Termék kosárba került

Frontline Spot On Kutya L 20-40kg 3db

kullancs- és bolhairtó csepp kutyáknak

Frontline Spot On Dog L - Rácsepegtető oldat kutyáknak 20-40kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: Frontline
  • Cikkszám: G22000202
  • Kiszerelés: 3 pipetta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 2 563 Ft / db
  • Nettó ár: 6 055 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Frontline Spot On Dog L – Rácsepegtető oldat kutyáknak 20-40kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos.

Frontline SpotOn Kutya elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat:
• 100% kontakthatás: áthatol a bolhák és a kullancsok kitinvázán
• 24 órán belül elpusztítja a kifejlett bolhákat és megelőz minden újrafertőződést 4 héten keresztül
• Megszakítja a bolhák fejlődési ciklusát: megakadályozza a bolhapeték, lárvák kifejlődését 8 héten keresztül
• 48 órán belül elpusztítja a kullancsokat és megelőz minden kulancs általi újrafertőződést 2 héten keresztül
• Elpusztítja a tetveket
• Igen biztonságos mivel a hatóanyagok a bőrben halmozódnak fel, a szervezet más részeiből csak nyomokban mutatható ki
• A samponos fürdetésnek is ellenáll
• Kutyakölykök is jól tolerálják (8 hetes kortól ajánlott)
• Nincs mellékhatás: 6 hónapig, a havonta javasolt adag ötszörösét alkalmazva sincs mellékhatása

Frontline SpotOn Kutya rácsepegtető oldat, a bolhák (Ctenocephalides spp.) és a kullancsok (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) okozta fertőzések gyógykezelésére és megelőzésére kifejlesztett készítmény. A Frontline SpotOn Kutya alkalmas továbbá Trichodectes canis, Heterodoxus spiniger (Európában nem honos), Linognathus setosus (tetvek), Cheyletiella spp. (ragadozó atkák) elleni védekezésre és a bolha okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt az (Otodectes cynotis és a Sarcoptes scabiei varietas canis) rühatkák által okozott fertőzöttség leküzdésében. Hatékony a Lyme betegség vektora az Ixodes ricinus ellen is.

Frontline SpotOn Kutya rácsepegtető oldattal történő egyetlen kezelés 3 hónap védelmet nyújt a bolhák és 1 hónapos védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre a kullancsfertőzöttség elkerülése végett 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

Adagolás:
A minimálisan ajánlott adag 6,7 mg fipronil/ttkg, azaz egy 2,68 ml-es (L) pipetta 20-40 kg közötti testtömegű kutyának.

Felhasználási javaslat:
Tartsuk a pipettát a hegyével felfelé, majd pattintsuk le a kupakot. A gerincvonal mentén, a lapockák között hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a pipetta hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a pipetta hasát többször. Nagyobb testű kutyánál a gerincvonalon több helyre applikáljuk a pipetta tartalmát, hogy elkerüljük az oldat lecsurgását. Csak olyan helyre applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni!
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson. Fontos a pontos adagolás betartása.
Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával, illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, ha a kutya bolhaallergiás, illetve hypoallergén és lágyító samponokkal gyakran fürdetett kutyák esetében. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye és nem fordul elő kullancs, a Frontline Spot On kutya A.U.V. használata 2-3 havonta elégséges lehet.
Sarcoptes scabeie var. canis okozta rühösség gyógykezelésére többszöri ismételt kezelés szükséges.
Két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.

Ellenjavallat:
Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és / vagy 2 kg-nál könnyebb kutyákon.
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas), illetve lábadozó állatoknál.
Nyulakon tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és halált is okozhat.
Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskáknál nem szabad használni a túladagolás veszélye miatt.
Alkoholra és inszekticid szerekre érzékeny állatot ne kezeljen vele.

Mellékhatás:
Ha lenyalja a kutya, akkor rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, amit leginkább a vivőanyag okozhat. Rendkívül ritkán az applikáció helyén átmeneti bőrreakció (a bőr elszíneződése, szőrhullás, viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hyperaesthesia, depresszió), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő.

Különleges tárolási előírás:
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!!!
Eredeti csomagolásban, legalább 30 C fokon tárolandó. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. Lejárati idő: a gyártástól számított 3 év.

Különleges figyelmeztetés:
A készítményt olyan helyre kell applikálni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni és az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után. Ne fürdessük / úsztassuk az állatot a kezelés utáni két napon belül. A heti egy alkalommal gyakoribb fürdetés kerülendő, mivel nem ismert, hogyan befolyásolja a készítmény hatékonyságát.
Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni. Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni megfelelő ektoparazitikummal.

Túladagolás:
A nemkívánatos hatások megjelenésének kockázata növekedhet túladagoláskor, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű pipettával kell kezelni.

Állatok kezelését végző személyre vonatkozó munkavédelmi óvórendszabályok:
A készítmény nyálkahártya és szem irritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy szembe vagy szája jusson. Az alkalmazó, illetve az állat ektoparazitikumokkal vagy alkohollal szembeni ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a Frontline Spot On készítménnyel.
El kell kerülni, hogy a pipetta tartalma bőrre jusson. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel alaposan kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor tiszta vízzel alaposan ki kell mosni.
A készítmény használata után kezet kell mosni.
Amíg az alkalmazás helye szárazzá nem válik, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ezért javasolt az állatokat koraeste kezelni, és ezek az állatok nem aludhatnak a gazdával, különösen gyerekkel.
A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

Tartalmaz 1db 2,68ml-es pipettát

Kapható kiszerelések: Frontline Spot On Dog S 2-10kg, Frontline Spot On Dog M 10-20kg, Frontline Spot On Dog L 20-40kg 3db, Frontline Spot On Dog XL 40-60kg.

  • Gyártó: Frontline
  • Cikkszám: G22000202
  • Kiszerelés: 3 pipetta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 2 563.33 Ft / db
  • Nettó ár: 6 055,12 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

Ezt a terméket még nem értékelték, legyél te az első!

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb