Termék kosárba került

Beaphar FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen 100ml

kullancs- és bolhairtó spray

Beaphar FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen – Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides fajok) és kullancsok (Ixodes fajok, köztük Ixodes ricinus) okozta fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Szőrtetvesség kezelésére kutyákban (Trichodectes canis) és macskákban (Felicola subrostratus). Rovarölő hatása a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéssel szemben macskákban legfeljebb 2 hónapig, kutyákban legfeljebb 3 hónapig tart, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően. A készítmény legfeljebb egy hónapig tartó akaricid hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: Beaphar
  • Cikkszám: 15424_D
  • Kiszerelés: 100ml / Flakon
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 67 730 Ft / l
  • Nettó ár: 5 333 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

Beaphar FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen – Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides fajok) és kullancsok (Ixodes fajok, köztük Ixodes ricinus) okozta fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Szőrtetvesség kezelésére kutyákban (Trichodectes canis) és macskákban (Felicola subrostratus).
Rovarölő hatása a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéssel szemben macskákban legfeljebb 2 hónapig, kutyákban legfeljebb 3 hónapig tart, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően.
A készítmény legfeljebb egy hónapig tartó akaricid hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően.

Az alkalmazás módja:
Fontos, hogy a szőrzet a bőrfelületig átnedvesedjen. A szőrzet hosszától függően testtömeg kg-onként 3-6 ml-t kell alkalmazni (7,5-15 mg hatóanyag/ttkg), azaz 6-12 pumpálást kell végezni testtömeg kilogrammonként a 100 ml-es kiszerelésből.
 
A 100 ml-es palack tartalma:
• Megközelítőleg 3-6 kezelésre elegendő egy 5 kg tömegű kutyának, a szőrzet hosszától függően
• Megközelítőleg 8 kezelésre elegendő egy 4 kg tömegű rövid szőrű macskának
• Megközelítőleg 2 kezelésre elegendő egy 8 kg tömegű hosszú szőrű kutyának.
Jellemzők: A készítmény bevonatképző anyagot tartalmaz, ezért a permetezés után a szőrzeten bevonat képződik, ami a szőrt csillogóvá teszi.
Az ártalmatlanságra vonatkozó vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

Alkalmazása:
Permetezze be az állat egész testét, a készítményt megközelítőleg 10-20 cm távolságból alkalmazva.
A permetet a szőr növekedésével ellentétes irányba kell fújni, gondosan ügyelve rá, hogy az állat teljes szőrzete  átnedvesedjen. A szőrt fel kell borzolni, különösen hosszú szőrű állatok esetén, hogy a készítmény a bőrfelületig hatoljon.
A fej környékének, illetve fiatal és ideges állatok kezelésekor az alkalmazás elvégezhető a kesztyűs kézre permetezéssel és a termék szőrzetbe dörzsölésével is. Hagyjuk az állatot magától megszáradni, ne használjunk törölközőt.
 A kutya- és macskakölykök 2 napos kortól biztonságosan kezelhetők.

Ellenjavallatok:
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas stb.) vagy lábadozó állatokon
Nem alkalmazható nyulakon, mert mellékhatásokat, és akár elhullást is okozhat.
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Ha a készítményt az állat lenyalja, rövid ideig tartó erőteljes nyálzás figyelhető meg, elsősorban a vivőanyag természete miatt.
A rendkívül ritka esetben a használatot követően átmeneti bőrreakciók (bőrpír, viszketés, vagy helyi szőrhullás) megjelenéséről számoltak be. Kivételes esetekben nyálzás, reverzibilis neurológiai tünetek (túlérzékenység, levertség, idegrendszeri tünetek), hányás vagy légzőszervi tünetek is jelentkeztek használat után.Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Figyelem!
Minden alkalmazás előtt olvassa el a használati utasítást és valamennyi figyelmeztetést, beleértve a doboz belsején található információt, amely tartalmazza a részletes felhasználói figyelmeztetéseket is.

Tárolási előírások:
Gyermekek elől gondosan el kell zárni! Rendkívül gyúlékony. Legfeljebb 25°C-on tárolandó.
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a flakonon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!
A tartály első felbontása után felhasználható: 1 évig.
A felhasználhatóság dátumát (a felbontás után 1 év) fel kell jegyezni. Ami ez után a dátum után a készítményből megmarad, azt ki kell dobni.

Különleges figyelmeztetések:
Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:

Az ajánlott adagot nem szabad túllépni.

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe jusson. Véletlen szembe kerülés esetén a szemet azonnal és alaposan tiszta vízzel ki kell öblíteni Közvetlenül sérült bőrfelületre nem permetezhető..
A kezelt állatokat hagyja jól szellőző helyiségben megszáradni (lásd még 4.5 szakaszt).

Az állatokat zárt helyiségbe vagy hordozóba zárni, amíg azok szőrzete teljesen meg nem száradt, nem szabad.
Megfelelő tolerancia- és hatékonyság vizsgálatok hiányában a készítmény macskákon és kutyákon kívül más állatfajok kezelésére nem javasolt.

Az optimális hatékonyság érdekében az állatok fürdetése vagy samponozása a kezelést megelőző, illetve a kezelést követő két napos időszakban nem ajánlott. A két hónapon belüli legfeljebb négy fürdetésről vagy samponozásról kimutatták, hogy nem befolyásolja jelentősen a készítmény hatékonyságát. Gyakoribb samponozás esetén a kezelés havi rendszerességgel ajánlott.

