Frontline Tri-Act Spot On S 5-10kg 3x1ml

kullancs- és bolhairtó csepp kutyáknak

-20%
A kép illusztráció.

Frontline Tri-Act Spot On S 5-10kg 3x1ml

kullancs- és bolhairtó csepp kutyáknak

A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat kistestű (5-10kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen.

Tovább a termékleírásra

Gyártó: Frontline
Kiszerelés: 3db / Doboz
Egységár: 2261 Ft / db
Nettó ár: 5 340,47 Ft + Áfa
Törékeny: Nem
Állatorvosi: Igen

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS:

  • Személyes átvétel telephelyünkön - Mindig ingyenes
  • GLS Házhozszállítás - 15 001 Ft felett
  • GLS Csomagpont - 10 001 Ft felett
  • MPL PostaPont - 10 001 Ft felett
  • MPL Postacsomag - 500 001 Ft felett
Válogasson hasonló termékeink közül!
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On XL 40-60kg 3x6ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat óriástestű (40-60kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
-25%
Raktáron
9 129 Ft 12 173 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On L 20-40kg 3x4ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat nagytestű (20-40kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
-25%
Raktáron
8 130 Ft 10 841 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On M 10-20kg 3x2ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat közepestestű (10-20kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
-20%
Raktáron
7 315 Ft 9 144 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Tri-Act Spot On XS 2-5kg 3x0,5ml A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat mini (2-5kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen. Frontline
-20%
Raktáron
6 385 Ft 7 982 Ft
Leírás

A Frontline Tri-Act Spot On rácsepegtető oldat kutyáknak – Repellens hatású rácsepegtető oldat kistestű (5-10kg) kutyák számára kullancsok, bolhák, szúnyogok, lepkeszúnyogok, és szúrólegyek ellen.

Bolha és/vagy kullancs fertőzés kezelésére és megelőzésére, abban az esetben, ha lepkeszúnyogok, szúrólegyek és/vagy szúnyogok elleni repellens (vérszívást megelőző) hatásra is szükség van.
 Ctenocephalides felis bolhafertőzés kezelésére és megelőzésére, valamint Ctenocephalides canis bolhafertőzés megelőzésére. A készítmény 24 órán belül elpusztítja a már jelen levő C.felis bolhákat. Egy kezelés 4 hétig véd az új bolhafertőzésektől. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás kezelési stratégiájának részeként, amennyiben azt előzőleg állatorvos diagnosztizálta.

A készítmény repellens hatással rendelkezik kullancsok (Deremacentor reticulatus) ellen, amely a kezelést követően 7-28 napig áll fenn. Mindazonáltal egy-egy kullancs megtelepedhet és leválhat a fertőzés utáni első 24 órán belül.
 A készítmény azonnali atkaölő hatással rendelkezik Rhipicephalus sanguineus és Ixodes ricinus ellen, de ha kullancsok már jelen vannak a kélszítmény alkalmazásakor, akkor lehet, hogy nem minden kullancs pusztul el a kezelés utáni 48 órán belül. 
A készítmény 4 hétig folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen.

A készyítmény repellens (vérszívást megelőző) hatással rendelkezik 3 hétig lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen és 4 hétig szúnyogok (Culex pipiens) ellen. A készítmény 3 hétig folyamatosan tartó rovarölő hatással rendelkezik lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) ellen.
A készítmény távol tartja és elpusztítja a szuronyos istállólegyet (Stomoxys calcitrans) öt hétig.

Alkalmazása:
A kutya testtömegének megfelelő pipetta méretet válasszuk. A 60kg-nál nagyobb testtömegű kutyák esetében két pipettának az állat testtömegének leginkább megfelelő kombinációját használjuk.
 A készítményt két olyan ponton kell alkalmazni, ahol a kutya nem éri el, és így nem tudja lenyalni az alkalmazás helyét. Ezek a helyek a nyak alapjánál a lapockák előtt, és a nyak közepén a nyakszirt és a lapockatájék között találhatóak.


Vegyük ki a buborékcsomagolásból, és egy buborékcsomagolást válasszunk le. Vegyük ki a pipettát úgy, hogy ollóval vágjuk fel a buborékcsomagolást a pontozott vonal mentén, vagy a jelölt sarok behajtása után húzzuk le a buborékcsomagolás fóliáját. Tartsuk felfelé a pipettát, távol az arctól és a testtől, és ollóval vágjuk le a pipetta hegyét. Hajtsuk szét a kutya hátoldalán a szőrt, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre. Nyomjuk ki a pipetta tartalmát úgy, hogy annak kb. a felét a nyak közepén a nyakszirt és a lapockatájék között vigyük fel. A pipetta teljes tartalmának kiürítéséhez ismételjük meeg a műveletet a nyak alapjánál, a lapockák előtt. A legjobb eredmény elérése érdekében biztosítsuk, hogy a készítmény közvetlenül a bőrre kerüljön, ne pedig a szőrre.

