Frontline Tri-Act Spot On S 5-10kg 3x1ml

kullancs- és bolhairtó csepp kutyáknak

A kép illusztráció.

Frontline Tri-Act Spot On S 5-10kg 3x1ml

kullancs- és bolhairtó csepp kutyáknak

A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat kistestű (5-10kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen.

Tovább a termékleírásra

Gyártó: Frontline
Kiszerelés: 3db / Doboz
Egységár: 2797 Ft / db
Nettó ár: 6 606,30 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Állatorvosi: Igen

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS:

  • Személyes átvétel telephelyünkön - Mindig ingyenes
  • GLS Házhozszállítás - 15 001 Ft felett
  • GLS Csomagpont - 10 001 Ft felett
  • MPL PostaPont - 10 001 Ft felett
  • MPL Házhozszállítás - 500 001 Ft felett
Válogasson hasonló termékeink közül!
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On XL 40-60kg 3x6ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat óriástestű (40-60kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
Raktáron
10 990 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On L 20-40kg 3x4ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat nagytestű (20-40kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
Raktáron
9 990 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On M 10-20kg 3x2ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat közepestestű (10-20kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
Raktáron
8 890 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On XS 2-5kg 3x0,5ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat mini (2-5kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
Raktáron
7 990 Ft
Leírás

A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat kistestű (5-10kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen.

Bolha és/vagy kullancs fertőzés kezelésére és megelőzésére, abban az esetben, ha lepkeszúnyogok, szúrólegyek és/vagy szúnyogok elleni repellens (vérszívást megelőző) hatásra is szükség van.
 Ctenocephalides felis bolhafertőzés kezelésére és megelőzésére, valamint Ctenocephalides canis bolhafertőzés megelőzésére. A készítmény 24 órán belül elpusztítja a már jelen levő C.felis bolhákat. Egy kezelés 4 hétig véd az új bolhafertőzésektől. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként, amennyiben azt előzőleg állatorvos diagnosztizálta.

A készítmény repellens hatással rendelkezik kullancsok (Deremacentor reticulatus) ellen, amely a kezelést követően 7-28 napig áll fenn. Mindazonáltal egy-egy kullancs megtelepedhet és leválhat a fertőzés utáni első 24 órán belül.
 A készítmény azonnali atkaölő hatással rendelkezik Rhipicephalus sanguineus és Ixodes ricinus ellen, de ha kullancsok már jelen vannak a kélszítmény alkalmazásakor, akkor lehet, hogy nem minden kullancs pusztul el a kezelés utáni 48 órán belül. 
A készítmény 4 hétig folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen.

A készyítmény repellens (vérszívást megelőző) hatással rendelkezik 3 hétig lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen és 4 hétig szúnyogok (Culex pipiens) ellen. A készítmény 3 hétig folyamatosan tartó rovarölő hatással rendelkezik lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen.
A készítmény távol tartja és elpusztítja a szuronyos istállólegyet (Stomoxys calcitrans) öt hétig.

Alkalmazása:
A kutya testtömegének megfelelő pipetta méretet válasszuk. A 60kg-nál nagyobb testtömegű kutyák esetében két pipettának az állat testtömegének leginkább megfelelő kombinációját használjuk.
 A készítményt két olyan ponton kell alkalmazni, ahol a kutya nem éri el, és így nem tudja lenyalni az alkalmazás helyét. Ezek a helyek a nyak alapjánál a lapockák előtt, és a nyak közepén a nyakszirt és a lapockatájék között találhatóak.


Vegyük ki a buborékcsomagolásból, és egy buborékcsomagolást válasszunk le. Vegyük ki a pipettát úgy, hogy ollóval vágjuk fel a buborékcsomagolást a pontozott vonal mentén, vagy a jelölt sarok behajtása után húzzuk le a buborékcsomagolás fóliáját. Tartsuk felfelé a pipettát, távol az arctól és a testtől, és ollóval vágjuk le a pipetta hegyét. Hajtsuk szét a kutya hátoldalán a szőrt, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre. Nyomjuk ki a pipetta tartalmát úgy, hogy annak kb. a felét a nyak közepén a nyakszirt és a lapockatájék között vigyük fel. A pipetta teljes tartalmának kiürítéséhez ismételjük meeg a műveletet a nyak alapjánál, a lapockák előtt. A legjobb eredmény elérése érdekében biztosítsuk, hogy a készítmény közvetlenül a bőrre kerüljön, ne pedig a szőrre.

