Termék kosárba került

Frontpro Rágótabletta kutyáknak Small 4-10kg 3x28mg

kullancs- és bolhairtó rágótabletta kutyáknak

FrontPro Rágótabletta kutyáknak 4-10kg – Újszerű afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha és kullancs fertőzöttség ellen. Használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.

Tovább a részletes termékleírásra

  • Gyártó: Frontpro
  • Cikkszám: G230002
  • Kiszerelés: 3 tabletta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 3 997 Ft / db
  • Nettó ár: 9 441 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Válogasson hasonló termékeink közül!

Leírás

A Frontpro főtt marha ízesítésű rágótabletta megóvja kedvenced a bolháktól és a kullancsoktól. Jó választás, ha a kutyád allergiás lett valamilyen spot on cseppre, esetleg nem bírja elviselni magán a nyakörvet. Csak annyi a teendőd, hogy minden hónap azonos napján adj neki egy rágótabletát és készen is vagytok.

 

Miért szeretik a kutyák?

 

- Rágótabletta, marhahús ízesítéssel

- Könnyen beadható, akár egyéb eledel nélkül is

- Egy rágótabletta egy hónapig biztosít védelmet

- Gyorsan hat!

- Minden fajtának adható már 8 hetes kortól!

 

Miért szeretik a gazdik?

 

- Elpusztítja a bolhákat és kullancsokat: Gyorsan hatni kezd, a bolhákat 8 órán belül, a kullancsokat pedig 48 órán belül elpuszítja. Elpusztítja a bolhákat még azelőtt, hogy petét rakhatnának.

- Belülről hat: Ízletes rágótabletta, amely fürdetés vagy úszás esetén sem veszít hatékonyságából.

- Ízletes neki, könnyű neked: Ízletes rágótabletta, amit a kutyád szeretni fog!

 

FrontPro Rágótabletta kutyáknak 4-10kg – Újszerű afoxolaner tartalmú, kényelmes és hatékony védekezést kínáló rágótabletta bolha és kullancs fertőzöttség ellen. Használata során nem kerül vegyszer a kutya bőrfelületére, így biztonságosan alkalmazható kisgyermek közelében levő kutyán is. Hatásos rendszeresen kozmetikázott, fürdetett vagy úsztatott kutyák esetében is, mivel hatásidejét sem a víz, sem a samponos fürdetés nem befolyásolja. Szájon át alkalmazandó, ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható. PETNET.HU

FrontPro Rágótablettával történő egyetlen kezelés 1 hónap védelmet nyújt a bolhák és 1 hónapos védelmet biztosít a kullancsok ellen. Ismételt kezelésre a kullancsfertőzöttség elkerülése végett 1 hónapos időközzel kerülhet sor.

Mivel a FrontPro Rágótabletta használata során, a kutya testfelületére nem kerül hatóanyag, így nem rendelkezik távol tartó, repellens hatással, így a bolháknak és kullancsoknak meg kell kapaszkodni az állaton, és el kell kezdeni vért szívni. Elvileg a szer előbb elpusztítja az élősködőt, minthogy az beolthatná a fertőzést a gazdatestbe, de a terjesztett betegségek átvitelének lehetősége nem zárható ki teljesen.

A FrontPro Rágótabletta kutyáknak jellemzői:
• afoxolaner tartalmú készítmény, az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer.
• hatékony a kifejlett bolhák valamint számos kullancsfaj - többek között a Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus - ellen.
• a bolhákat 8 órán belül (a peterakás előtt elpusztítja a bolhákat megelőzve a lakás szennyeződését),
• a kullancsokat 48 órán belül elpusztítja,
• nem rendelkezik szúnyog távoltartó hatással.

Amit a termék hatóanyagáról tudni érdemes:
Az afoxolaner az izoxazolin családba tartozó rovar- és atkaölő szer. Az afoxolaner elsősorban a neurotranszmitter gamma-amino-vajsav (GABA) által vezérelt kloridcsatornákon hat, hatását azáltal fejti ki, hogy gátolja a kloridionok sejtmembránon keresztüli pre- és posztszinaptikus átvitelét. Mindez a rovarok és atkák központi idegrendszerének kontrollálatlan működéséhez és pusztulásukhoz vezet. Az afoxolaner szelektív toxicitása a rovarok/atkák és emlősök között a rovar/atka és az emlős GABA receptorok különböző érzékenységéből eredhet.

Az afoxolaner hatékony a kifejlett bolhák, valamint számos kullancsfaj – többek között a Dermacentor reticulatus és D. variabilis, Ixodes ricinus és I. scapularis, Rhipicephalus sanguineus, Amblyomma americanum, és Haemaphysalis longicornis – ellen.
• Ennek a szövegnek a forrása a PETNET.HU webáruház!
A FrontPro Rágótabletta kutyáknak ajánlott:
Kutyák bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.
Kutyák kullancsfertőzésének (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) kezelésére. Egyetlen kezelés legfeljebb egy hónapon keresztül elpusztítja a kullancsokat.
A bolháknak és a kullancsoknak meg kell telepedniük a gazdán és el kell kezdeniük táplálkozni ahhoz, hogy a hatóanyag hasson rájuk.