Ellenjavallatok:
- Nem alkalmazható beteg vagy lábadozó állatokon.
- Nem alkalmazható macskákon és nyulakon, mert mellékhatások jelentkezhetnek, sőt elhullás is előfordulhat.
- Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:
Az alkalmazás után nagyon ritkán előforduló feltételezett mellékhatások közé tartoznak az alkalmazás helyén jelentkező átmeneti bőrreakció (bőr elszíneződése, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) és az egész testre kiterjedő viszketés illetve szőrhullás. Túlzott nyálzás, reverzibilis idegrendszeri tünetek (fokozott ingerérzékenység, hiperaktivitás, izomremegés, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányás szintén jelentkezhetnek az alkalmazáűs után.
Ha a kutya lenyalja az alkalmazás helyét, átmeneti fokozott nyálzás és hányás jelentkezhet.
Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Különleges tárolási előírások:
- Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

- Az eredeti buborékcsomagolásban tárolandó

- Legfeljebb 25°C-on tárolandó

- Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a dobozban az "EXP" után feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:

Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton, és egy-egy szúnyog- illetve lepkeszúnyogcsípés előfordulhat. Ezért kedvezőtlen körülmények között a kórokozók ezen ízeltlábúakkal történő átvitele teljkeséggel nem zárható ki.
 A készítmény megőrzi a bolhákkal szembeni hatékonyságát, ha a kezelt állatok alkalmanként vízbe merülnek )pl. úszás, fürdés). Azonban a kezelés utáni 48 órán belül nem szabad a kutyákat úsztatni, sem pedig samponnal mosdatni. Kerülni kell a kezelt kutyák gyakori úsztatását illetve samponos mosdatását, mert ezek hátrányosan befolyásolhatják a készítmény hatékonyságának fennmaradását.
 Az új bolhákkal történő újrafertőződés megakadályozása érdekében ajánlott minden kutya kezlése a háztartásban. Az ugyanabban a háztartásban élő más állatokat szintén kezelni kell megfelelő készítmánnyel. Továbbá a lakókörnyezet fertőzöttségének csökkentése érdekében ajánlott a környezet megfelelő szerrel végzett kezelése a kifejlett bolhák és fejlődési alakjaik ellen.A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Célzott vizsgálatok hiányában a 8 hetesnél fiatalabb és 2 kg-nál könnyebb kutyáknál a készítmény alkalmazása nem ajánlott.
Ügyelni kell arra, hogy a készítmény ne kerüljön a kutya szemébe. Fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a készítményt olyan helyre juttattuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni, és biztosítani kell, hogy más állat se tudja nyalogatni a kezelési helyeket az alkalmazást követően.
A permetrin tartalom miatt a készítmény macskáknál potenciálisan halálos görcsöket válthat ki. Véletlen bőrre jutás esetén a macskát samponnal vagy szappannal le kell mosni, és azonnal állatorvoshoz kell fordulni.
A macskáknak a készítménnyel történő véletlen érintkezések megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyákon az alkalmazás helyét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, azonnal állatorvoshoz kell fordulni.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.
Ez a készítmény bőr és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni a készítmény bőrre és szembe jutását. Ne nyissuk ki a pipettát az archoz közel illetve az arc irányába. Szembe kerülés esetén, illetve ha szemirritáció jelentkezik az alkalmazás közben, azonnal öblítsük ki a szemet bő vízzel. Ha a szemirritáció továbbra is fennáll, forduljunk orvoshoz. Bőrre kerülés esetén, illetve ha bőrirritáció jelentkezik az alkalmazás közben, azonnal és alaposan mossuk le a bőrt szappannal és vízzel. Ha a bőrirritáció továbbra is fennáll vagy visszatér, forduljunk orvoshoz.
A fipronil és/vagy permetrin iránt ismeretlen túlérzékeny személyeknek kerülni kell a készítménnyel való érintkezést.
A készítmény ártalmas, ha lenyelik. El kell kerülni a száj kézzel való érintését. Nem szabad dohányozni, inni és enni az alkalmazás közben. Használat után kezet kell mosni. Ha lenyelték, a szájat ki kell öblíteni, és rosszullét esetén orvoshoz kell fordulni.
Mivel az N-metil-pirrolidon segédanyag fototoxikus és teratogén hatású lehet a szervezetbe történő jelentős mértékű bejutása után, terhes nőknek védőkesztyűt kell viselniük a készítménnyel történő érintkezés elkerülése érdekében.
 A kezelt állatokhoz nem szabad hozzányúlni, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad, és gyermekeknek nem szabad engedni, hogy játszanak a kezelt állatokkal, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Ezért javasolt, hogy az állatok kezelése ne napközben, hanem kora este történjen, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak.
 A pipettákat az eredeti buborékcsomagolásban kell tárolni, és felhasználás után az üres pipettát megfelelő módon azonnal meg kell semmisíteni, hogy az illetéktelen hozzáférést megelőzzük.

Egyéb óvintézkedések:

A készítmény ártalmas lehet a vízi élőlényekre. A kezelt kutyákat a kezelés után 2 napig nem szabad beengedni a felszíni vizekbe.

Vemhesség és laktáció:

Fipronillal és permetrinnel végzett laboratóriumi vizsgálatok szerint a készítmény nem rendelkezik bizonyított teratogén illetve embriotoxikus hatással. A készítményt nem vizsgálták vemhes és laktálló állatokon.
Az N-metil-pirrolidon, ami a készítmény egyik segédanyaga, laboratóriumi állatokon nagy adagú ismételt expozício után teratogén hatást mutatott.
Kizárólag a kezelést végző állatorvos által elvégzett előny/kockázat elemzésének megfelelően alkalmazható.

Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):

Az ártalmatlanságot egészséges felnőtt kutyákon az ajánlott adag legfeljebb ötszörösével történő kezeléssel és kölykökön bizonyították.
Múló jellegű mellékhatások, mint enyhe idegrendszeri tünetek, hányás és hasmenés jelentkezhetnek, de ezek általában kezelés nélkül 1-2 napon belül megszűnnek.
Az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű pipettával kell kezelni.

A fel nem használt készítmény vagy hulladékának kezelésére, megsemmisítésére vonatkozó utasítások, (amennyiben szükségesek):
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékot a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.
A készítmény és az üres tartály nem kerülhet természetes vizekbe, árkokba, vízfolyásokba.

Kapható kiszerelések: Frontline Tri-Act Spot On Dog XS 2-5kg 3x0,5ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog S 5-10kg 3x1ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog M 10-20kg 3x2ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog L 20-40kg 3x4ml, Frontline Tri-Act Spot On Dog XL 40-60kg 3x6ml