A bolhafertőzöttség elleni hatékony védelem érdekében több állatot tartó háztartásokban a háztartásban élő minden kutyát és macskát egy időben kell kezelni.

A kutya és macska bolhák gyakran telepednek meg az állat kosarában, alvóhelyén, rendszeres pihenőhelyén, például a szőnyegben vagy kárpitozott bútorokban. Súlyos bolhafertőzöttség esetén a bolhairtás megkezdésekor megfelelő inszekticid szerrel való kezelés, illetve rendszeres porszívózás szükséges.

A készítmény nem alkalmas a környezet közvetlen kezelésére.
A szórófejes pumpa által kibocsájtott mennyiséget (0,5 ml/pumpálás) tekintve a készítmény  – a szőr hosszától függően (lásd még 4.9 szakasz) – leginkább 5-10 kg testtömegű macskák és kutyák kezelésére alkalmas, azonban nem a legmegfelelőbb közepes méretű és nagytestű kutyák számára.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Fontos gondoskodni arról, hogy az állatok a kezelés után ne nyalogassák egymást.Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton. Emiatt, kedve zőtlen körülmények esetén a fertőző betegségek átvitele nem zárható ki teljesen.

A kezelt állatokat a bepermetezést követően legalább 30 percig, illetve mindaddig, amíg szőrük teljesen meg nem száradt távol kell tartani tűztől, vagy más hőforrástól, és minden olyan felülettől, amiben az alkoholos spray kárt tehet. Ne permetezzen nyílt lángba vagy izzásban lévő anyagra. Kizárólag külsőleges alkalmazásra.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Ez a készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni a készítmény szájjal és a szemmel való érintkezését.
Asztma, illetve a rovarirtó szerek vagy alkohol iránti ismert túlérzékenység esetén kerülni kell az állatgyógyászati készítménnyel való érintkezést. Kerülje el, hogy a készítmény az ujjakkal érintkezésbe kerüljön. Ha ez mégis megtörténik, vízzel és szappannal mosson kezet. Ha irritáció lép fel, orvoshoz kell fordulni.

Véletlen szembejutás esetén a szemet tiszta vízzel gondosan ki kell mosni.

A kezelt állatokat nem szabad simogatni, illetve a gyermekeknek nem szabad megengedni, hogy a kezelt állatokkal játsszanak, amíg a szőrzetük meg nem szárad. Ezért ajánlatos az állatok kezelését nem napközben, hanem a koraesti órákban elvégezni, és nem szabad engedni, hogy a frissen kezelt állatok a tulajdonossal, különösen gyermekekkel együtt aludjanak.

Az állatokat a szabad levegőn vagy jól szellőző helyiségben kell bepermetezni.
A permetet ne lélegezze be! Az alkalmazás közben nem szabad enni, inni és dohányozni.
Az állatok kezelése során viseljen PVC- vagy nitrilkesztyűt. A ruházat védelme érdekében  vízhatlan kötény viselése ajánlott.
Ha a ruházat a készítménytől erősen átnedvesedik, le kell vetni, és az újbóli használat előtt ki kell mosni.
Használat után a kesztyűt ki kell dobni, majd vízzel és szappannal kezet kell mosni.

Több állat kezelése: A kezelő helyiség megfelelő szellőzése különösen fontos több állat kezelése esetén. Több állatot ajánlott a szabadban kezelni, vagy úgy csökkenteni a gőzök felhalmozódását, hogy az állatot a kezelő helyiségből az alkohol párolgása alatt kiviszik, és a kezelő helyiséget az egyes kezelések között átszellőztetik. Emellett gondoskodni kell a szárító helyiség jó szellőzéséről, és arról, hogy ne tartózkodjon több frissen kezelt állat azonos légtérben.

Egyéb óvintézkedések
A fipronil ártalmas lehet a vízi szervezetekre. A kezelt kutyát a kezelés után két napig nem szabad természetes vizekben úsztatni. (lásd 6.6 szakasz).

Vemhesség, laktáció és tojásrakás:
A spray biztonságosan alkalmazható szoptató kutyáknál. Ne alkalmazza vemhes macskáknál vagy kutyáknál, illetve szoptató macskáknál.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Ne használja egyidejűleg más, közvetlenül az állatok szőrén alkalmazandó bolhairtó készítménnyel.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
A mellékhatások jelentkezésének kockázata túladagolás esetén megnőhet, ezért az állatot mindig a testtömegüknek megfelelő adaggal kell kezelni. Túladagolás esetén az állatorvos kezdje meg a megfelelő tüneti kezelést.

Inkompatibilitások:
Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt az állatgyógyászati készítményt tilos keverni más állatgyógyászati készítménnyel.

Hatóanyaga:
Egy ml oldat  tartalmaz: Fipronil 2,5 mg

Kapható kiszerelések: Beaphar FiptoTec Spray 100ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Cat 1x0,5ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Cat 3x0,5ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog S 5-10kg 1x0,67ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog S 5-10kg 3x0,67ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog M 10-20kg 1x1,34ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog M 10-20kg 3x1,34ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog L 20-40kg 1x2,68ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog L 20-40kg 3x2,68ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog XL 40-60kg 1x4,02ml, Beaphar FiptoTec Sopt On Dog XL 40-60kg 3x4,02ml

  • Gyártó: Beaphar
  • Cikkszám: 15424_D
  • Kiszerelés: 100ml / Flakon
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 67 730.00 Ft / l
  • Nettó ár: 5 333,07 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

Ezt a terméket még nem értékelték, legyél te az első!

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb