Termék kosárba került

VetPlus Aktivait Small Breed tabletta 60db

Táplálékkiegészítő idős kutyáknak

VetPlus Aktivait Small Breed – Étrendkiegészítő kistestű kutyáknak, mely csökkenti az öregedéssel járó mentális és fizikai aktivitás tüneteit. Megelőzi az időskori szellemi és aktivitási szint csökkentését. A nemzetközi szakirodalomban a humán Alzheimer szindrómához hasonló tüneteket írnak le CCD kognitív diszfunkciónak, vagy CDS kognitív zavar szindrómának. Ezt az agy progresszív degeneratív elváltozásai idézik elő. Mely viselkedési zavarokban mutatkozik. Fontos a pontos diagnózis, mert ki kell zárni az egyéb viselkedési problémákat. Kistestű kutyáknál gyakrabban írják le a betegséget, mert élettani sajátosságuk, hogy hosszabb az életciklusuk. Kutatások igazolják macskáknál 11-14 éves korban 28% érintett, míg 15 év felett 50%.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: VetPlus
  • Cikkszám: 501145
  • Kiszerelés: 60 db / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 255 Ft / db
  • Nettó ár: 12 040 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

VetPlus Aktivait Small Breed – Étrendkiegészítő kistestű kutyáknak, mely csökkenti az öregedéssel járó mentális és fizikai aktivitás tüneteit. Megelőzi az időskori szellemi és aktivitási szint csökkentését.
A nemzetközi szakirodalomban a humán Alzheimer szindrómához hasonló tüneteket írnak le CCD kognitív diszfunkciónak, vagy CDS kognitív zavar szindrómának. Ezt az agy progresszív degeneratív elváltozásai idézik elő. Mely viselkedési zavarokban mutatkozik. Fontos a pontos diagnózis, mert ki kell zárni az egyéb viselkedési problémákat. Kistestű kutyáknál gyakrabban írják le a betegséget, mert élettani sajátosságuk, hogy hosszabb az életciklusuk. Kutatások igazolják macskáknál 11-14 éves korban 28% érintett, míg 15 év felett 50%. 

A kognitív diszfunkció idősebb kutyákat és macskákat érintő állapot, amit az agyban lezajló progresszív, degeneratív folyamatok okoznak. Jellemzője a viselkedés változása, amit a kognitív képességek fokozatos csökkenése és a tanult viselkedésminták eltűnése jelez. Idős állatokban gyakran előfordul, de a klinikusok és a tulajdonosok is a korral összefüggő viselkedésváltozásként értelmezik. 

Klinikai tünetek mely felismerésekor előnyös a VetPlus Aktivait kezelés:
• Aktivitás: zavartság, tájékozódási zavar
• Diszorientáció: eltévedés a saját kertben vagy lakásban, csökkent aktivitás, szobatisztaság képességének elvesztése
• Reakciók és szociális viselkedés: nem ismeri fel a családtagokat, ok nélküli ugatás, elfelejti a betanult trükköket
• Alvás/ébrenlét: alvási szokások megváltozása, álmatlanság, éjszaka sétál

Ezeknek a viselkedési változásoknak komoly hatásai vannak az állatok és a gazdáik jólétére, illetve az ember és állat közötti kötelékre. A kognitív változások csökkenthetik az állat stresszkezelési képességét és szorongást okozhatnak, mely további rendellenességeket eredményezhet, mint az elkülönülés, szorongás vagy fóbiák. 

Mivel a tulajdonosok ritkán ismerik fel vagy észlelik a betegséget, kulcsfontosságú, hogy az állatorvosok aktívan érdeklődjenek a viselkedésváltozások felől idősödő betegek esetében, minden alkalommal. 

Kognitív diszfunkció szindróma kórélettana 
- oxidatív stressz - az agy jelentősen fogékony az oxidatív károsodásra magas zsírtartalma, oxigén igénye és a korlátozott gyógyulási képessége miatt 
- mitokondriális károsodás - ahogy a mitokondrium öregszik egyre kevésbé használják fel hatékonyan az energiát és hajlamosak több szabad gyököt termelni, amely károkat okoz. A mitokondrium - mely elengedhetetlen az idegi védelemhez és gyógyuláshoz - károsodása megromlott elektron transzporthoz, csökkent energiatermeléshez és fokozott ROS termeléshez vezet, mely egyre növekvő pusztítás ciklushoz vezet. 

A kognitív diszfunkció kezelése 
A kognitív diszfunkció egy degeneratív állapot, eddig nem ismert gyógymóddal. Ajánlott elkezdeni a betegség kezelését amint bármely viselkedési tünet felismerhető és más diagnózis kizárható. 

A VetPlus Aktivait tápanyagok, antioxidánsok és mitokondriális ko-faktorok szinergikus kombinációja, ami bizonyítottan jótékony hatású kognitív diszfunkció esetén. 

Mikor kell használni az Aktivait-et? 
Minden veszélyeztetett vagy diagnosztizált kutyánál.

Összetevők Kistestű kutya (10kg alatt): 
DHA 25mg
Lecitin 15mg
Curcuma longa/lecitin 25mg
B6-vitamin 1,5mg
B12-vitamin 0,015mg
Folsav 0,5mg
Szelén (szelenometionin) 0,04mg
E-vitamin 10NE
D3-vitamin 75NE

A tablettákat lehet étellel keverni vagy egészben adni naponta egyszer. 
A kutyáknak való AKTIVAIT-et TILOS macskáknak adni. 

Adagolása:
Napi 1 tabletta

Kapható kiszerelések: 60tabletta/doboz

  • Gyártó: VetPlus
  • Cikkszám: 501145
  • Kiszerelés: 60 db / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 254.85 Ft / db
  • Nettó ár: 12 040,16 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

5.0
1 értékelés
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
100% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Toldi Judit
2024.01.09.
Még csak 5 napja használjuk de már most is látszik, hogy aktívabb a 14 éves kutyusunk. Remélem beválik. Még csak pár napja használjuk. 14 éves demens kutyának, de már sokkal aktívabb, nem alszik egész nap, érdeklődőbb lett. Remélem az éjszakai mászkálások is megszűnnek.
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb