A kép illusztráció.

Beaphar FiproTec Spot On Cat 3x0,5ml

kullancs- és bolhairtó csepp macskáknak

Beaphar FiproTec Spot On Cat – Macskák Kullancsfertőzöttségének (Ixodes ricinus) és bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis-FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. Kullancsfertőzöttség (Ixodes ricinus) kezelésére. A kezelés időpontjában az állaton lévő kullancsok (Ixodes ricinus) 48 órán belül elpusztulnak. A kezelés nem nyújt védelmet újabb kullancs fertőzöttségek ellen.

Gyártó:

Beaphar

Státusz: Raktáron
Kiszerelés: 3pipetta / Doboz
Egységár: 830 Ft / db
Nettó ár: 1 961,00 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Állatorvosi: Igen
Eredeti ár: 3 557 Ft Megtakarítás: 1 067 Ft Ár: 2 490 Ft

Beaphar FiproTec Spot On Cat – Macskák Kullancsfertőzöttségének (Ixodes ricinus) és bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis-FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. Kullancsfertőzöttség (Ixodes ricinus) kezelésére. A kezelés időpontjában az állaton lévő kullancsok (Ixodes ricinus) 48 órán belül elpusztulnak. A kezelés nem nyújt védelmet újabb kullancs fertőzöttségek ellen.

Az alkalmazás módja:
Helyileg, bőrre történő rácsepegtetésre. Adagolás: egy 0,5 ml-es pipetta egy macskakezelésére. Kizárólag külsőleges használatra. Ne távolítsa el a pipettát, csak közvetlenül a felhasználás előtt.

Alkalmazása:
Függőleges helyzetben tartva óvatosan meg kell ütögetni a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipetta-testbe kerüljön. Ollóval le kell vágni a pipetta csúcsát. Szét kell hajtani a szőrzetet a lapockák között, amíg láthatóvá nem válik a bőr. A pipetta hegyét a bőrre kell illeszteni és finoman össze kell nyomni, hogy tartalma a bőrre ürüljön, lehetőleg két pontban: az egyik a koponya alapjánál, a másik 2-3 cm-rel hátrább legyen. Ügyelni kell rá, hogy a készítmény ne nedvesítse át túlzottan a szőrt, mert ettől a kezelés helyén a szőr összetapad. Ha ez mégis bekövetkezik, a jelenség az alkalmazást követő 24 órán belül megszűnik. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie. A bolhafertőzés optimális megfékezése érdekében a kezelési tervet a helyi járványügyi helyzet alapján lehet kialakítani

Ellenjavallatok:
Rendelkezésre álló adatok hiányában az állatgyógyászati készítmény 7 hónaposnál fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kismacskákon nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas, stb.) vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mert nem kívánt mellékhatások - akar elhullás is - előfordulhatnak. Nem alkalmazható a hatóanyaggal, vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, fokozott nyálzás figyelhető meg, ami főként a vivőanyag jellegéből adódik. Az alkalmazást követően rendkívül ritkán fellépő, feltételezett mellékhatások között az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, lokális szőrhullást, viszketést, kipirosodást) és testszerte viszketegséget vagy szőrhullást jelentettek. Kivételes esetekben az alkalmazást követően fokozott nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (túlérzékenységet, depressziót és ingerlékenységet), hányást, vagy légzőszervi tüneteket észleltek. Ha súlyos nemkívánatos hatást, vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Figyelem!
Minden alkalmazás előtt olvassa el a használati utasítást és valamennyi figyelmeztetést, beleértve a doboz belsején található információt, amely tartalmazza a részletes felhasználói figyelmeztetéseket is.

Tárolási előírások:
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel. A pipetták a felhasználásig az eredeti csomagolásban tartandók a fénytől való megóvás érdekében. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra. Gyermekek elől gondosan el kell zárni. A közvetlen csomagolás első felbontását követően azonnal felhasználandó.

Közvetlenül a felhasználásig a pipetták az eredeti csomagolásukban tartandók. Ez az állatgyógyászati készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat. Ezért kerülni kell, hogy a készítmény szájba, vagy szembe jusson. Fipronil vagy bármely segédanyag iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. Kerülni kell , hogy a pipetta tartalma az ujjakra kerüljön. Amennyiben ez megtörténik, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Amennyiben az állatgyógyászati készítmény a szembe kerül, akkor azt azonnal, vízzel alaposan ki kell öblíteni. Az alkalmazás ideje alatt dohányozni, enni és inni tilos! Alkalmazás után kezet kell mosni. A készítmény lenyelése ártalmas az egészségre. Meg kell előzni, hogy a gyermekek a pipettákhoz férjenek és a használt pipettákat az alkalmazást követően azonnal ki kell dobni. A kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyermekeknek nem szabad engedni, hogy a kezelt állatokkal játsszanak, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Ezért javasolt, hogy az állatok kezelése ne napközben, hanem kora este történjen, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak.