Adagolás:
Az Frontpro tabletták rághatóak és ízletesek a legtöbb kutya számára. Ha a kutya nem fogadja el rögtön a tablettát, akkor a táplálékkal is beadható.
2-4ttkg között 1db FrontPro 11mg rágótabletta
4-10ttkg között 1db FrontPro 28mg rágótabletta
10-25ttkg között 1db FrontPro 68mg rágótabletta
25-50ttkg között 1db FrontPro 136mg rágótabletta
50 testtömeg kg feletti kutyáknál a különböző/azonos erősségű rágótabletták megfelelő kombinációját kell alkalmazni. A tabletták nem oszthatóak.

Felhasználási javaslat:
Bolha és kullancs fertőzöttség kezelése:
Havonta a teljes bolha- és/vagy kullancsszezon alatt, a helyi járványtani helyzetnek megfelelően.

Ellenjavallat:
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatás:
Nagyon ritkán enyhe gyomor-bélrendszeri tünetek (hányás, hasmenés), viszketés, kedvetlenség, kóros lesoványodás és idegrendszeri tünetek (rángatódzás, koordináció hiánya és izomremegések) voltak megfigyelhetők. A legtöbb tünet kezelés nélkül megszűnt és rövid ideig állt fenn.
Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!
Különleges tárolási előírás:
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozon az EXP után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez az állatgyógyászati készítmény különleges tárolást nem igényel.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
A parazitáknak el kell kezdeniük táplálkozni a gazdán ahhoz, hogy az afoxolaner hasson rájuk: ezért a paraziták által terjesztett betegségek átvitelének kockázata nem kizárható.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb kölyökkutyáknál és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyáknál a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
Egyszerre csak egy rágótablettát vegyen ki a buborékcsomagolásból azért, hogy a gyermekek az állatgyógyászati készítményhez ne férhessenek hozzá. A buborékcsomagolást a benne maradó rágótablettákkal helyezze vissza a papírdobozba.
Használat után mosson kezet.

Vemhesség és laktáció:
A patkányon és nyúlon végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén hatással, sem semmilyen mellékhatással a hímek és nőstények reprodukciós képességére. Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején illetve tenyészkutyákon. Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny-kockázat elemzésnek megfelelően alkalmazható.

Túladagolás:
A maximális adag 5-szörösével kettő-négy hetes időközönként 6 alkalommal megismételt kezelést kapó 8 hetesnél idősebb egészséges beagle kölyökkutyákon nem jelentkeztek mellékhatások.

Tartalmaz 3db 28mg-os szögletes tabletát

Kapható kiszerelések: FrontPro Rágótabletta kutyáknak 2-4kg 3x11mg tabletta, FrontPro Rágótabletta kutyáknak 4-10kg 3x28mg tabletta, FrontPro Rágótabletta kutyáknak 10-25kg 3x68mg tabletta, FrontPro Rágótabletta kutyáknak 25-50kg 3x138mg tabletta

  • Gyártó: Frontpro
  • Cikkszám: G230002
  • Kiszerelés: 3 tabletta / Doboz
  • Státusz: Raktáron
  • Egységár: 3 996.67 Ft / db
  • Nettó ár: 9 440,94 Ft
  • Törékeny: Nem
  • Állatorvosi: Igen

Értékelések Írj értékelést!

5.0
17 értékelés
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
94% ajánlaná ezt a terméket ismerősének
Noemik5
2024.04.15.
Elégedett vagyok Meg vagyok elégedve a termékkel összességében. Kullancs bolha nem volt még azóta a kutyáimba. Talán annyi volt vele a problémám, hogy kicsit kemény a tabletta és többszöri próbálkozásra sikerült megennie a kutyusoknak.
Ajánlaná ismerősének
CsVJ
2024.04.14.
Ajánlom Én meg vagyok vele elégedve
Könnyen be adható
Ajánlaná ismerősének
Alexandra
2024.04.14.
Nincs többé trükközés Nagyon elégedett vagyok. Eddig mindig szenvedés volt az ilyen jellegű tabletták be adása a kutyámnak. Ezt egybe le nyelte.
Ajánlaná ismerősének
tbucsay
2024.04.10.
Nagyon hasznos termék Nagyon hasznos és jót termék, a kutyagazdik számára csak ajánlani tudom. Nekünk bevált, leginkább a kullancs ellen!
Ajánlaná ismerősének

Válogasson népszerű termékeink közül

Mások ezeket a termékeket is megvásárolták

Bejelentkezés
Kérjük adja meg a jelszavát
Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció

Új felhasználó vagy?

Menü
Termék kategóriák
Információk
Egyéb