Ellenjavallatok:
- Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon.
- Nem alkalmazható macskákon és nyulakon, mert mellékhatások jelentkezhetnek, sőt elhullás is előfordulhat.
- Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Az alkalmazás után nagyon ritkán előforduló feltételezett mellékhatások közé tartoznak az alkalmazás helyén jelentkező átmeneti bőrreakció (bőr elszíneződése, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) és az egész testre kiterjedő viszketés illetve szőrhullás. Túlzott nyálzás, reverzibilis idegrendszeri tünetek (fokozott ingerérzékenység, hiperaktivitás, izomremegés, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányás szintén jelentkezhetnek az alkalmazáűs után.
Ha a kutya lenyalja az alkalmazás helyét, átmeneti fokozott nyálzás és hányás jelentkezhet.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Különleges tárolási előírások:
- Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

- Az eredeti buborékcsomagolásban tárolandó

- Legfeljebb 25°C-on tárolandó

- Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozban az "EXP" után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:

Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton, és egy-egy szúnyog- illetve lepkeszúnyogcsípés előfordulhat. Ezért kedvezőtlen körülmények között a kórokozók ezen ízeltlábúakkal történő átvitele teljkeséggel nem zárható ki.
 A készítmény megőrzi a bolhákkal szembeni hatékonyságát, ha a kezelt állatok alkalmanként vízbe merülnek )pl. úszás, fürdés). Azonban a kezelés utáni 48 órán belül nem szabad a kutyákat úsztatni, sem pedig samponnal mosdatni. Kerülni kell a kezelt kutyák gyakori úsztatását illetve samponos mosdatását, mert ezek hátrányosan befolyásolhatják a készítmény hatékonyságának fennmaradását.
 Az új bolhákkal történő újrafertőződés megakadályozása érdekében ajánlott minden kutya kezlése a háztartásban. Az ugyanabban a háztartásban élő más állatokat szintén kezelni kell megfelelő készítmánnyel. Továbbá a lakókörnyezet fertőzöttségének csökkentése érdekében ajánlott a környezet megfelelő szerrel végzett kezelése a kifejlett bolhák és fejlődési alakjaik ellen.A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Célzott vizsgálatok hiányában a 8 hetesnél fiatalabb és 2 kg-nál könnyebb kutyáknál a készítmény alkalmazása nem ajánlott.
Ügyelni kell arra, hogy a készítmény ne kerüljön a kutya szemébe. Fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a készítményt olyan helyre juttattuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani kell, hogy más állat se tudja nyalogatni a kezelési helyeket az alkalmazást követően.
A permetrin tartalom miatt a készítmény macskáknál potenciálisan halálos görcsöket válthat ki. Véletlen bőrre jutás esetén a macskát samponnal vagy szappannal le kell mosni, és azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
A macskáknak a készítménnyel történő véletlen érintkezések megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyákon az alkalmazás helyét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, azonnal állatorvoshoz kell fordulni.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.
Ez a készítmény bőr és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni a készítmény bőrre és szembe jutását. Ne nyissuk ki a pipettát az archoz közel illetve az arc irányába. Szembe kerülés esetén, illetve ha szemirritáció jelentkezik az alkalmazás közben, azonnal öblítsük ki a szemet bő vízzel. Ha a szemirritáció továbbra is fennáll, forduljunk orvoshoz. Bőrre kerülés esetén, illetve ha bőrirritáció jelentkezik az alkalmazás közben, azonnal és alaposan mossuk le a bőrt szappannal és vízzel. Ha a bőrirritáció továbbra is fennáll vagy visszatér, forduljunk orvoshoz.
A fipronil és/vagy permetrin iránt ismeretlen túlérzékeny személyeknek kerülni kell a készítménnyel való érintkezést.
A készítmény ártalmas, ha lenyelik. El kell kerülni a száj kézzel való érintését. Nem szabad dohányozni, inni és enni az alkalmazás közben. Használat után kezet kell mosni. Ha lenyelték, a szájat ki kell öblíteni, és rosszullét esetén orvoshoz kell fordulni.
Mivel az N-metil-pirrolidon segédanyag fototoxikus és teratogén hatású lehet a szervezetbe történő jelentős mértékű bejutása után, terhes nőknek védőkesztyűt kell viselniük a készítménnyel történő érintkezés elkerülése érdekében.
 A kezelt állatokhoz nem szabad hozzányúlni, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad, és gyermekeknek nem szabad engedni, hogy játszanak a kezelt állatokkal, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Ezért javasolt, hogy az állatok kezelése ne napközben, hanem kora este történjen, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak.
 A pipettákat az eredeti buborékcsomagolásban kell tárolni, és felhasználás után az üres pipettát megfelelő módon azonnal meg kell semmisíteni, hogy az illetéktelen hozzáférést megelőzzük.

Egyéb óvintézkedések:

A készítmény ártalmas lehet a vízi élőlényekre. A kezelt kutyákat a kezelés után 2 napig nem szabad beengedni a felszíni vizekbe.

Vemhesség és laktáció:

Fipronillal és permetrinnel végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén illetve embriotoxikus hatással. A készítményt nem vizsgálták vemhes és laktálló állatokon.
Az N-metil-pirrolidon, ami a készítmény egyik segédanyaga, laboratóriumi állatokon nagy adagú ismételt expozício után teratogén hatást mutatott.
Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésének megfelelően alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

Az ártalmatlanságot egészséges felnőtt kutyákon az ajánlott adag legfeljebb ötszörösével történő kezeléssel és kölykökön bizonyították.
Múló jellegű mellékhatások, mint enyhe idegrendszeri tünetek, hányás és hasmenés jelentkezhetnek, de ezek általában kezelés nélkül 1-2 napon belül megszűnnek.
Az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű pipettával kell kezelni.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékot a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény és az üres tartály nem kerülhet természetes vizekbe, árkokba, vízfolyásokba.