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás Laboratóriumi vizsgálatok szerint a fipronil nem rendelkezik bizonyított teratogén, vagy fötotoxikus hatással. Az állatgyógyászati készítménnyel nem végeztek vizsgálatokat vemhes, vagy szoptató macskákon. Ezért vemhesség és laktáció alatt kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/ kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.
Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok), ha szükséges Túladagolással a mellékhatások kialakulásának kockázata növekedhet. A kezelést követően az állatok vakarózhatnak. A készítmény túladagolása esetén a kezelés helyén a szőrzet összetapad. Azonban ez a jelenség a alkalmazást követő 24 órában megszűnik

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
Az olyan háztartásokban, ahol több állat is van, a bolhák okozta probléma optimális megfékezése érdekében minden kutyát és macskát megfelelő rovarirtószerrel kell kezelni. A háziállatokból származó bolhák gyakran megfertőzik az állatok kosarát, alomját, megszokott pihenőhelyeit, mint például szőnyegeket és kárpitozott bútorokat, amelyeket masszív parazitafertőzés esetén és a védekező intézkedések elkezdésével egyidejűleg megfelelő rovarirtó készítménnyel és rendszeres porszívózással kell kezelni. A bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként történő használata során javasolt az allergiás állaton és a háztartásban élő más macskákon havonta történő alkalmazása. Kerülni kell az állatok gyakori úsztatását és samponozását mert a készítmény hatékonyságának tartósságát ilyen esetekben nem vizsgálták.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Kizárólag külsőleges alkalmazásra. Kerülni kell, hogy a készítmény az állatok szemébe jusson. Amennyiben a készítmény véletlenül mégis a szembe kerül, akkor azt azonnal, vízzel alaposan ki kell öblíteni. A kezelés előtt az állatok testtömegét pontosan meg kell mérni. Fontos gondoskodni arról, hogy a készítményt olyan területre alkalmazzuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és meg kell akadályozni, hogy a kezelés után közvetlenül az állatok egymást nyalogassák. Kullancsok megtapadása az állaton előfordulhat. Ezért a fertőző betegségek átvitele nem zárható ki. A készítmény sebes, vagy kórosan elváltozott bőrfelületen nem alkalmazható. Nem alkalmazható a készítmény a célállat fajoktól eltérő fajokon, különösen nyulakon és tengerimalacokon. A készítmény lehetséges toxicitását az olyan 7 hónaposnál fiatalabb kismacskákra, amelyek a készítménnyel kezelt anyaállatokkal vannak kapcsolatban, nem vizsgálták. Az ilyen esetek különös gondosságot igényelnek.
Szabadon forgalmazható

Összetevők (egy 0.5 ml-es pipetta):
Hatóanyag: Fipronil 50.0 mg
Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E-320), 0.100 mg Butil-hidroxitoluol (E-321), 0.050 mg Benzil-alkohol (E-1519), 142.500 mg

Kapható kiszerelések: Beaphar FiptoTec Sopt On Cat 1x0,5ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Cat 3x0,5ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog S 5-10kg 1x0,67ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog S 5-10kg 3x0,67ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog M 10-20kg 1x1,34ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog M 10-20kg 3x1,34ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog L 20-40kg 1x2,68ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog L 20-40kg 3x2,68ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog XL 40-60kg 1x4,02ml

Ajánlott termékek

Bolfo Bolha és kullancsnyakörv S

Bayer Bolfo Bolha és kullancsnyakörv - Bolha és kullancs elleni nyakörv kis és közepes kutyáknak valamint macskáknak

Kiszerelés: 1 Doboz
Gyártó: Bolfo
Egységár: 2659 Ft / db
2 659 Ft 3 324 Ft

Advantage 40 Cat SpotOn 4x0,4ml

Bayer Advantage Cat 4kg alatt - Macskák bolhásságának megelőzésére és kezelésére, ezáltal a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) megelőzésére, illetve a gyógykezelés részeként gyorsan és könnyen alkalmazható csöpögtető készítmény 0-4 kg közötti súlyú macskáknak.

Kiszerelés: 4db / Doboz
Gyártó: Advantage
Egységár: 1249 Ft / db
4 995 Ft 6 660 Ft

Fypryst Spot On Macska 1db

Fypryst Spot On Macska - Rácsepegtető oldat Macskák bolha (Ctenocephalides felis), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Kiszerelés: 1 Pipetta
Gyártó: Fypryst
Egységár: 1489 Ft / db
1 489 Ft 1 752 Ft

Fypryst Spot On Macska 3x1db

Fypryst Spot On Macska - Rácsepegtető oldat Macskák bolha (Ctenocephalides felis), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére.

Kiszerelés: 3pipetta / Csomag
Gyártó: Fypryst
Egységár: 1314 Ft / db
3 942 Ft 5 256 Ft

Panzi Dr.Pet Cat Kullancs es bolhariaszto Spray 200ml

Panzi Dr.Pet Kullancs es bolhariaszto Spray - Kirándulások, erdei séták vagy csak magas fűben való sétáltatáshoz kifejlesztett repellens hatású kullancs és bolhariasztó készítmény macskáknak és kutyáknak. A termék használata biztonságosabbá teszi az erdei sétákat és kirándulásokat, ugyanakkor nem váltja ki az egyéb kullancsriasztó készítmények használatát.

Kiszerelés: 200 Flakon
Gyártó: Panzi
Egységár: 5 Ft / db
1 097 Ft 1 290 Ft

Beaphar Vermicon Line On Spot On Cat 3x1ml

Beaphar Vermicon Line On rácsepegtető – Új szemléletű készítmény, mely a kutyák és macskák élősködőit fizikai úton teszi mozgásképtelenné (blokkolja azok ízületeit). Az ízeltlábú élősködők (pl. kullancsok, bolhák és atkák) a Vermiconnal való érintkezést követően néhány percen belül mozgásképtelenné válnak, nem tudnak a vérszívásra alkalmas helyzetbe kerülni, elpusztulnak, lehullanak az állatról.

Kiszerelés: 3pipetta / Doboz
Gyártó: Beaphar
Egységár:
Érdeklődjön