Ajánlott termékek
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Bolha és kullancsnyakörv S Bayer Bolfo Bolha és kullancsnyakörv - Bolha és kullancs elleni nyakörv kis és közepes kutyáknak valamint macskáknak Bolfo
-20%
Raktáron
3 090 Ft 3 863 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs BIO Collar Plus illóolajos nyakörv 65cm Beaphar BIO COLLAR Plus illóolajos nyakörv kutyáknak – A Bio Collar nyakörv természetes olajok segítségével ápolja kedvenceinket. A nyakörv felhelyezése után ezek az olajok szétterülnek a bőrön és a bundában. Folyamatos használata frissítő és higiénikus hatású. Az irritált bőrt nyugtatja, csökkenti a viszketést, vakarózást. Hatását 4 hónapon keresztül fejti ki. Beaphar
-25%
Raktáron
1 666 Ft 2 222 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Piret Mix Rovarirto Bolhapor 100g Panzi Piret Mix Rovarirto Bolhapor - Rovarírtó por bolhák és más rovarok hatékony távoltartására, természetes piretrin tartalommal. Biztos ölő és távoltartó hatás több hétig. Panzi
-10%
Rendelhető
967 Ft 1 074 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Nyakörv kullancs és lepkeszúnyog ellen 65cm MSD Scalibor kullancs és szúnyogirtó nyakörv közepes és nagytestű kutyák számára Scalibor
-25%
Rendelhető
5 390 Ft 7 187 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On kutya M 10-20kg 1db Fypryst Spot On kutya M - Rácsepegtető oldat Kutyák bolha (Ctenocephalides spp.), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére. Fypryst
-15%
Raktáron
1 889 Ft 2 222 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Combo Spot On S 2-10kg 1db Frontline Combo Spot On Dog S - A Frontline Spot On továbbfejlesztett Combo változata. Rácsepegtető oldat kutyáknak 2-10kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Frontline
Raktáron
2 590 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Combo Spot On M 10-20kg 1db Frontline Combo Spot On Dog M - A Frontline Spot On továbbfejlesztett Combo változata. Rácsepegtető oldat kutyáknak 10-20kg súlyig: bolhák, kullancsok és tetvek elleni kezelés és megelőzés céljából. Még a vérszívás előtt elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Frontline
Raktáron
2 790 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Repellens kullancs és bolhanyakörv 70cm Bayer Foresto Repellens kullancs és bolhanyakörv - Újgenerációs bolha és kullancsnyakörvként szagtalan és vízálló, hatását 48 órán belül kifejti, és biztonságosan alkalmazható 8kg testsúly feletti 7 hetes, vagy annál idősebb kölyök, valamint felnőtt kutyákon. Foresto
-20%
Raktáron
8 496 Ft 10 620 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Repellens kullancs és bolhanyakörv 38cm Bayer Foresto Repellens kullancs és bolhanyakörv - Újgenerációs bolha és kullancsnyakörvként szagtalan és vízálló, hatását 48 órán belül kifejti, és biztonságosan alkalmazható 8kg testsúly alatti 7 hetes, vagy annál idősebb kölyök, és felnőtt kutyákon, valamint 10hetesnél idősebb kismacskákon és felnőtt macskákon. Foresto
-20%
Raktáron
7 496 Ft 9 370 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On 10-25kg között 4x2,5ml Bayer Advantix Spot On 10-25kg között - Rácsepegtető oldat kutyáknak 10-5kg súlyig: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Advantix
-25%
Raktáron
9 690 Ft 12 920 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Spot On 25-40kg között 4x4ml Bayer Advantix Spot On 25kg felett - Rácsepegtető oldat kutyáknak 25kg súly felett: bolhák, kullancsok, lepkeszúnyogok és valódi szúnyogok, valamint istállólégy elleni kezelés és megelőzés céljából. Alkalmazása egyszerű, praktikus, kényelmes és biztonságos. Advantix
-25%
Raktáron
9 990 Ft 13 320 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Adult Human ultrahangos kullancsriasztó Zöld TickLess Adult Human Zöld – Ultrahangos kullancs- és bolhariasztó készülék gyerekek vagy felnőttek számára. Vegyszer- és illatanyagmentes védelem! A kiváló hatásfokkal működő termék ideális megoldást kínál a kullancsok távoltartására, környezetbarát módon és ellenjavallatok nélkül. TickLess
-25%
Raktáron
5 990 Ft 7 987 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Human Ultrahangos kullancsriasztó Skudo Human ultrahangos kullancs és bolhariasztó – Új generációs, ki-be kapcsolható, ultrahangos kullancs- és bolhatávoltartó készülék gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek egyaránt. Eredeti olasz termék! Skudo
-25%
Raktáron
6 290 Ft 8 387 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs FiproTec Spot On Dog Large 3x2,68ml Beaphar FiproTec Spot On Dog Large – Nagytestű (20-40kg közötti testsúlyú) kutyák kullancsfertőzöttségének (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) és bolhafertőzöttségének (Ctenocephalides felis) kezelésére és megelőzésére, valamint bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis-FAD) kezelési stratégiájának részeként alkalmazható, ha korábban állatorvos diagnosztizálta a betegséget. A bolhafertőzöttség elleni védelem időtartama 5 hét. A termék védelmet nyújt a kutyák új kullancsfertőzései (Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) ellen a kezelést követő 7-ik naptól a 28-ik napig. Amennyiben a terméket rendszeresen használja, és a 28. napon a termékkel való kezelést ismételten elvégzi úgy a kullancs elleni védelem 4 hétig tart. Beaphar
-20%
Raktáron
4 990 Ft 6 238 Ft
KUTYA KUTYAEGÉSZSÉGÜGY Bolha, Kullancs Repellens lepkeszúnyog kullancs és bolhanyakörv 48cm Beaphar CaniShield Repellens lepkeszúnyog, kullancs és bolha elleni nyakörv – Újgenerációs, Deltametrin hatóanyagú, hármas hatású: bolha, szúnyog és kullancs elleni nyakörv. Hatását 7 nap alatt fejti ki, és biztonságosan alkalmazható 7 hetes, vagy annál idősebb kölyök, valamint kis és közepestestű felnőtt kutyákon. A CaniShield nyakörv vízzel való érintkezése nem csökkenti a nyakörv hatásosságát. Macskákon nem alkalmazható. Canishield
-20%
Raktáron
5 390 Ft 6 738 Ft