Kapható kiszerelések: Frontline Tri-Act Spot On Dog XS 2-5kg 3x0,5ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog S 5-10kg 3x1ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog M 10-20kg 3x2ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog L 20-40kg 3x4ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog XL 40-60kg 3x6ml

Ajánlott termékek
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Bolha és kullancsnyakörv S Bayer Bolfo Bolha és kullancsnyakörv - Bolha és kullancs elleni nyakörv kis és közepes kutyáknak valamint macskáknak Bolfo
-20%
Raktáron
2 968 Ft 3 710 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Nyakörv bolha és kullancs ellen S 38cm Bayer Kiltix kullancs- és bolhairtó nyakörv kistestű kutyák számára Kiltix
-25%
Raktáron
4 690 Ft 6 253 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Nyakörv bolha és kullancs ellen M 53cm Bayer Kiltix kullancs- és bolhairtó nyakörv közepestestű kutyák számára Kiltix
-25%
Raktáron
4 990 Ft 6 653 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Nyakörv bolha és kullancs ellen L 70cm Bayer Kiltix kullancs- és bolhairtó nyakörv nagytestű kutyák számára Kiltix
-25%
Raktáron
5 490 Ft 7 320 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Kutya S 2-10kg 1db Frontline Spot On Dog S - Rácsepegtető oldat kutyáknak 2-10kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Frontline
-5%
Rendelhető
2 384 Ft 2 509 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Kutya L 20-40kg 1db Frontline Spot On Dog L - Rácsepegtető oldat kutyáknak 20-40kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Frontline
-5%
Raktáron
3 347 Ft 3 523 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On Kutya XL 40-60kg 1db Frontline Combo Spot On Dog XL - Rácsepegtető oldat kutyáknak 40-60kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Frontline
-5%
Raktáron
3 742 Ft 3 939 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Rovarirtó Spray 500ml Insecticide 2000 Rovarirtó Spray - Új, tartós hatású szabadforgalmú irtószer, a zárt térben rejtett életmódú rovarok pl. bolha irtására. Elsősorban kedvencünk fekhelyén található élősködők irtására ajánlott. Insecticide 2000
Raktáron
3 216 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Nyakörv kullancs és lepkeszúnyog ellen 65cm MSD Scalibor kullancs és szúnyogirtó nyakörv közepes és nagytestű kutyák számára Scalibor
-25%
Raktáron
4 980 Ft 6 640 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On kutya L 20-40kg 1db Fypryst Spot On kutya L - Rácsepegtető oldat Kutyák bolha (Ctenocephalides spp.), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére. Fypryst
-15%
Raktáron
2 189 Ft 2 575 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On 25-40kg között 4x4ml Bayer Advantix Spot On 25kg felett - Rácsepegtető oldat kutyáknak 25kg súly felett: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Advantix
-25%
Raktáron
9 998 Ft 13 331 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs VetIQ Flea Guard Tabletta 90db Mark & Chappell VetIQ Flea Guard - Tabletta, teljes mértékben természetes összetevők keverékéből, amelyek segítenek távol tartani a bolhákat és kullancsokat. Mark Chappell
Raktáron
3 587 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Home hálózati poratka elleni ultrahangos készülék MiteLess Poratka elleni ultrahangos hálózati készülék – Poratka elleni ultrahangos készülék humán felhsználásra. A kiváló hatásfokkal működő termék ideális megoldást kínál a poratkák elleni harcban környezetbarát módon és ellenjavallatok nélkül. Vegyszer- és illatanyagmentes védelem! MiteLess
-20%
Rendelhető
7 699 Ft 9 624 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs FiproTec Spot On Dog Large 3x2,68ml Beaphar FiproTec Spot On Dog Large – Nagytestű (20-40kg közötti testsúlyú) kutyák kullancsfertőzöttségének (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) és bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis-FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. A termék védelmet nyújt a kutyák új kullancsfertőzései (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen a kezelést követő 7-ik naptól a 28-ik napig. Amennyiben a terméket rendszeresen használja, és a 28. napon a termékkel való kezelést ismételten elvégzi úgy a kullancs elleni védelem 4 hétig tart. Beaphar
-30%
Raktáron
3 590 Ft 5 129 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen 100ml Beaphar FiproTec Spray bolhák és kullancsok ellen – Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides fajok) és kullancsok (Ixodes fajok, köztük Ixodes ricinus) okozta fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Szőrtetvesség kezelésére kutyákban (Trichodectes canis) és macskákban (Felicola subrostratus). Rovarölő hatása a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéssel szemben macskákban legfeljebb 2 hónapig, kutyákban legfeljebb 3 hónapig tart, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően. A készítmény legfeljebb egy hónapig tartó akaricid hatással rendelkezik kullancsokkal szemben, a környezeti fertőzöttség mértékétől függően. Beaphar
-20%
Raktáron
2 990 Ft 3 738 Ft