tartalmű rácsepegtető oldat macskáknak: bolhák elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. PestiGon
Raktáron
1 599 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Macska 4x0,5ml Norbrook PestiGon Spot On Macska - Fipronil tartalmű rácsepegtető oldat macskáknak: bolhák elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. PestiGon
-15%
Raktáron
5 436 Ft 6 396 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs BIO Collar Plus illóolajos nyakörv 35cm Beaphar BIO COLLAR Plus illóolajos nyakörv macskáknak – A Bio Collar nyakörv természetes olajok segítségével ápolja kedvenceinket. A nyakörv felhelyezése után ezek az olajok szétterülnek a bőrön és a bundában. Folyamatos használata frissítő és higiénikus hatású. Az irritált bőrt nyugtatja, csökkenti a viszketést, vakarózást. Hatását 4 hónapon keresztül fejti ki. Beaphar
-10%
Raktáron
1 689 Ft 1 877 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Pet Ultrahangos kullancs és bolhariasztó Lila TickLess Pet Ultrahangos kullancs és bolhariasztó készülék – Az ultrahangos kullancs- és bolhatávoltartó készülék viselése alkalmas kutyáknak, macskáknak és vadászgörényeknek egyaránt, a nemkívánt élősködők távoltartása céljából. A kiváló hatásfokkal működő termék ideális megoldást kínál a kullancsok és bolhák kutyáktól és macskáktól történő távoltartására, környezetbarát módon és ellenjavallatok nélkül. TickLess
-25%
Raktáron
4 199 Ft 5 599 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Pet Ultrahangos kullancs és bolhariasztó Barna TickLess Pet Ultrahangos kullancs és bolhariasztó készülék – Az ultrahangos kullancs- és bolhatávoltartó készülék viselése alkalmas kutyáknak, macskáknak és vadászgörényeknek egyaránt, a nemkívánt élősködők távoltartása céljából. A kiváló hatásfokkal működő termék ideális megoldást kínál a kullancsok és bolhák kutyáktól és macskáktól történő távoltartására, környezetbarát módon és ellenjavallatok nélkül. TickLess
-25%
Raktáron
4 199 Ft 5 599 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen 100ml Beaphar FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen – Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides fajok) és kullancsok (Ixodes fajok, köztük Ixodes ricinus) okozta fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Szőrtetvesség kezelésére kutyákban (Trichodectes canis) és macskákban (Felicola subrostratus). Rovarölő hatása a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéssel szemben macskákban legfeljebb 2 hónapig, kutyákban legfeljebb 3 hónapig tart, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően. A készítmény legfeljebb egy hónapig tartó akaricid hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően. Beaphar
-20%
Raktáron
2 990 Ft 3 738 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spray 100ml Frontline Spray az azonnali hatás érdekében - Frontline permet, bolha és kullancs elleni védekezésre kifejlesztett oldat, szórfejjel ellátott flakonban, külsőleges használatra kutyák és macskák számára egyaránt. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Frontline
Rendelhető
5 998 Ft
MACSKA MACSKAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Combo Spot On Macska 3x1db Frontline Combo Spot On Cat - Frontline készítmény Fipronil tartalmú, kifejezetten macskáknak kifejlesztve. Frontline
-10%
Rendelhető
7 302 Ft 8 112 Ft